Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. ALJAŠKU si vždy pozriem rád znova, hoci je taká podpriemerná. A pritom nemusela byť. A v tom je pointa: kebyže sa režisér a scenáristi sústredia na dospelého diváka, mohli sme mať dočinenia s pôsobivým survivalom s náruživým psychologickým pozadím. Stačilo, keby bol otec od začiatku mŕtvy a deti (Thora Birch a Vincent Kartheiser) hľadali jeho mŕtvolu; snímka by získala fatálne horkastú príchuť predčasného dospievania typu Pri mne stoj! Takto je to len "rozprávka" s povinným happyendom. Načo je komu dobrá úchvatná výprava a podarený medveď, keď je snímka tvorcami ponižovaná hlúpymi a zbytočnými vedľajšími rovinami (pytliaka nedokázal kvalitne zahrať ani Charlton Heston, režisérov otec) a prílišným sústredením sa na detského diváka? Režisérova kariéra týmto filmom skončila, už nikdy nič nenatočil. ()

Samarol 

všechny recenze uživatele

Nádherná severská příroda. Aljaška se holt nikdy neokouká. Hodně mladá Thora Birch, kdo by do ní tehdy řekl, že jednou natočí Americkou krásu. Jen těch šťastných náhod a okolností je na mě až trochu moc. Ale jak se říká: "Dobrý konec, všechno dobrý." Hlavně za tu přírodu hodnotím vyšším průměrem. Dost často to píšu a tady tomu bude nejinak, rád se zase podívám. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dobrodružný film, který mě kdysi zatraceně překvapil. No a potom jsem ho viděl ještě několikrát - a vždy mě naprosto dostal. Pěkný scénář, herecké výkony a hlavně přenádherné exteriéry Aljašky udělaly z tohoto filmu jeden z těch vůbec nejlepších v tomto žánru. Finále dojemné, ale nejlepší na tom stejně byl ten mědvěd. 85%. A to jen proto, že jsou rozhodně lepší dobrodružňáky. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Aj som chcel dať 3 hviezdičky. Napriek tomu, že dospelí z toho asi moc nemajú, keďže príbeh ja strašne naivný ale vravel som si, že je to predsa len film určený viac pre pre deti. Ale potom, na konci, prišiel ten medveď jednu zožral. Veru ten záver asi nemohli natočiť trápnejšie................ Inak pochvala za ten splav. Paradoxne najťažšie scény a v porovnaní so zbytkom filmu natočené najlepšie.............. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"My jsme dvě děti z ocele, medvěd nám zachrání prdele." Fakt husté. Hustější než kožich ledního medvíděte, tahajícího v tlamě horolezecké lano při záchraně happy endu. Tohle si drsné a nelítostné hory Aljašky nezasloužily a já taky ne. Ale žehlilo se mi u toho fajn, tak nebudu zlej, jen krotce zamručím a jednu hvězdu dám. Už se těším na Aljašku 2, až budou učit medvěda vázat dračí smyčku. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama