Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Koocik odpad!

všechny recenze uživatele

Když srovnám sraní na hajzlu a tento film, pokud se to tedy dá vůbec nazvat filmem, tak nenajdu moc rozdílů. Akorát že to tlačení hovna máte z krku i za pár sekund, tak Appleseed zabere 105 minut a to je sakra dlouhá doba. Tedy jen v případě, že to dokoukáte až do konce, což zrovna není můj případ, jelikož jsem to vzdal po cca 15 minutách. O samotný film jsem se začal zajímat, když jsem na něj náhodou narazil a přečetl si komenty o skvělé animaci a akčních scénách, ale bohužel nic takového se tu nekoná a ta animace je natolik příšerná, že můžu bejt rád, že jsem nepřišel o zrak. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedené anime, tentokrát z post apokalyptického světa, ve kterém spolu žijí v jednom městě lidé spolu s bioroidy, kteří se lidem velmi podobají a mají za úkol je chránit a žít s nimi v harmonii. Bohužel není všechno tak ideální a hlavní hrdinka je postavena před několik zásadních rozhodnutí. V mých očích je velkým mínusem příběh, nelíbil se tak moc jako animace, takže nemůžu dát plné hodnocení. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

mota 

všechny recenze uživatele

70% Nádherná animace, ucházející souboje, průměrný děj (ze situace všichni proti všem se dostaneme přes klasickou konspiraci k vítěznému konci kde není poražených :). Dojem kazí jen pár zmatených momentů (pro anime příznačné), které by se dali připsat na vrub nedostatečnému vysvětlení některých motivů na pozadí nebo prostě logickým chybám v ději či chování postav (ty ale člověk najde i ve spoustě filmů, které na příběhu stojí). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Znovu sa k nám dostáva ďalšia animovaná pecka, ktorých Japonci dokážu natočiť neúrekom (aspoň to som si myslel prvé 2/3 filmu). Vizuálna stránka je opäť úžasná, animácie postáv sú tentoraz neuveriteľne realistické a plynulé. Hlavná hrdinka sympatická, Matrixovské akčné scénky veľmi pekné samozrejme už neodmysliteľne patria k tomuto žánru. Príbeh sa začne asi 10 minútovou akčnou scénou, na konci ktorej je hlavná hrdinka prenesená do futuristického mesta, kde spolu nažívajú obyčajný ľudia s novými ľuďmi, v podstate klonmy zbavenými citov, takže nepoznajú lásku ale ani nenávisť, takže v budúcnosti by nemali byť žiadne vojny. O túto budúcnosť však treba bojovať, pretože aj mierumilovný Bioroidi majú v ľuďoch nepriateľov. Ako som spomenul, prvé 2/3 filmu boli dosť nemastné neslané, kde bola viac-menej predstavovaná len vizuálna stránka filmu a zoznamovanie s postavami. V poslednej tretine však zrazu postavy získali svoj rozmer, ich úloha vo filme bola jasná a z 3* filmu sa zrazu stala nabušená 5* vizuálna žranica kde gigantický roboti začnú pochodovať mestom a všetká snaha sa sústredí na ich zastavenie. Skvelý soundtrack, technické spracovanie a dobrý pocit po skončení filmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama