Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opět ujistil o pravdivosti přísloví, že "člověk se nemá těšit na nic dopředu". Byla jsem tak nepříjemně překvapena, že jsem konstatovala, že KAREL RODEN už je jako smrt, že bere všechno. Je možné, že nepříjemný výsledek tohoto filmu (námět nemusel být špatný) má na svědomí režisér, protože v březnu 1944 v Nizozemí byl ve všech filmech z tohoto prostředí sníh, jenom tady bylo dle listů na stromech tak počínající léto. To byla první volovina. Druhá volovina byla jak se velitel SS projížděl ve stoje v otevřené limuzíně, kdy hrozil 100% útok od snipra US armády anebo hollandského partyzána. Opět režisér udělal z německého velitele akce kardinálního pitomce a z vojáků kolem něj dezorientované idioty. Blbé kopírování scén na mostě (dva Němci v džípu,kteří neumí blafnout anglicky) bylo neuvěřitelně trapné. V německých školách byla totiž povinná výuka angličtiny již od r.1935. Celkově musím říci, že film smrděl amatérismem na hony. Celkový výsledek - obrovské zklamání. Dám 2* jenom kvůli RODENOVI. Billy ZANE byl též nemastný -neslaný jako v TITANICU z r.1997. ()

Nawri 

všechny recenze uživatele

Filmařské Céčko, vše dokonale vystihl svým komentářem Subjektiv. Bitvy jsou o ničem, naprosto chaotické a připomínající spíš klukovské hrátky. Situace, kdy se třeba britský důstojník s pistolkou kryje proti kulometu za větývkou o průměru 10cm, jsou vskutku k pláči. Co se týče dialogů, jelikož jsem to viděl s českým dabingem, už tak stupidní a trapné hlášky dostaly ještě nový rozměr. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutočne bordel... zo začiatku som si myslel, že to bude vojnový film, ale túto myšlienku som rýchle zapudil aby v ďalšom pokračovaní sa zmenil dej na zmätenú komédiu až paródiu v ktorej sa nezriedka vôbec nedá vyznať, ktorá s WWII nemá prakticky nič spoločné, kde postavy jednajú ako absolútni dementi bez špetky logickej motivácie...proste bordel. Ani z hercov nikto ničím nevyniká. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha. Napadá mne najednou tolik otázek. Co to mělo být? Že Michael Madsen s oblibou hraje v béčkách je známá věc, ale Billy Zane? Ten má fakt smůlu na tupé filmy... A co účast nebohého Rodena? Je vůbec čím se chlubit na coveru DVD, když náš herec ,,pronikne" do tak strašného filmu? A co ten ruskej socialistickej GAZ s těmi kříži a německou kamufláží???? A co ten šílený scénář s pekelným mixem žánrů? Tohle nebyl válečný film, to nebyl akční ani dobrodružný film tohle bylo ze strany Colina Teague cílené mučení milovníků válečných snímků. Za tohle by zasložil po výsadkářsku bajonetem do ledviny....nebo alespoň ocvočkovaným bagančetem nakopnout do hýždí... Tfuj. Tu hvězdu dávám za účast Rodena. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Napadá mě, jaký by Poslední výsadek byl, nebýt dokonale sehrané, elitní herecké sebranky:) Jeden z vládců béčkových filmů pan Caledon Hockley, Billy Zane, nehorázný drsňák s brýlemi Mikey Madsen, šarmantní severský blonďák disponující "Pravou krví", Alexander Skarsgård a populární král českého filmu s charakterovými rysy, Karel Roden. Svérázný válečný film balancující na hraně komedie s množstvím pobavujících hlášek. "Necháme ho tu, najdou ho." - "Jo a podle čeho, kouřových signálů?", "Jíííhá!" - "Jíhá!" - "Jííííííháá!" - "Jííháááá! Jak to zní?" - "Jako Hans z Düsseldorfu." - "Je po nás." :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Hodnostní insignie, které nosí SS major Klaus Kessler (Laurence Fox) označují Brigadeführera (brigádní generál) a používaly se na uniformách SS v letech 1940 a 1942. Neoznačovaly Sturmbannführera (major). Děj je zasazen do doby operace Market Garden v roce 1944. A jelikož byl Kessler důstojník SS, správný způsob jak by ho měli oslovovat je: "Herr Sturmbannführer" a ne: "Herr Major". (Maulincio)
  • Žádný z britských vojáků nemá správnou uniformu. Je to mišmaš několika poválečných uniforem z Commonwealthu. (Maulincio)
  • Když Voller (Alexander Skarsgård) a Beck (Karel Roden) převlečeni za Američany vezmou džíp, jedná se o poválečný Willys M38 (vyráběný v letech 1949–1952), ale jakmile zastaví a následně utíkají, najednou se z něj stane Willys MB (výroba: 1941–1945). (Maulincio)

Reklama

Reklama