Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (214)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasická gangsterka obohacená o pár originálních nápadů (pobodání na kluzišti mě fakt pobavilo). Režie je velice cool a hlavní herec taky. Nejvíc mě ale překvapilo, že korejský gangsteři tam normálně vůbec nemaj pistole. Vystačej si s nožema a baseballkama, a bouchačky si obstaraj, až když jde už pořádně do tuhýho. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od iných juhokórejských thrillerov a drám tento film disponuje až nezvyčajne jednoduchou zápletkou. Možno bolo cieľom odbremeniť diváka od premýšľania a naložiť mu skôr po pocitovej stránke. Na druhú stranu našlo sa tu aj niekoľko silnejších scén a bojová choreografia tiež nebola najhoršia. Nech je ako chce, práve preto tu dosť záleží od konkrétneho diváka, či sa mu snímok zapáči alebo nie. Niekoho to môže skôr nudiť a ja patrím práve do tejto skupiny. Našťastie aspoň koniec príjemne prekvapil, aj keď to terminátorovanie hlavného hrdinu si mohli odpustiť. 70/100 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Gangsterka po korejsku je samozřejmě úplně jiná, než gangsterka po americku nebo po evropsku. A myslím, že pro důkladné vstřebání je ji třeba vidět aspoň dvakrát. Pro mě osobně je to parádní filmový zážitek, svébytně asijsky poetický, brutální, introvertní, s nějakým tím existenciálním ocasem, s krásnou hudbou, se skvělými týpky v hlavních rolích. A jako bonus se divákovi dostane názorného návodu, kterak rozebrat a zase složit automatickou pistoli Stečkin, a taky se dozvíme, kolik pěstních, kopných, tyčných, řezných, bodných, střelných a já nevím jakých ještě ran je schopen vydržet jeden naštvaný, i když nevelký Korejec, než definitivně zhebne... (Hodně!) / Ehmmm... fakt tě nevykrádám, Mi Nü-Chai, tvůj koment čtu až teď... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pěkná korejská variace na gangsterské filmíky. První půl až 3/4hoďky je to takové ukecanější, nic moc se neděje ale pak nám to pořádně nabere obrátky. Střílí mu to pěkně. Příběh se může zdát prostý ale taky je, ovšem režisér ho umí podat mistrovsky. Poslední část filmu je opravdu skvostná podívaná pro oko. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tato hořkosladká gangsterka mi sedla. Tohle jihokorejské mafiánské prostředí mi chybělo. Místy možná trochu zbytečně komické, ale i tak jsem zůstal okouzlen příběhem zamotaným v lásku tak jednoduchým, ale neotřepaným způsobem. Sympatický hlavní hrdina, místní terminátor, který dělá chyby, jako my všichni, a nebojí se jim pak postavit, ať to stojí, co to sotjí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama