Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prominentní londýnský psycholog Leo Whitset byl nalezen s kulkou v hlavě a s revolverem v ruce, před skonáním jen stačil vypovědět, že ze své smrti viní jen sám sebe. Případ je klasifikován a brzy uzavřen jako jasná sebevražda. Whitsetova čtrnáctiletá dcera Catherine však odmítá uvěřit, že by se otec zachoval v naprostém rozporu s tím, co celý život prosazoval a učil. Vyhledá proto jednoho z doktorových bývalých pacientů, úspěšného novináře Alexa Stedmana, a s jeho pomocí začíná hledat pravdu. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

ferika 

všechny recenze uživatele

Hm, ja osobne az tak tragicky film nehodnotim. Trochu sa vniest do atmosfery filmu, a je to potom celkom dobre pozeratelne. Okrem toho, v dnesnej dobe uz neposobi tak sokujuco, ked strnastrocne dievca de facto vyzna lasku dospelemu chlapovi. Ale v 60tych rokoch to este patrilo tak trochu k netradicnemu koreniu filmovej zapletky. Casy sa menia. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Uřvaná Catherine na konci tomu dodala korunu.. Zvláštní, dlouhý, trochu tajemný a hodně nudný film, který příliš nezapadá do dobové britské kinematografie. Na IMDB poměrně úspěšný film se čtrnácti komentáři (v kontextu nadprůměrný počet). ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film s poněkud nesmyslnou zápletkou, když na prosbu dívenky hledá reportér vraha, ale ukáže se, že se psycholg zabil sám, kvůli....(50%) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Policie uzavírá případ mrtvého psychiatra jako sebevraždu. Jeho 14letá velmi inteligentní dcera je ale přesvědčena, že to bylo jinak a tak vyhledá velmi známěho reportéra, mimochodem také jeho klienta, aby zjistil, kdo jejího otce zabil. Reportér se domnívá, že to bude jeden z jeho bývalých klientů a tak se rozhodne je postupně navštívit. Reportér je sám o sobě velmi komplikovaná osobnost a tak rozhovor s nimi sice vždy začne rozumně, ale skončí to jejich totálním psychickým rozložením. Film působí až do určité chvíle jako klasická detektivka a občas působí trochu nudně, hlavně epizoda s Annou se vůbec nepovedla a byla plná planých, nesmyslných řečí. Zato závěrečnou část filmu hodnotím velmi kladně, tak jako nastínění nejednoznačných, komplikovaných charakterů některých postav. ()

Reklama

Reklama