Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Leeds (William Hurt) přijíždí učit na venkovskou školu pro sluchově postižené. Jeho dobře míněná představa, že by se studenti měli učit mluvit, naráží u krásné a inteligentní Sáry, která zůstává na škole i v dospělosti a odmítá se jeho metodám podřídit. James ji chce rozmluvit a vytrhnout z její uzavřenosti, ale když se do ní zamiluje, musí se i on naučit, že pokud někoho milujeme, nemůžeme jej ovládat. Marlee Matlinová získala za roli Sáry ve svých jednadvaceti letech Oscara za hlavní ženskou roli a stala se tak nejmladší držitelkou ocenění v této kategorii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Squib 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je bezpochyby kvalitní a skvělý a kdovíco ještě, jenomže já ho mám zdiskreditovaný nekritickým zbožňováním své matky a navíc nemám ráda Willama Hurta, protože vůbec neotvírá pusu, když mluví, což ještě v kombinaci s českým dabérem, který mluví jaksepatří,vypadá místy fakt divně. Vždyť je to herec proboha.Copak neumí mluvit? ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

A zase je to tady !!! Gesta překonávají slova. Znaková řeč je v tom filmu úžasná aspoň mi tak připadala. A ta herečka Marlee Matlin mi dost přišla podobná těmi vlasy a tím pohledem Baby z filmu Hříšného tance :DI když je film o lidech s handicapem,není vůbec smutný. Na místě učitele si také nikoho jiného představit nedokážu. Film ve mne probudil velmi zajímavé pocity a jsem si jistý,že každého diváka povede tento snímek k zamyšlení nad svým životem.Doporučuju. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Hezky film, namet je sice takovy, ze uz predem zarucuje uspech (pokud se filmarsky povede) a jiste socialni citeni, tak tam zase neni tolik scen, ktere by potrebovaly soucit divaku. Cekal jsem ale nejaky vyostrenejsi zaver. Dejove linii s matkou Sary jsem moc neveril. Herecke vykony jsou vyborne a vlastne tahnou cely film. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Sľubný a svižný začiatok ma celkom vtiahol do deja, no potom sa to zvrtáva na obyčajnú romancu s neobyčajne protivnou ženskou. Herecký výkon samozrejme bez pochýb výborný. Ale tá postava je skutočne niečo strašné. Osoba plná sebaľútosti, ktorú napriek hendikepu konečne niekto chápe, správa sa k nej ako pán, ale aj tak  musí okolo seba vyvolávať drámu a hrať to na ublíženú. Že sa jej vôbec chodil doprosovať. Ech ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Stret dvoch svetov - normálneho a toho hluchonemého, či skôr nepočujúceho. Priblížiť sa k normálnemu svetu je rovnako obtiažne ako priblížiť sa k tomu svetu druhému. Nehovorím, že najlepšie, ale zapamätaniahodné herecké výkony a zaujímavé skryté posolstvo prerážajú z tohoto snímku. I keď je to na môj vkus až príliš romantické a všadeprenikajúce sexom a nie práve vieryhodným celkovým prevedením. ()

Galerie (46)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama