Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Absolutně nudný a nevzhledný film. Jen mluvení a mluvení, několik vnitřních hlasů, několik vnějších. Zbytečně natahované a komplikované. Gordon se chová jako totální idiot a de facto tu nic nedává smysl. Našel tu někdo rozuzlení? Proč to všechno? Jsem velmi, velmi zklamaný. Jak píše canakja, psycho jo, horor teda ani omylem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nechápejte mě s hodnocením špatně, dalo by se prakticky říct že film splnil mé očekávání, ale jen asi 4/5 své stopáže, to vyústění mi přišlo takové divné. Přitom jsem se tolik těšil na aspoň trošku toho nadpřirozena, bohužel režisér mé prosby nevyslyšel a tak film v posledních minutách místo aby gradoval tak spíše z mé hlavy postupně vyšuměl. Škoda, protože si nepamatuju kdy naposledy jsem byl takto napnutý i ve zdánlivě obyčejných scénách. Celým filmem se táhne takový hmatatelný strach a hodně hodně nepříjemný pocit. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem unikát. Opravdu hodně zajímavý snímek. Donutil mě přemýšlet naprosto celou dobu, ale i tak jsem na řešení přišla jen chvilku před koncem. Psychiatrická léčebna + dělníci - kdo by to byl řek, že z toho může vzniknout naprostá pecka?! Herecké obsazení je příjemné a děj se odehrává také velmi působivě. Opravdu ohromující nápad a zápletka! ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u slavnějšího MECHANIKA, jde vlastně jen o takovou nepříliš promyšlenou psychiatrickou hříčku. Andersona zřejmě fascinují extrémní stavy lidské mysli – u MECHANIKA schizofrenie, zde syndrom rozdvojené osobnosti - multiple personality disorder (což je třeba od v některých rysech podobné paranoidní schizofrenie třeba odlišovat). Ovšem zřejmě nemá dostatek talentu nebo píle, aby s tím něco opravdu zajímavého udělal. Celý film tak trochu působí jako studentský film – spousta tajemně rozvíjejících se motivů se v rámci "překvapivé" pointy (která je imho čitelná cca po prvních deseti minutách) zahalí do pohodlného pláště neurčitosti, který se spoléhá na to, že divák v rámci sladkého thrillerového mindfucku bude dumat nad tím, co se chytře spíše jen tváří. Prostředí opuštěného blázince, což je takový archetyp s geniem loci, jak jej lze zažít např. u Mount Massive Asylum ze hry OUTLAST, nebo budovy v Briarcliffu ze seriálu AMERICAN HORROR STORY: ASYLUM, tvoří 90% působivosti celého filmu. Určitě by bylo možné jeho hororovou atraktivitu využít mnohem kreativněji. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Někdy úplně ze začátku filmu mě zarazila jedna scéna, kdy jsem si říkala "no snad na mě s tímhle nevybafnou jako s velkou nečekanou závěrečnou pointou", ale pak se začalo Session 9, o kterém jsem si vůbec nic nečetla a to ani obsah tadyhle na csfd, vyvíjet úplně jiným směrem a začalo to mít velmi těžkou atmosféru v opuštěném blázinci, který má parta hlavních hrdinů filmu během jednoho týdne zrenovovat, jenže to by to nebyl horor, kdyby to nebyl nějaký zvláštní opuštěný blázinec, takže atmosféra houstne a houstne i ve chvílích, kdy se vlastně vůbec nic neděje, protože hlavní postavy se spolu tak akorát hodně baví a semtam divák vidí něco divného. To taky někde kolem půlky filmu začalo trochu nudit, protože to vypadalo, jak kdyby tím žvaněním potřebovali nahnat stopáž, vzhledem k tomu, že se tím nic nikam neposouvalo a ani to nebyly žádné zajímavé řeči. V poslední třetině to ale začalo mít skoro až silenthillovskou atmosféru a některé chodby toho blázince, spolu s takovým kovovým duněním jako "hudbou" byly úplně jak za starých časů Harryho Masona, dokonce se tam válelo i kolečkové křeslo. S tou pointou to nakonec taky docela překvapilo a to zvlášť proto, že autoři diváka dost mystifikovali, aby nemohl tipovat jak to teda bude :). Každopádně ale postavy byly zahrané dost slušně na to co měly zahrát a celý film i přes očividné nízkorozpočťáctví byl nakonec napínavý úplně moc a závěrečné interview to ještě umocnilo, takže velké překvapení ve velkém blázinci :). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení se využívalo jen velmi malé procento budovy kvůli jejímu stavu. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)

Reklama

Reklama