Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mladá, krásná a svůj vzhled mění lehce jako chameleon. Díky čestným modrým očím a hlavně výkonnému aparátu skrytému za nimi dokáže oklamat, koho si zamane, a připravit ho o peníze. Obecně dává přednost boháčům a speciálně těm z šedé zóny. Krajinka Clauda Moneta je sice docela malá a nepatřile Vám úplně legálně, ale její krádež i tak zamrzí. A že Vás o ní připravila zrovna žena německého konzula? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v dobe uvedenia to bol hit-až na to,že hlavú úlohu dabovala Zuzana Krónerová-čo aspoň mne zvyknutého na český dabing strááášne pílilo uši. Ale pozeralo sa to vo veľkom. Mám to kúpene vyše roka z Levných kníh ,ale bojím sa to pozrieť ,aby som si nepokazil spomienkový dojem..... ale hádam príde chvílka kedy dám celofán z dvd-čka dolu....moja zaujímavosť: V slovenskej verzii nahovorila hlavnú úlohu herečka Zuzana Krónerová. (dyfur) ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jak ten čas letí. Mnoho let jsem si přemítal v hlavě několik epizod z tohoto seriálu a ne a ne si vzpomenout jak se jmenuje. Až jsem objevil v levnejch knihách obal s těma kukadlama a hned jsem si vzpoměl. Pravda s titulkama oproti dabingu, ale film je na rozdíl od těch dnešních dost pomalej, tak se daj číst v pohodě. Na tom pomalém střídání scén je hodně vidět jak je to moc dávno, co už to u nás chodilo. Dnes je vše akčnější. Jinak seriál se mi pořád líbí i přes pomaleji plynoucí děj. Člověk má alespoň víc času si vychutnat ty vtipné lumpárny. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jestli se v Moskvě vylidňovaly ulice, když šla u našich "přátel" za totáče Žena za pultem, tak u nás se to dělo, když šel švédský seriál Čestné modré oči. Tu ženskou, která v každý epizodě byla někým jiným, resp. jinou a krásnou a hlavně velmi chytrou a to do té míry, že chlap, kterého si "podala", zpracovala a pak vyždímaného jak citron odložila, to vše s grácií a šarmem, jsem bezmezně žrala. A fandili jí dokonce i chlapi. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tak opět jsem nepochopil, proč má tento seriál tak vysoké hodnocení. Severní krimi mě neberou ani v knihách. Čestné modré oči jsem shlédl na kamarádovo doporučení až dnes, když už je seriál značně vyčpělý. Možná ve své době , když u nás v tv major Zeman nebo Žena za pultem to mohlo být dobré, dnes už je to téměř o ničem. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V originále název působí dojmem čarodějného zaříkadla. V praxi naopak máme co do činění s vykořeněnou mladou ženou, v citlivém věku tragicky postiženou smrtelnou autonehodou svých rodičů. Dívka, měnící se v mladou ženu, nadanou bezpočtem vloh zejména duševních, je ve svých životních ideálech vychýlena a znejistěna. Oddána tlaku konzumismu a toužíc po bezstarostném komfortním životě, vydává se na cestu nejistoty, hazardu, lži a podvodu. To, co ji příznačně zrazuje od samého počátku, je slušnost, kteoru do ní zjevně rodiče stačili vložit. Poctivá v podvodu a autentická ve lži je pro svět hospodářského i organizovaného zločinu stále příliš celistvá a naivní. Uchovává si i zbytky protestního revoltujícího vztahu své generace ke světu dospělých. Seriál nikoliv náhodou není jen přehlídkou převleků a nápaditých podvodů, stíhaných policií, ale i sondou do slabých míst švédské společnosti mezi oběma ropnými šoky sedmdesátých let. Jak režisér Krantz, tak Anna Godeniusová v tomto napínavém příběhu se znaky thrilleru i klasické detektivky excelují. Excelují před očima užaslého dnešního diváka, zvyklého na zboží s kratší záruční lhůtou a neskrývanou spotřební tendencí. Čestné modré oči tak chytrých krásných žen totiž rozhodně nepotkáváme ani na každém rohu, ani každý den. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama