Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Phillo 

všechny recenze uživatele

Môj malý detský kult, pri ktorom spomínam na časy, keď som na tom bol v kine asi tak 4 krát. Pripomína mi to obdobie, kedy som asi jediný krát v živote chcel mať psa, až kým som sa nedozvedel, že dalmatínci sú zlí a kúšú (ťah rodičov?). Skvele vykreslený záporák Cruela, ktorá si to na konci zlízla a mne len tak zabúchalo srdiečko. Moja rozprávka detstva, tak ako je Mrázik rozprávkou detstva mojich rodičov. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu nikdy nezapomenu. Dalmatini na tričkách. Dalmatini na plakátech. Dalmatini i na dně konzervy trenčanských párků. Dalmatini a Spice Girls. Kdo měl doma živého dalmatina, byl největší borec. Nakonec mě i jeden dalmatin kousl. Dětem se tenhle film určitě bude líbit, ale já už vyrostl. (403.) ()

Reklama

Prolog 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky jsou z naprosté nostalgie! Když jsem byl malej tak jsem na tom byl v kině a totálně si na tom ulítl... Včera jsem to viděl po letech znovu a přišlo mi to docela stupidní. Ale ta nostalgie tam je pořád. Navíc mě dostalo, že tam hraje Hugh Laurie asi jeho nejhorší roli v živote. To se prostě musí vidět :) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zbytočne rozleptaná zábava pochybných rozmerov evokujúca už z plagátu intelektuálny suterén. Nemusí to byť žiadna oslava filmu, ale i pre značku dalmatíncov je dôležité, akú reklamu im urobí dané filmové spracovanie. No a musím skonštatovať, že je to ešte v nedohľadne za hranými Asterixami a kadejakými oplzlosťami. Podobná úroveň ako Steve Martin a jeho Ružový pantery. Produkcii neporučíš... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 200.komentár. Scenárista John Hughes už robil také rodinné pecky ako Sám doma a tentoraz si vzal na paškál rodinnú klasiku 101 dalmatíncov (1961) a nechal natočiť jej hranú verziu. Film sa stal vtedy kasovým trhákom a to hlavne vďaka roztomilým šteniatkam, ale tiež vďaka neuveriteľnej kreácií Glenn Close, ktorá si svoju zápornú mrchu náležite vychutnala. Film sa dočkal pokračovania. Napriek tomu, že sa jedná o rodinnú snímku mierenú detskému publiku, tak dokáže veľmi dobre pobaviť a psíkovia sú navyše roztomilí. Slušné spracovanie komédie a je to skrátka legendárna disneyovka v ktorej Gleen Cloes exceluje vo svojej roly Kruely De Víl. Inak príbeh slušný, atmosféra Londýna tiež, aj celkom slušný humor. V dnešnej dobe ale už nezaujme. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Na natáčení byl přítomen zvěrolékař. Pejsci byli 2 týdny v izolaci, aby něco nechytili. I pak se ve studiu a všude, kde se natáčelo, dbalo na přísnou hygienu. (HappySmile)
  • Herci měli natřenou kůži šťávou z masa, aby přiměli psy je olizovat. Např. tvůrci natřeli Jeffu Danielsovi tváře syrovým párkem, aby ho štěňata začaly ve vhodné chvíli olizovat. (HappySmile)
  • Pro scenáristu a producenta Johna Hughese jde o nejvýnosnější film v celé jeho kariéře. Smlouva mu totiž garantovala i část zisků z prodeje merche. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama