Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá parodie na Hvězdné války.
Mladého prodejce koberců Arifa unesou mimozemšťané na planetu GORA, kde je vězněn. Jednoho dne se mu zjeví holografický obraz bytosti, která jej prosí o vysvobození. Po několika marných pokusech se mu konečně podaří utéci. Setká se s mistrem, který jej naučí bojovému umění a využití „síly“. Arif zachrání nejen princeznu před nechtěným sňatkem, ale také celou planetu před nárazem ohnivé koule, která je dílem zlého velitele. Připadá Vám tento příběh povědomý? Ano, film G.O.R.A. - vesmírné manévry je parodií na sérii Hvězdné války, sérii MATRIX a další filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Jestli Vás, stejně jako mě, nebaví ty trapné Disastery, Bijáky, Dojáky a podobné výpotky z emeričky, zkuste sáhnout pro tureckou G.O.R.A.u. Pokud jste schopni odpustit přepálenou stopáž, občas nevtipnou scénku a jednodušší děj budete odměněni vtipnými scénami, kde Vám budou škubat koutky a lepé děvy blažit chlípný pohled. Doporučuji sledovat s podobně chycenými ( filmově) přáteli na nějaké filmové párty. Budete za hvězdy - za A. země původu filmu a za B. "vesmírné manévry" jsou všechno, jen ne trapné a za poslední - pokud budete všichni trochu bumbat nelihuprosté nápoje smích zaručuji... P.S. český dabing se povedl - cz titulky jsou na DVD pouze u úvodní angličtiny, pozdější turečtina je trestuhodně bez překladu. ()

MajkaLiskova 

všechny recenze uživatele

Mimo parodie na všechny klasické sci-fi filmy GORA zároveň i velmi nesmlouvavě míří na "západní" vymoženosti i tureckou náturu. Mimořádně vyvedené je obsazení tureckého komika Cema Yilmaze. Mimo hlavního hrdiny Arifa si v GOŘE střihne také roli šíleného velitele Logara. Vzhledem k žánru je pro mě papundeklová estetika sci-fi kulis jedině plusem :) Varuju snad jedině před českým dabingem. Překlad je poměrně vyvedený, dabing ovšem už příliš ne. Takže dejte si to určitě v turečtině s titulky. ()

Reklama

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude horší. První polovina byla místy docela zábavná, ale ve druhé už to za moc nestálo. Turci mají zajímavý smysl pro humor, na který není snadné si zvyknout. Výkon hlavního aktéra byl ucházející a z vizuálního hlediska je zřejmé, že byla tahle mulitparodie dobře financovaná. To je ale asi tak vše. S odřenýma ušima ***. Přesto je GORA velkým úspěchem pro současnou tureckou kinematografii. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Turecké sci-fi dobrodružstvo. Miestami bolo vidieť, že sa niekto buchol po vačku aby mohol ukázať špičkový film. Dobre sa na to pozeralo, nevravím, že nie a tie peniaze boli aj miestami vidieť, ale podstatná vec zrážala tomuto snímku nohy a to je scenár. Trápne vtípky, ktoré ukazujú áno toto je paródia na hollywoodsky film. Keby to nechali voľne plynúť tak by som sa určite bavil viac. A všadeprítomné homosexuálne vtipy ubrali opäť na mojej spokojnosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový turecký pokus o Spaceballs. Není to úplně špatné, ale znova bych to vidět nemusel. Na můj vkus až přespříliš homo vtípků. Ani ostatních vtipů nebylo nijak moc nebo dokonce dobrých. Děj se tak nějak vleče, ty parodie různých filmů, třeba Pátého elementu, mi přijdou nedotažené (dřevo, ha ha). Turecký prodavač koberců mi po určité době už byl hodně nepříjemný. Moc mne to nepobavilo, ale pro fanoušky různých sci-fi filmů to může být něčím málo zajímavé. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Jméno vesmírné lodi, kterou Garavel předvede Arifovi je "KA-FA 1500". "Kafa 1500" v turečtině znamená "Hlava 1500" a je to slangový výraz pro stav narkotického opojení. (sigf07)
  • Na území o rozloze 8 000 km² bylo postaveno 24 různých filmových lokací. (sigf07)

Reklama

Reklama