Reklama

Reklama

Ztraceni v poušti

(TV film)
  • Česko Zmizelí (více)

Obsahy(1)

Jim Henley a jeho nová manželka Patty se společně s jeho dětmi Mattem a Kate, a Mattovou kamarádkou Ethan vydávají na rodinnou dovolenou. Cestou přes Nevadskou poušť mnoho příležitostí k přestávkám není, a tak rodina zastaví u první benzinové pumpy a hospody, kterou u cesty objeví. Matt se snaží přemluvit rodiče, aby se vydali do tajemného města duchů, hornického městečka Weaver, které má podle starodávné mapy ležet poblíž. Přestože na žádné mapě od roku 1940 se žádné takové město nevyskytuje a dokonce ani místní obyvatelé, kterých se Jim zeptá, o žádném Weaveru nikdy neslyšeli, objeví rodina odbočku zachycenou na starobylé mapě a protože mají dost času, rozhodnou se pro malý výlet se zajížďkou. Weaver, kam dorazí o chvíli později, skutečně vypadá jako město duchů. Jako město, jehož obyvatelé se najednou rozhodli odejít, aniž by si s sebou cokoliv vzali. Domy jsou sice sešlé časem, ale místní obchod je plný zásob pokrytých prachem a místní restaurace vypadá, jako by ji hosté houfně opustili uprostřed oběda. Henleyovi si město prohlédnou a pak chtějí pokračovat v cestě. Jenže se blíží večer a Pattyin mobil nemá signál a tak Jim rozhodne, že přenocují ve Weaveru. A to je osudová chyba. Ještě téhož večera totiž Ethan objeví videokameru s nahrávkou neznámých turistů, ze které vyplývá, že byli pronásledováni záhadným zlem, které je jednoho po druhém dostalo. Jim sice soudí, že jsou v bezpečí, protože neznámé zlo, pokud nějaké bylo, je už dávno minulostí. Jenže další ráno zjistí, že jejich auto zmizelo, že jsou pětatřicet mil od hlavní cesty a že ve Weaveru se ukrývá něco, co je nechce nechat odejít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden ujo vo filme hlavnej postave povedal. To mesto má dve legendy. Jedna je, že pri mesto hodili neutrónovú bombu a všetci z mesta sa narýchlo presťahovali do hornickych šachiet a tam sa z ich deti stali mutanti. Trocha jednoduchšia je, že pod mestom je indiánsky cintorín a tak mesto postihla nejaká kliatba. Do konca záverečných tituliek som nezistil či je správna legenda jedna alebo dva. Ale ja by som povedal, že asi legenda tri a to je  tá, že Indiánska  kliatba zmutovala kvôli bombe a to ju nasralo do takej mieri, že začala ich meniť na obraz svoj. Celkom som si myslel, že to bude niečo medzi hory majú oči a očistcom a i keď až tak ďaleko som nebol, toto mi pripomínalo nejakú zvláštnu Kingovku, niečo na štýl beznádeje, ale určite s lepším koncom. Horor to pripomína len kvôli hutnej a plazivej atmosfére a i tomu mystériu, ktoré je až do konca. Len škoda, že sa tu aspoň troska nepritvrdilo, lebo toho napätia tu bolo malo a krvi vobec, ale asi nemôžem zas chcieť všetko. Herecky to bolo slušné a opustené mesto zbudovalo rešpekt. Ale zas niektoré veci mi tam prišli už cez čiaru ako scéna, kde rodina chce ujsť z mesta a z jednej strany ich zablokuje autobus a z druhej strany kamión, kde sa tam asi v púšti vzali? Divne a takých prešľapov je tu viacej, ale nevadí, som aj tak veľmi rad, že sa mi tento film dostal do pozornosti. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinou zde zmíněného. Taky sem to pustil čirou náhodou a musím říct, že sem byl fakt napjatý a film se mi celkově dosti pozdával, samozřejmě v rámci žánru. Ale jsem dosti naivním divákem, to že je film ustřihnut schválně kvůli nedostatku nápadů mě ani nenapadlo, docela dlouho sem si s tim lámal hlavu... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl před pár lety na Nově a pamatuju si, že jsem se u něj (a hlavně po něm) dost bál. Je to takový umírněnější předchůdce Hor, které mají oči, atmosféricky je na tom ale možná o trochu lépe. Závěr mě však tehdy poněkud zklamal. Ale i tak ohodnotím nadprůměrně, fakt mě ti pouštní mutantíci dokázali kvalitně poděsit. 75% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Perfektně odstupňovaný a po kouskách dávkovaný děj nám odvypráví napínavý, klasický hororový příběh. Líbí se mi, že si filmaři dlouhou dobu vystačí pouze s "neviditelnou" hrozbou. Jenže zhruba v polovině začíná film zabředávat do nadpřirozena a tím pro mě spadla klec. Já proti mysteriózním kouskům nic nemám, jenže zde mi to přijde vzhledem k povedené první polovině, jako nesmyslné rozuzlení. Jako by ta druhá polovina k té první ani nepasovala. Cítil jsem v tom a to doslova jakousi "Beznaděj" Zkrátka ne mě to bylo až moc...bohužel... ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

O filmu Ztraceni v poušti se dá říci, že je to takový malý, nenápadný dárek. Myslím tím malý navenek, ale bohatý uvnitř. Maximálně funkční je především pouštní město duchů a neviditelné zlo, které za žádnou cenu nechce ukázat svou tvář, za což jsem u vetšiny filmů sakra vděčný. Ne nadarmo se říká odhal zlu tvář a přestaneš se bát. Krve si tu sice neužijete, ale za to vás doslova převálcuje to potichoučku plížící se neznámo. Hornické městečko Weaver už netrpělivě čeká! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je zmíněno opuštěné kalifornské městečko Bodie, které bylo v roce 1961 vyhlášeno za národní kulturní památku na život na Divokém západě. Městečko ročně navštíví až 200 tisíc turistů. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama