Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za druhé světové válce se ve speciálních střediscích cvičili psi pro strážní službu v koncentračních táborech. Jeden z vězňů si však ochočí fenu německého ovčáka, která mu při útěku zachrání život. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

And09 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh o hrůzných činech z koncentračního tábora, které jsou pro nás naprosto něčím nepředstavitelným. Námět je velmi zajímavý a vypovídá o hrdinských počinech obyčejných lidí, boje o přežití, národní hrdosti a fanatizmu a v neposlední řadě psí oddanosti. Vladimír Dlouhý naprosto uvěřitelně ztvárnil roli malého chlapce a vyjádřil natolik věrohodně, co člověk (natož malé dítě) musel cítit a prožívat. Zpracování by si zasloužilo určitě lepší i nějak propracovanější dialogy, kterých tam příliš není. Film je ale napínavý a velmi dramatický do posledního okamžiku. Diváka nejvíce dojme linie oddaného psího hrdiny, kterému je přednější život svého pána. Pozn.: za připomenutí stojí natáčecí místo, které je poměrně opomenuto - slatiňanský hřebčín ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Snímek byl natočen podle knihy Psí komando a rozhodně bych ho řadil k tomu lepšímu ze žánru válečných filmů. On totiž tak docela válečný není, vězeň Mareš (Adolf Filip) po útěku z nacistického střediska pro výcvik psů potkává norského chlapce (Vladimír Dlouhý), který v témže prostředí přežil krvavou "ukázku". V patách mají ale fanatického velitele střediska (Karel Hlušička), který jejich lapení bere jako osobní prestižní záležitost. Nemalou úlohu tu hrají psi, takže je to spíš film o útěku a stíhání, ve kterém na první pohled jasný poměr sil není vždy konečný. ()

Reklama

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecký výkon feny Brity, pak mladičkého Vladimíra Dlouhého, spíš fyzický Adolfa Filipa, a pak dlouho nic, ale tyto uvedené klady převáží nad všemi, ostatními komentujícími uvedenými, nedostatky, které jsem ochotný v tomto případě pominout. Snímek mne velmi překvapil a jsem potěšen že lze stále objevovat kvalitní filmy i v tom moři "modrých čísel". ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československé válečné drama, jež začíná útěkem vězně ze speciálního nacistického tábora pro výcvik psů a ve zbytku snímku zobrazuje hon za tímto uprchlíkem. Snímek se vyznačuje několika velmi dramatickými scénami a poměrně věrohodně vykresluje atmosféru člověka na útěku. V hlavní roli uprchlého vězně a komunisty Jana Mareše se představí A. Filip, jehož na jeho cestě za svobodou doprovázejí malý norský chlapec (V. Dlouhý) a věrná fena Brita. V roli Marešova hlavního protivníka a pronásledovatele, až příliš bohorovného německého důstojníka, zazáří K. Hlušička. Jedná se o snímek s jednoduchým a zajímavým námětem, vkusným hudebním doprovodem a neustálou akcí, jejíž dramatičnost neopadává, avšak přesto, že na snímku nelze nalézt závažnější vadu, se neubráním dojmu, že zpracování a celkový dojem mohl být o něco lepší. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Celkem akcni valecny film, odehravajici se v prostredi SS lagru pro vycvik bojovych psu. Ty se testujou na veznich, samozrejme... Jeden vezen utece, pak jeste maly kluk a jeden z tech psu. A tihle tri pak utikaj pred fasounama, ktery je honej. Proste klasicky pribeh. Ale film neni uplne nudny a v pohode jsem ho dokoukal az do konce. Mj. dobre obsazeny. Vypichnout lze Hlusicku jako hlavniho SSmana, Filipa jako utekare, mladickeho Dlouheho a moji oblibenou Evu Jirouskovou. ()

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v Pelhřimove, Jablonci nad Nisou, Mladej Boleslavi a Železnom Brode. (dyfur)
  • Adolfa Filipa nadaboval Jiří Holý. (M.B)
  • Scény z výcvikového střediska psů se natáčely u hřebčína ve Slatiňanech. (James87)

Reklama

Reklama