Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Faster, Stronger and Anger. Tony Jaa je peklo. Ten člověk asi přijel vylidnit Austrálii. Je to neuvěřitelné co vše Tony dokáže, hlavně ty jeho skoky do lidí koleny napřed v plné rychlosti jsou zkrátka maso. Ano děj a dialogy jsou prakticky úsměvné, ale bože ty bojové scény. Ty neskutečně dlouhé sekvence bez střihu, hlavně na točivých schodech. Fantazie! Tony jen zařve "Kde mám slona?!" ... A začnou se dít věci! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto filmu je prostej a v tomhle případě i nepodstatnej. Je jen jakýmsi pojítkem mezi fightama. Ve kterých Tony Jaa dokazuje proč je společně s Iko Uwaisem špičkou ve svým oboru. Fighty jsou jak jinak než špičkový ale ta nudná vata okolo je ubíjející. Ve filmu je spoustu zbytečných pasáží. Jelikož jsem ale tenhle film už viděl tak jsem věděl do čeho jdu. Snímek jsem viděl v dobách kdy jsem ještě nebyl na čsfd, takže ho hodnotím až teď po druhým zkouknutí. Akce je jednoznačně za 5 hvězd, zbytek za upocený 2 hvězdy. Celkově dám 4 hvězdy, protože ta akce za to fakt stojí. Byl jsem zvědavej na druhej díl na kterej jsem narazil, tak jsem si řekl, že by nebylo od věci zopáknout i jedničku. Navíc jsem si chtěl taky zpravit chuť z posledního filmu ve kterým jsem Tonyho Jaa viděl. Jelikož Monster Hunter byla monstrózní sračka. Tady to je prostě Tony Jaa jak ho znám a jak ho mám rád. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí uncut verze jsem pouze seděl a kroutil hlavou. Tony Jaa je ďábel. V závěru filmu brutálně láme všechny možné kosti, přeřezává svaly a ukazuje, kdo vládne světu bojových umění. Kdyby Protector strávil méně času nudnými pasážemi, byl kratší a obsahoval jen akční scény, nebyl by důvod k námitkám. Bohužel tomu tak není. Tony Jaa se vydává po stopách svých dvou slonů a divák jen žasne, co dokáže tenhle mladý Thajec za věci, aby zachránil "unesená" zvířata. Ve filmu jsou celkem tři výjimečné akční scény. Jedna velmi dlouhá cesta Tonyho k bossovy přes celou restauraci (hotel?). Druhá je bitka postupně s třemi soupeři přes machrujícího capoeristu Lateefa až k wrestlingové postavě Nathana Jonese(snad se nepletu). Poslední třetí je závěr filmu, ve kterém i přes bodnutí do břicha vytahuje nejbrutálnější údery, poskakuje jako opice a aby toho nebylo málo vzpomene si na staré učení, které znehybní soupeře. Tyhle scény by mě stačili na 5*, ale zbytek to natolik kazí, že slabé 3 jsou více než dost. Já bych pro svého mazlíčka nedokázal udělat to, co Tony... :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak je to pro mě druhý film s Tony Jaa, který jsem nyní shlédnul. Sakra, dám snad všechny jeho filmy, začínají mě pekelně bavit. Bojové umění ovládá Tony Jaa opravdu bravurně, to co předvádí v tomto filmu je neuvěřitelné. Taková choreografie se jen tak často nevidí. Předchozí film, který jsem viděl: Ong bak (2003) se mi též líbil, ale 1/3 tam byla nezáživnější, nějaké nelogičnosti, ale soubojů tam bylo dost - 82% -4*. Zde bylo teda o dost víc soubojů, respektive několik dlouhých, soubojových linií, kdy Tony bojuje s velkém množství protivníků. Má to neuvěřitelně dobré nápady, nedá se to nějak popsat: výskok do vzduchu, podlezení zábradlí, výskok a dvěma nohama eliminace protivníka, no prostě je toho víc. Takže jak to shrnout. Rozhodně adrenalinový, soubojový film, který mý prostý příběh a je založen většinou na velkolpeých soubojů. Úvod je vydařený, hned ze začátku, úvodní asi desetiminutovka mě zabaví. Pak dojde k únosu dvou slonů. Tahle myšlenka, že Thajci nenechají dopustit, aby bylo ublíženo slonům se mi líbila, vůbec mi to nepřišlo nějak praštěný. Thajci mají svoje způsoby života atd. Takže hned zhruba v 15 minutě jde Tony na věc a už to lítá a začíná akce od začátku do konce. Akce ? No, přestřelek je málo, ale to nevadí. Z Tonyho strany dostáváme velmi slušnou nadílku bojových kousků. Takže 1/3 filmu je taková seznamovací, ale už je vše hezky rozjeté. Takže 2/2 filmu je výrazně akčnější či nejakčnější, protože film jako celek je sám o sobě velmi akční. Zápory ? Jediným záporem bylo pro mě velmi velké a místy mírně chaotické řetězen postav. Postav zde bylo dost, gangy proti gangům, do toho policajti, někteří na záporné straně - takže nějaké nelogičnosti bych tu našel, ale to je asi ejdniný zápor, který sice není nějak velký, ale zase ne malý + 2 menší nelogičnosti, které jsem nepochopil ve filmu, ale to je celé k záporům. Vůbec to na filmu neubere, takže mám jasno, že si to těch 5* rozhodně a ještě jednou rozhodně zaslouží. Hudba je celkem dobrá, hodí se do každé scény. Herecké obsazení je také dobré, všichni nějakým způsobem zaujmou - uvěřitelní jsou atd. Úplné finále je opravdu monstrózní. Jiný název snad ani nedokážu zvolit. Scéna, kdy Tony sebere kosti z vystaveného slona a začne mlátit velmi udělané týpky - to jsem nechápal. Jeden udělaný protivník mi přippomněl trochu Steva Austina, až na to, že tenhle byl tak 4x udělanější a větší. :-) No jako úplný konec se povedl. Takže nemám co vytknout. Akční bojává scéná střídá další akční bojovou scénu. Je zde snad více soubojů než v Zátahu, na který nedám dopustit. Jak říkám, zde byl problém to chaotické řetězení postav, ale dokázal jsem se přes to velmi snadně přenést. Takže všem fanouškům akčního žánru a hlavně těm, kteří mají rádi bitky či bojové umění tohle sednout určitě musí. Minimálně na ty 4*. :-) No, nedá se to dále okecávat, kdo uvidí, uvěří, že je to fakt pecka. Celkově hodnotím na rozhodně zasloužených 94% = ***** ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kolena-lakte, kolena-lakte, aneb thajský Krokodil Dundee v čiňanoch chce späť sloníka. Jackieho balet a Segalove zlámané kosti umocnené na n-tú (každý za "n" dosadí za ľubovolné reálne čislo z intervalu 0 až 100) dali vzniknúť chuťovke pre akčných fanjšmekrov (fanatikov). Po Ong-Baku som Tonymu definitívne podľahol, pretože čo tento chalan vyvádza je proste lahoda pre oko. Po dlhej dobre pocit totálnej satisfakcie a 4-minútový vstup do reštiky, bez jediného strihu poprosím zapísať zlatým písmom do memoárov bojových scén. Absolutórium nedávam len preto, že príbehová (občas až moc cukrová) vata je spolu s hercami veletrapná ("Kde je môj slon !?!") a nudí, čo je ale v tomto prípade vlastne jedno. P.S. Videné druhý krát a prihadzujem hviezdu. 90% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • "Tom yum goong" (originální název filmu) je název velice populárního thajského jídla. Tím je kyselá polévka s garnátem. (HellFire)
  • Tony Jaa pro film vyvinul nový styl Muay Thai: "Muay Kotchasan" je založen na pohybech slona („hodit, dupnout, uchopit, zlomit“). (HellFire)
  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama