Reklama

Reklama

Tři pohřby

  • USA The Three Burials of Melquiades Estrada (více)
Trailer

Celovečerní debut oscarového herce Tommyho Lee Jonese byl černým koněm canneského festivalu. Film nakonec dostal dvě velké ceny – za mužský herecký výkon a za scénář. Ten k filmu napsal Guillermo Arriaga, dvorní scénárista Alejandra Gonzáleze Iňárritua. Jeho scénáře k 21 Gramům i Amores Perros se vyznačují časovými skoky a stejný postup Arriaga uplatnil i zde. Drama se odehrává v Texasu na pomezí USA a Mexika. Místní rančer Pete Perlina (T. L. Jones) zaměstnává na svém ranči jistého Estradu (J. C. Cedillo). Jednoho dne se Estrada nedostaví do práce. Jeho tělo se najde v pustině, pohřbené v mělkém hrobě. Místní šerif nemá Mexikánce zrovna v lásce a tak pohřbívá Estradu v chudáckém hrobě, aniž by cokoliv začal vyšetřovat. Rančer Pete si ale osedlá spravedlnost a najde viníka – člena pohraniční stráže Nortona (Barry Pepper). Pete ho unese a přinutí, aby Estradu z hrobu vykopal a naložil na mulu. Všichni tři se pak vydávají na cestu za řádným pohřbem do Estradovy rodné vesnice na druhé straně hranice. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYBYCH TADY UMŘEL, ODVEZ MĚ K RODINĚ A POHŘBI MĚ DOMA. NECHCI MÍT HROB V TÝHLE ZEMI NĚKDE POD TĚMI BILLBOARDY“....... /// (Až) Artově podaný (téměř) westernový drama o tom, že jedině Mexikánec může mít tři pohřby (a žádnou svadbu). Podivný místo (takový normální americký městečko), divnej kovboj (co věří na přátelství a sliby), divnej hraničář (krásnou ženu má, přesto Hustler s pérem v ruce pročítá), divnej šerif (péro už mu službu odmítá), divný ......prostě všechno je divný a divnej budu asi i já, ale mám prostě s tvůrčím týmem kolem tohodle filmu svoje osobní problémy. Ten scénář je divnej, divný je tempo a divný .... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč je lepší nikdy nestřílet tam, kde se honí. 2.) Nevím koho v Mexiku vyhledat při uštknutí hadem. 3.) Nevím, v jakým stádiu už není dobrý česat mrtvolu. 4.) Thx za titule ,,dragon-_-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem v šoku. Kde se vzalo tohle hodnocení? Asi jsem před chvílí koukal na úplně jiný film. "Dialog" s mrtvolou může být kvalitní asi jako celý zbytek filmu. Tommy Lee Jones dal do filmu hodně ze sebe, bohužel ale to, co mu zabírá při hraní (klid a rozvaha), absolutně nefunguje v tomhle filmu. Film o ničem. Navíc ta návaznost scén. Nic překvapujícího. Prostě strašná nuda a ještě k tomu blbá. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones zrající jako víno dokazuje, že mu není cizí ani režie. V roli starosvětsky zatvrzelého kovboje Petea se rozhodne dodržet slib svému zavražděnému příteli, tedy, že mu zajistí pohřeb v jeho rodném Mexiku. V cestě dokazující skutečné přátelství mu dělá nedobrovolně společnost přítelův vrah, ochránce zákona Norton. Neobvyklé (až bizarní) povídání s kvalitními hereckými výkony i slušným scénářem. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný režijní počin T.L. Jonese zaštítěný producentsky mj. i L.Bessonem je pomalu plynoucím novodobým westernem, v němž se na první pohled neodehrává nic závažného (či zajímavého), na ten druhý však jde o věci, které jsou v životě opravdu důležité. A už jen kvůli nádherné kameře oscarového Ch.Mengese, díky níž jsou postavy v souladu s (měnící se) krajinou, lze litovat, že si tento film nenašel cestu i na velké plátno. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Mile originální "divný western", nebýt: idiotsky otravného vývoje děje, nesnesitelně trapné Tommyho postavy (fakt, že si to sám režíroval, to ještě zhoršuje) a nechutně přehnaně promexikánského vyznění. Jasně, je tam celkem dost nekonvenčních perliček (mrtvola+mravenci), atmosféra je vážně příjemná a Barryho miluju, ale debilní scény, při kterých se mi nehty zarývaly půl cenťáku hluboko do dlaní, tlak vyskakoval na dvěstěpade a z úst létaly kurvy se sračkami, ty se vážně prominout nedají. Pro někoho, kdo se přes to dokáže v klidu přenést, je to jasná čtyřhvězda, ale já na to prostě nemám, i když bych moc chtěla. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Časopis, který si čte ve službě Mike Norton (Barry Pepper), je dubnové číslo magazínu Hustler z roku 2004. (ČSFD)
  • Roli starce s rádiem hrál Levon Helm, známý hlavně jako bubeník skupiny The Band. (Previt)
  • Po televizním filmu Sympaťáci (1995) se jedná o druhý režijní počin Tommyho Lee Jonese a zároveň o jeho první jím režírovaný titul, který šel do kin. (ČSFD)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno