Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson celou dobu buduje opravdu silnou, chladnou a tajemnou atmosféru očekávání něčeho zlého (a to bez lekaček), která se postupně proměňuje ve všudypřítomný strach o poměrně sympatické postavy, aby poté brutální finále udeřilo na diváka jako rána z čistého nebe. S odstupem času shledávám Session 9 ještě více intenzivním snímkem, který mohu jen doporučit. Netradiční počin, velmi silný zážitek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horor to teda podle mě není, ale už dlouho jsem z mysteriozního filmu neměl po shlédnutí tak divný pocit, jako právě po filmu Session 9. Celé je to neuvěřitelně zvláštní, včetně samotné pointy. Nejlepší na tom všem je ale budova, ve kterém se celý film odehrává a která do filmu předává absolutní atmosféru. Díky té budově je film totiž naprosto perfektní, přenáší na diváky ty nejhorší možný pocity, kterými si člověk může projít, během 100 minut. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film postavený na paradoxu, že ač se jedná o horor, formálně se k žánru přiblíží víceméně jenom jednou scénou. Andersonova práce s mícháním diváckých pocitů spočívá někde jinde. Dobře zvolená digitální kamera, stísněné kulisy bývalé psychiatrické léčebny a vzájemné vazby samotných protagonistů mu slouží k tomu, aby vytvářel neskutečně zlou atmosféru, v níž jsem se sice necítil napjatý jako struna, ale po dojetí závěrečných titulků jsem byl zdeptaný, jako bych právě z onoho místa zla vyšel… živ a zdráv, ale navždy poznamenán. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dát 45minut (tedy skoro polovinu celkové stopáže filmu) na rozjezd, než se začne něco dít, se mi zdá celkem přehnané. Ale z nepochopitelných důvodů to celkem rychle utíkalo. Až poslední půl hodina by se dala označit za "hororovou" - v uvozovkách to mám schválně, protože s hororem toho film moc společného nemá. Prostředí a prostory psychiatrické léčebny vybrány ideálně. Atmosféra ucházející, stejně jako děj a příběh. Avšak u scén jsem se nebál, tudíž tomu víc jak 3* nedám. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem unikát. Opravdu hodně zajímavý snímek. Donutil mě přemýšlet naprosto celou dobu, ale i tak jsem na řešení přišla jen chvilku před koncem. Psychiatrická léčebna + dělníci - kdo by to byl řek, že z toho může vzniknout naprostá pecka?! Herecké obsazení je příjemné a děj se odehrává také velmi působivě. Opravdu ohromující nápad a zápletka! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)
  • Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity. (Verka13)
  • Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E. (Verka13)

Reklama

Reklama