Reklama

Reklama

U konce s dechem

  • Česko Bez dechu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje jako zlodějíček Jesse, který v kradeném autě narychlo opouští Las Vegas a na cestě do Los Angeles zastřelí policistu. Pomalu se kolem něho začíná stahovat kruh, ze kterého není úniku a vyvolává jen další zločiny... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Teda to byla síla! Mám na mysli způsob, jakým režisér obrátil celý film naruby. A scénarista... Et tu, Jean-Luc? Oni ti něčím vyhrožovali? Kdyby to aspoň dávalo smysl, ale tohle je čistá hrůza samo o sobě, nejen ve srovnání s původním filmem. Americkým remakům čehokoli věřím velmi omezeně, ale jednou za čas jsem příjemně překvapena, tak si ve zbývajícím čase vesele rozbíjím nos a iluze. V tomhle případě o "herectví" Richarda Gerea a příběh vyznívající úplně naprázdno. Ale uběhne to a hrají - tedy vyskytují se - tam hezcí lidé, tak to po nějaké době bolet přestane. Mimochodem když ve studiu promítali záběry z původního filmu, vzbudil záběr na Belmonda mírný rozruch. Byl uklidněn tím, že pro film se najde někdo "méně vizuálně komplikovaný." To je asi tak nejzábavnější věc, která se k tomuhle vztahuje. A ať si kdo chce co chce říká, stejně se mi Belmondo líbí mnohem víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Znáš Williama Faulknera?“ - „Někdo s kým si spala?“ No nejsou si ti dva souzení..? Bogarta vystřídal Silver Surfer, stěžejní dílo Francouzské nové vlny se změnilo na tuctovou americkou vlnku v plytkém umyvadle. Možná by se dala McBrideova rockabilly romance ohodnotit i lépe, ale to by v ní nesměl křepčit Bláznivý Ríšánek. Do patnácti minut poprvé ukáže svou tradiční grimasu rozrušení (přivření očí, pootočení hlavy, zatnutí lícních svalů), jednou ukáže holou prdel, párkrát zapaří na Jerry Lee Lewise a vy celou dobu jen trpíte, jak se tou afektovaností dostává mimo roli.. P.S.: Součástí soundtracku je i kytarová instrumentálka „Jack the Ripper“ od Linka Wraye, jinak známá z Rodriguezova Desperada.. ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh s odlehčující romantickou dějovou linií, vyprávění o mladém muži Jesse Lujackovi, který si žije jen tak ze dne na den mimo běžnou realitu, baví se, užívá si lehkovážně života, i když za hranicemi zákonů, krade úspěšně pro výdělek automobily a nehodlá s tím rozhodně někdy v brzké době přestat, stíhání policií se štěstím zatím unikal, ale jen do osudného momentu, kdy při jedné z divokých jízd s čerstvě kradeným automobilem havaruje a v potyčce s pronásledujícím policistou ho smrtelně zraní střelnou zbraní, od té chvíle se z nevýznamného zlodějíčka stává vrah policisty a pátrání po něm graduje, ví, že je ztracen a záchrana únikem do Mexika je jen jeho spásnou fikcí, těžko může počítat s něčí podporou, s vrahem policisty nechce nikdo být nijak spojován, jeho šance se tak zmenšují a tragické vyústění událostí je zřetelně neodvratné. I přes spíše kritické přijetí, je to pro mne film zpracováním i obsazením dostatečně kvalitní, abych ho opět s potěšením shlédl. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Osudem remaků obvykle bývá, že nedosáhnou na originál, ale občas jsou i výjimky. V tomto případě nestačilo v tomto filmu ani skvělé herecké duo Richard Gere, Valérie Kapriská. Snaha zopakovat a vsadit na předešlý úspěch originálu se vždy nevydaří, alespoň v mém případě se to nepovedlo. Nic naplat původní dvojici z originálu Paul Belmonda, Jean Seberg nelze prostě nahradit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

A já jako jeden z mála Belmonďáka přehlasuju. I když nechám stranou dabing (Vetchý na Gerea může vypadat podivně, ale Gere tady má hrát floutka, a to Vetchý zvládá na výbornou), který v původním francouzském filmu body výsledku sebral, prostředí bazénů, californských barů a taky nádherná a nahá Kaprisky prostě ten černobílý flíček, kde se pořád vůbec nic nedělo, akorát mluvili "vo tom", válcují na celé čáře. Upřímně, je málo scén a filmů, v nichž je VK takhle sexy. Nic to nemění na tom, že tenhle film je rozhodně povrchnější a méně cílící do hloubky společnosti, než originál z Francie. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Originální anglický název Breathless je zároveň píseň Jerryho Lee Lewise, kterým je ve filmu Jesse Lujack (Richard Gere) nadšen. (Namaste)

Reklama

Reklama