Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Stárnoucí kriminalista obdrží zajímavý hovor a jede z nudy hlášku proklepnout s mladším kolegou. Na místě je čekají části těla různě naaranžované po vile, a na zahradě dva hroby, z nichž jeden je určen staršímu kriminalistovi a druhý jeho bývalému kolegovi, který zavinil smrt čtyř šestnáctiletých studentů při jednom únosu na škole, a určený také psycholožce, která měla s aférou co do činění. Postupně vrah vyrábí náhrobky i pro další, kteří do tehdejší hrůzné záležitosti byli zapleteni. (honajz)

(více)

Recenze uživatele F_Sanchez k tomuto seriálu (2)

Epitafy (2004) 

Než jsem začal sledovat, myslel jsem si, že to bude jen další obyčejný krimi seriál. Seriál je ale dost odlišný od ostatních, hlavně amerických, kriminálek. Nevím, zda je to jen jinou mentalitou jihoameričanů, ale já jsem si sledování neskutečně užíval. Psychicky nevyrovnaného policajta, který se po zbabraném případu živí jako taxikář a po tom, co mu zabijí kolegu se vrátí zpátky, aby chytil jeho vraha, to už jsme mohli vidět v mnoha jiných filmech či seriálech, ale policajtku hrající ruskou ruletu jen tak někde neuvidíme. Seriál se dost zaměřuje i na osobní život hlavního hrdiny a jeho problémy nejen s láskou a prášky. Je to trochu jako kriminálka říznutá argentinskou telenovelou :-). Děj je však svižný, často dochází ke zvratům, některé jsou logické, jiné už méně. Vrah, který má do detailu promyšlený plán pomsty, je po celou dobu o krok napřed. Je to hra kočky s myší, kdy se stále více frustrovanější policajt snaží chytit psychopata, který má vždy ještě jedno eso v rukávu. Herecké obsazení je vynikající, hlavně Julio Chávez po celou dobu neskutečně válí. Pro mě velké překvapení, které nemůžu ohodnotit méně než 5 hvězdami. Nyní se chystám na druhou sérii. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Druhé Epitafy jsou plné změn, ale drží si svůj vysoký standard a jsou stále ostré jako břitva. Zpočátku mi nesedl způsob vyprávění, kdy od samého počátku známe identitu vraha a postupně se odhaluje motiv jeho konání, ale po pár dílech jsem si na to zvykl a bylo to OK. Jediné, co trochu pokulhává je celková atmosféra seriálu, která už není tak kulervoucí, jako u první série. Taky mě trochu štvala mysteriózní linka s předpovídáním nových obětí sériového vraha skrze médium. Konec opět potvrdil, že v Argentině se policajti s pachateli trestných činů vůbec nepářou. Epitafy jsou nevšední seriál, který se opravdu vyplatí sledovat, i když je obtížné ho sehnat, zejména titulky. ()

Reklama

Reklama