Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Amatérská pohádková krávovina, kdy mladě ledního medvěda veme do huby lano a vytáhne lidi nad propastí. K tomu zde máme tragické herecké výkony seriálových herců a za ten největší úlet považuju angažování Charltona Hestona. I přes svůj velmi zralý věk, stále uznávaný herec a nechá se uvrtat do takové bídy--->20% za krásnou přírodu a za roztomilýho ledního medvěda, filmovou kvalitu zde nenajdeme :/ ()

arnost 

všechny recenze uživatele

tento film by si zasluzil take 3 2 hiezdicky bola tam krasna krajina na velkom platne to bolo fajn, taky klasicky rodinny film nic vice A preco to hodnotenie: na tomto filme som bol prvykrat sam v kine boli sme tam asi len 5. bol to pre mna zazitok. nejak sa mi to zapacilo a uz som s filmom neprestal a stal som sa fanusikom kinematografie ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo odohrávajúce sa v divokej Aljaške mohlo byť mierne strhujúcejšie, či už po príbehovej ale i strihovej stránke je tam dosť cítiť určitá nekompabilita, moc tu k lepšiemu dojmu urobí krásna scenéria a ten ľadový medveď. ║Rozpočet $23miliónovTržby USA $11,829,959Tržby Celosvetovo $13,200,000/50%/ ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

"Nasleduj medveďa." Podobných "aljašských" dobrodružných filmov je, povedzme, neúrekom, tento Hestonov počin s príznačným názvom Aljaška patrí, myslím, medzi tie vydarenejšie. Prostredie je nádherné, herci "včetne" mladučkej Thory Birch, či oscarového pytliaka Charltona Hestona vskutku príjemní, a hoci je to skôr rodinný ako dobrodružný film, občas podobná ľahká rodinná zábavka nezaškodí. A prirodzene nesmie chýbať ani typický americký "happyend". Na víkendové, prípadne sviatočné poobedie viac než vhodné. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dobrodružný film, který mě kdysi zatraceně překvapil. No a potom jsem ho viděl ještě několikrát - a vždy mě naprosto dostal. Pěkný scénář, herecké výkony a hlavně přenádherné exteriéry Aljašky udělaly z tohoto filmu jeden z těch vůbec nejlepších v tomto žánru. Finále dojemné, ale nejlepší na tom stejně byl ten mědvěd. 85%. A to jen proto, že jsou rozhodně lepší dobrodružňáky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama