Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stín zabijáka - děsivý a emocemi nabitý film, který proniká hluboko do drsného prostředí organizovaného zločinu a v plné šíři odhaluje životy dvou cvičených zabijáků - Mikeyho (Cuba Gooding Jr.) a Rose (Helen Mirren). Když po nich brutální šéf podsvětí chce, aby zabili jeho těhotnou ženu, v Rose se probudí svědomí. Pro všechny tři to znamená začít drsný život uprchlíků. Rose a Mikey ví, že svou špatnou minulost napraví jedině tak, že svou adoptivní rodinu ochrání před stávajícím nebezpečím.

Stín zabijáka je režijní debut Lee Danielse, producenta na cenu Akademie nominovaného filmu "Ples příšer" a kritikou dobře přijatého filmu "The Woodsman". I tady Daniels zavádí diváky mezi postavy z nejhlubšího dna společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Emócie sa vyparili... Na tento film som sa nechal zlákať kladnou recenziou v cineme(A.Prokopová 80%)a samozrejme kvalitnou herečkou akou H.Mirrenová určite je.No fakt som sa divil,že práve žena takto kladne ocenila film,na ktorom som ja nič pozitívne nevidel.Áno,jedine H.Mirrenová,ale dostáva malý priestor,rozhodne menší ako som čakal.Cuba Gooding Jr.sa na tento typ úloh nehodí(podľa mňa sa nehodí na žiadny),hoci snaha bola.Príbeh je neuveriteľne predvídateľný,natiahnutý na neznesiteľných 93 min.,hoci si myslím,že by mu bohate stačila aj 50mit.stopáž.Blbosť?Ani nie,pretože film tvorí úvodných a záverečných 20-30 min.Celá prostredná časť filmu dej nikam neposúva ani ho nerozvíja,o emóciach nemôže byť ani reči a po piatej či šiestej súloži v priebehu 40 minút,som sa začal cítiť trapne a v duchu sa pýtam sám seba:"Je to tá desivá a emóciami nabitá dráma ktorú som čakal alebo primitívny,predvídateľný 100-krát prevarený brak okorenený sexuálnymi radovánkami na všemožný spôsob?"Nič proti sexu vo filme,ale takto naťahovať stopáž filmu...Škoda požičovného,času,nervov... ()

rogerkint odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film, občas vypadající jako pornádo z německých luhů a hájů, vykradl snad všechny dobré kusy o nájemných vrazích. Hlavní "hrdina" je vlastně do atraktivního zevnějšku převtělený Ghost Dog, udržující samurajsky oddaný vztah k parťačce/maceše/milence Rose (pro jistotu podpořeno hláškou Stephena Dorffa "čtu ty samurajský kraviny ve tvejch očích). ústřední zápletka nechutně připomíná průměrnou Montanu, říznutou Leonem, rodinný vztah obou zabijáků dá zase vzpomenout na Max a Jeremy. Film má zásadní slabinu - absolutně nic se v něm nestane, pokud postavy zrovna nesouloží (na erotické dovádění Goodinga a Mirren nejvíce sedí výraz "divný") nebo neznásilňují jiné postavy kulečníkovým tágem. Pokud od titulu čekáte strhující akci, vyhněte se mu. Jestli si libujete v propracované psychologii, vyhněte se mu. V případě, že si libujete ve stavbě filmové atmosféry, vyhněte se mu hodně velkým obloukem. No a pokud jste německý podnikatel, je to film pro vás. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost velká kravina na to, aby mi znechutila celý večer. Celý film je plný divných nechutných postav, násilného a vyděračského sexu, a celé to páchne ubohostí až to hezký není. Stín zabijáka nemá dobrý příběh, nemá dobrou hudbu, nemá dobré zpracování, jediné co má tak nanejvýš Cubu Gooding Juniora a to je taky skoro málo. Nevidím důvod proč bych se na tuhle bezduchou píčovinu, když to s prominutím tak nazvu, díval znova a pořádně, stačilo volně a naprosto zbytečně. Stín zabijáka je nicotný film, kde i erotické scény mi příjdou příliš přemlásknuté. Ať si je strčej za klobouk. Kam se na ně hrabe nějaký pořádný porno. Debut režiséra, který si stihl v Hollywoodu udělat jméno svojí produkcí se nepodařil a doufám, že se nedočkám další podobné sračky z jeho mysli. --- Drew, můžeš mi ho postavit a podržet prosím? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediné,co odlišuje Stín zabijáka od jiných,v základu ovšem jemu podobných braků,je styl natočení.Režisér skutečně pojal vyprávět milionkrát omletý příběh trochu jinak,dlouhými tichými záběry,mlčícími hrdiny a téměř až melancholickým nádechem.Neboli jinak řečeno,hodně originálně natočení naprosto neoriginální film.Ono originální nasnímání Stínu zabijáka je ovšem jeho jediné pozitivum(jestli to je pozitivum?).Herci mi sem vůbec nesednou,od Goodinga čekám,jestli každou chvílí ve svém mlčenlivém zabijákovy najednou nenahodí nějaký svůj škleb,Dorff v roli zabijáka je jen přehnaná karikatura,hlavní herečka je dost odpudivá,prostě bída.Hudba k filmu by se dala zařadit také spíš do kategorie "hodně divných".Po celou stopáž film totálně nudí,prostě tentokrát jinakost neznamená kvalitnost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh plný temnoty a skrytého aj celkom drsného násilia si získal veľa divákov. Tradične skvelá Helen Mirren predviedla úžasný výkon v úlohe absolútne vzdialenej jej "Kráľovnej" alebo napríklad postave z filmu "Hore bez". Hlavne sex scény by človek nečakal. Rovnako tak Cuba Gooding Jr. sa svojej role zhostil na výbornú. Tohto herca považujem za kráľa komikov. Vznikol tak netradičný tandem, na ktorom celý snímok stojí. A obom sa podarilo natočiť film, ktorý vo svojej kategórii (krimi, dráma) obstojí. O tom sa určite skúste presvedčiť aj vy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama