Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

Já asi viděl úplně jiný film, než ostatní uživatelé. Takže - snímek Session 9 mi přišel jako naprosto dementní pokus o horor z prostředí bývalé psychiatrické léčebny, ve které se skupinka pracantů snaží zlikvidovat azbest a chce si za to nechat dobře zaplatit - na úkor šibeničnímu termínu. Ale komu tady vlastně zvoní hrana? Ne vše je takové, jak se zdá - jen herecké výkony jsou opravdu, ale opravdu příšerné - a nejhorší je snad David "Horatio" Caruso. K tomu si připočtěte amatérskou kameru, stupidní scénář i rozuzlení a máte na světě krásný azbestový odpad! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jó, laktační psychóza, to je svinská patálie, zvlášť pokud popadne chlapa a ten se rozhodne léčit v dávno uzavřeném cvokhauzu. Kvintet dělňasů a jejich mindráky v obrovské opuštěné budově, to je základ pro solidně napínavou podívanou. Tvůrci na to šli trochu jinak a méně drtivě, než bych čekala a doufala, ovšem ve výsledku musím uznale pokývat řepou - právě ta odlišnost dělá film výjimečným, takže nezapadne mezi obvyklé lekačky, vyvražďovačky a duchařiny. V průběhu sledování psycho-mysteriózního thrilleru se můžeme (a pravděpodobně úspěšně) dohadovat, komu ze zúčastněných nejvíc šplouchá na maják, ale hlavní roli stejně hraje atmosféra: prostředí rozlehlého blázince a jeho neveselá minulost. Z mnoha scén příjemně zamrazí, předvídatelnost zamrzí a nemůžu se zbavit dojmu, že potenciál byl o něco větší, přímo pětihvězdičkový, akorát to chtělo odlepit stažené půlky ode zdi, méně komornosti a kapku víc logiky. Přesto palec nahoru, vždyť ten film mě udržel vzhůru do pozdních nočních hodin, jakkoliv můj pochybný rozum velel "Session 9" vypnout, abych byla ráno v práci alespoň mírně použitelná. No, nejsem, snad mě šéf a kolegové nebudou rušit v dřímotě... 81% Mimochodem, trailer nedoporučuju, moc toho vykecá dopředu:-/. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem během filmu nenašel nic, co by ho tahalo z průměru. Digitální kamera je inovace a ne úplně plus, ale každopádně jde o snímek, kde mi nevadila tolik. Normálně jsem její velký odpůrce. Mám rád tyhle "komorní" snímky, co se počtu postav a "rozmanitosti" prostředí týká. A právě proto, byla očekávání vysoká. Spíš než celovečerní snímek mi vše přišlo, jak malý televizní pokus. Rozhodně ne špatný, jen ničím vyjímečný. Prostředí bývalé psychiatrické léčebny vždycky bylo a bude vděčným tématem. Trošku příměsu hororu to má, ale rozhodně neočekávejte lekačky a mé oblíbené zakrývání očí před zlou scénou. Nejdřívě mě trošku zarazilo, že film se stopáží 100minut začíná velmi dlouhými kecacími scénami, jenže ono je to na nich postavené skoro pořád. Budování napětí pomocí rozhovorů a postupné barvení charakterů? Proč ne? Jenže ono pořád "Digitální kamera? Proč ne? Psychiatrická léčebna? Proč ne? Poenta? Ale proč ne? Zkouknout snímek znovu? PROČ?" Bohužel, očekávání nenaplněna. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ty prostory byly úžasný a pro horor jak dělaný. Výborný byl i námět, ale to zpracování jsem příliš nepochopil. Strašně laciný až telenovelovský look mi fakt vadil. Přestože atmosféra je díky tomu prostředí i příběhu výborná, tak kamera a hudba je úplně mimo. Těsně po dokončení jsem ještě uvažovat o 4 hvězdičkách, ale jak se mi to uleželo v hlavě, tak mi to laciné zpracování vadí čím dál víc. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dát 45minut (tedy skoro polovinu celkové stopáže filmu) na rozjezd, než se začne něco dít, se mi zdá celkem přehnané. Ale z nepochopitelných důvodů to celkem rychle utíkalo. Až poslední půl hodina by se dala označit za "hororovou" - v uvozovkách to mám schválně, protože s hororem toho film moc společného nemá. Prostředí a prostory psychiatrické léčebny vybrány ideálně. Atmosféra ucházející, stejně jako děj a příběh. Avšak u scén jsem se nebál, tudíž tomu víc jak 3* nedám. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Odkaz na film se objevuje v hororové počítačové hře „Silent Hill 3“. (Flussmaister)
  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)
  • Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den. (Verka13)

Reklama

Reklama