Reklama

Reklama

Mozek

(neoficiální název)

Obsahy(1)

Student Jim je takový neustálý školní výtržník, což se nikomu příliš nelíbí, a tak se Jim musí podrobit podivné psychologické léčbě u ještě podivnějšího doktora Blakelyho. Ale doktor něco skrývá, používá velmi podivné metody léčení, ke kterým využívá něco obludného. (Chupacabre)

Recenze (15)

majo25 

všechny recenze uživatele

Typické monster-hororové B-čko 80. rokov. Sympatický mladý hrdina, po ktorom idú nielen policajti kvôli vraždám, ale aj prerastený mozog, ktorý chce svojimi vlnami ovládnut celý svet. Na jeho smolu jeho svetovláda skončí už v malom mestečku. Zaujímavý bradatý záporák s velkým bruchom a s požiarnou sekerou v ruke alias jeden z hrdinov dobrodružného seriálu Sindibádove dobrodružstvá. Síce masky sú trápne, rozhodne to však nenudilo. Hodnotenie: 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle kanadská scifi-hororová blbůstka sice nikdy nezískala u diváků velké sympatie, ale přesto si nezaslouží býti odvržena do kouta či snad přiřazována k odpadním kouskům. Je však více než jasné, že se scénárista Barry Pearson nechal očividně do jisté míry inspirovat Cronenbergovým Videodrome, akorát s tím rozdílem že ani on ani režisér Hunt nedisponovali jeho kvalitou a nápaditostí ani z poloviny. Půjdu se ale raději věnovat hodnocení samotného filmu. Již od prvních minut si nešlo nevšimnout jisté gumovitosti většiny speciálních efektů i vzhledu samotného monstra (pardón zubatého mozku), takže si divák docela rychle udělá vlastní obrázek toho, co jej zde čeká a předejde zbytečnému zklamání. Vše je navíc „zamícháno“ do humorného obalu, kdy se divák většině scén spíše zasměje, než aby se u toho měl snad bát a to i ve chvíli kdy gumová monster koule začne požírat svou oběť. Nevím, jestli to byl účel, nebo tvůrčí nemohoucnost, ale v mých očích to nevypadalo zas až tak špatně. Já se u filmu vážně docela bavil, protože za čistokrevný horor tohle prostě nepovažuji. Největší vadu na kráse však vidím v docela velkém množství přihlouplých dialogů a popravdě bych více uvítal, kdyby se tu nemluvilo. Bohužel společně se závěrem přišla i nuda, která už dlouho nadrženě vykukovala zpoza rohu. Neustálé běhání po schodech nahoru a dolu – to prostě není žádné terno. Pokud máte rádi béčkové „trashe“ a naivní zápletky, tak by vás snad tento film mohl zaujmout. Jinak se tomu raději vyhněte obloukem, protože tohle není opravdu pro každého! ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které se jen ztěžka dokoukávají až do samého konce. Tohle je přesně jeden z nich. Huba se kroutí z toho, jak jednoduše lze zprznit celkem pěkný námět. A nelze přihmouřit oko za rok natočení, jelikož tou dobou vznikaly právě ty nejlepší kousky. Tohle je prostě výstavní kokotina, ve které je vše špatně. Za Davida Galea a za ,,celkem zajímavý " začátek, s odřenýma ušima, 1* . ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Che che, to jsem zase něco viděl. Tenhle film naprosto přesně vytihuje slovo brak. Strašní herci, šílenej střih, otřesnej timing a dramaturgie scén, srandovní triky, ulítlá hudba, no prostě nářez. Dějově to parafrázuje padesátková sci-fi s jejich šílenými zápletkami. Jako jsem moc rád, že jsem to viděl, ale mám takový tušení, že když si na tenhle film později vzpomenu, tak první, co mě napadne bude, "The Brain? A dop*dele!". :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A mozek tě sežere! Obří mozek! Tak po letech je to stále roztomilá ptákovina, která jakoby vypadla z Tromy. Podobných filmů, respektive filmů, které mají něco podobného, je vícero - Freddym a jeho můrami počínaje a Věcí konče. Mám slabost pro chapadla, navíc mechanická, takže scény s nimi mě bavily. Smrskávající se pokoj, nestvůrné pařáty a máma s nůžkami v břiše... Několikero požírání obětí, jedna blond prsatka a dvě useknuté hlavy. Jak si ovšem Jim přestřihl pouta a pak se jich dokonce úplně zbavil, to mi zůstává záhadou... Herecky příšerné, ale David Gale jako vždy potěšil. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama