Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(378)

Vaše kamarádka Peppa je malé roztomilé prasátko v červené sukni. Ráda se baví s přáteli, je zvědavá, má ráda čokoládové zákusky a narozeninové oslavy i výlety, na kterých se něco dobrého jí. Nejvíc ale miluje, když je pořádné bláto. Protože, co může být na světě lepší zábava, než je skákání v blátivých kalužích? (oficiální text distributora)

Recenze (130)

Lina

všechny recenze uživatele

Komentáře k animákům pro děti většinou nepíšu, jenže když čtu ostatní recenze, tohle mi nedá. Peppa vypadá na první pohled jako jednoduchá idiotská hloupůstka, jenže není. Vizuální podoba se sice podobá kresbám malých dětí, ovšem právě proto je jim blízká. Strmý kopec, na něm domeček, postavy s ručičkami jako párátka a ani příběhy nejdou pro námět daleko. Všechny jsou zjednodušené, podané z perspektivy dětí a jde o ty nejběžnější rodinné situace. Jede se do školky, na hřiště, do obchodu, na výlet. Peppa má mladšího bratříčka, který ještě skoro nemluví, zato miluje svého dinosaura. Tatínek chodí do práce, maminka pracuje z domu (a pravděpodobně píše kromě dopisů i scénáře.) Děti se ptají proč, ztrácejí hračky, smějí se jednoduchým věcem, hrají si v blátě a je pro ně nové všechno, co dospělí dávno berou jako samozřejmost – zahradničení, koupaliště, duha nebo vlak. Někdy se hádají mezi sebou nebo s kamarády a jejich rodiče to musí řešit. Na rozdíl od lehce depresivního králíčka Binga se tu nic nebere tragicky, dokonce se často vynoří humor přímo z reality. Třeba krásná situace, kdy si děti hledají papír na kreslení a vyberou si k tomu tatínkův důležitý pracovní dokument. Nebo když rodiče nostalgicky vzpomínají na to, jak jim dědeček zasadil před nově koupeným domem krásné růže. "A proč už ty růže nemáme?" "No..." Můžete přiznat, že se pak už o záhon nikdo pořádně nestaral? "Byla tady špatná půda, a tak zahynuly." Použitý jazyk je taky hodně jednoduchý. Omezuje se většinou jen na slovní zásobu malých dětí, takže v původním znění se dá využít i jako lekce angličtiny. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

pro hodně malé děti zjevně docela účinné. Když si odmyslím strašnou animaci, chrochtání, neustálé skákání do kaluží a epileptické záchvaty smíchu na konci skoro každého dílu, jde rozhodně o zábavný seriál. Narozdíl od leckdy slušně fantazijních českých večerníčků je tento anglický seriál pragmatický tak jako Angličané. Odehrává se v obyčejné rodině, která zažívá úplně obyčejné starosti - malá Peppa se učí jezdit na kole, jede na piknik, pomáhá na zahradě, hledá tatínkovi brýle, pohádá se s kamarádkou atd. atd. Navíc se děti jen tak mimochodem dozvědí spoustu praktických informací např. o Měsíci, o sázení rostlin nebo třeba o recyklování. Příběhy mají ale dvojí dabing, z nichž ten novější sestává ze schválně a neuměle pitvořivých hlásků a je naprosto strašný (náhoda nebo důsledek nedávné dabingové stávky?). ()

Reklama

jaaara 

všechny recenze uživatele

Naprostá většina komentářů s hodnocením "odpad!" či jednou hvězdou od pseudointelektuálních kritiků je totálně mimo ;-). Tenhle seriál je skvostem, který ocení pouze toi opravdu zasvěcení = rodiče, kteří potřebují zabavit své ratolesti něčím neškodným, poučným a vtipným (občas dokonce i pro mě). Moje dvouletá dcera by dala hvězdiček minimálně deset. Chrocht! 80% ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Jako je to pro hodně malé děti, neříkám, že ne ;-) Ale skvělý. Nejdřív to vypadá jako že blbina a ještě divně namalovaná, ale je to promakaný. Děti to mají rády a kdykoliv na to chvilku kouknu, tak se musím taky pousmát, protože jsou tam zajímavé narážky a ty děti se chovají skutečně tak jako ve skutečnosti (Pepina je trochu starší holčička, Tomík malej kluk (ehm, prasátko), co ještě pořádně nemluví, tedy shodné jako zrovna u nás). Asi to chce ty malé děti, aby to člověk zaprve ocenil a zadruhé aby trochu zblbnul. ()

KvetoslavL. 

všechny recenze uživatele

Na první pohled normální seriál pro malé děti... Na druhý pohled neuvěřitelně dementní seriál pro malé děti... Ale na třetí pohled je to možná geniální skrytá parodie na celý žánr dětských telepohádek. Příběhy transsexuálního prasátka Josefa, který místy připomíná reálné děti (narozdíl od dušínovských buznů typu Tea ze seriálu Teo), mentálně zaostalého bratříčka Tomíka (který umí asi dvě slova, z nichž obě jsou "dinosaurus!") a mojí nejoblíbenější postavy, tatínka, který je v celém seriálu za blbce a ostatní postavy si dělají srandu z jeho tloušťky (miluju obzvlášť jeho typický přiblblý pokerface, který v těchto - ale i mnoha jiných - situacích nasadí). Navíc tu máme další více či méně kuriózní postavy, animaci neuvěřitelně pitomou (scéna: Prasata (vč. 300 kg tatínka) jedou na kole do kopce, který má sklon asi 80°. Nebo už v komentářích zmiňované penisoidní hlavy postav.) a to celé je korunováno závěrečným epileptickým záchvatem všech postav, který (pokud to byl úmysl) je asi nejlepší parodií na typický závěrečný trapný smích, jakou jsem kdy viděl. Prostě tak blbý, že to snad nikdo nemohl myslet vážně. A pokud to myšlený vážně není, tak si to čtyři hvězdy rozhodně zaslouží. ()

Galerie (1 342)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se objevil přibližně ve 180 zemích světa. (Pierre)
  • Diel, v ktorom Peppa ukazuje, že sa deti nemusia báť pavúkov, bol v Austrálii zakázaný, keďže v Austrálii žije veľké množstvo jedovatých pavúkov. (JADIM)
  • V prvních dvou sériích nebyly postavy v autech připoutány bezpečnostními pásy. Poté, co kvůli tomu obdržel seriál několik stížností, tvůrci do epizod bezpečnostní pásy přidali a upravili i ty epizody, ve kterých nebyly. (Pierre)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama