Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku to působí jako romantický film mixnutý dokumentem o slonech. Nádherná barevnost dělá z úvodní čtvrthodiny vskutku příjemný estetický (možná trochu kýčovitý, ale co) zážitek. Děj je propracovanější než u Ong-bak, ale v podstatě není důležitý. Tony Jaa nepodává v podstatě žádný herecký výkony (pokud za něj nepovažujete řeč těla), jen chodí od soupeře k soupeři a předvádí neskutečné kousky. Choreografie bojových scén má tvrdost Bruce Leeho, mrštnost Jackieho Chana a dynamičnost Mortal Kombatu. Jenže na rozdíl od Leeho jsem tu postrádal nějakou hlubší podstatu souboje. V podání Tonyho Jaa se bojové umění mění v pouhý nástroj sloužící k nekonečnému bušení a kopání. Stejně tak podobnost s Jackieho souboji (třeba proskočení malým otvorem v okně tramvaje) je velmi nápadná, naprosto mi tu ale chyběla nadsázka, vtípek, kvůli kterému stojí za to Chanovi filmy sledovat. Nenechte se mýlit, mně se Tom youm goong líbil, a ty souboje JSOU úžasné, jen se mi zdá, že Jaa nepřišel s ničím jiným než přinesl už v Ong-baku. Je to geniální atlet, ale chybí mu nějaká hodnota navíc. I když jsem ty souboje sledoval fascinovaně, ke konci už na mě toho mlácení bylo moc. Prostě, něco tomu chybělo. Je jistě nesmysl soudit podle druhého filmu, ale pokud chce Tony skutečně přebrat žezlo po Jackiem, tak se musí ještě hodně snažit. Hlavně co se scénářů týče. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce špička se dvěma památnými scénami, které se zlatým písmem zapíšou do historie akčních filmů (promlácení se bossovým podnikem v jednom záběru je spíš filmařská lahůdka, závěrečné lámání kostí ve velkém je ale nářez), neakční scény jsou těžce vatové, hlavně rozjezd je pomalý, i když se mi ten sloní doják docela líbil. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Cvalim bulvy. Rozjíždí se to HODNĚ pomalu a HODNĚ debilně; prvních padesát minut je čistokrevný odpad a nebetyčná nuda (musel jsem to dokoukat nadvakrát po týdnu, těžce jsem z toho usínal). Potom Tony Jaa dorazí do Sydney, a začnou se dít věci. Křupání kostí, trhání šlach a nekonečný uragán kopanců a pěstí, který do konce nezmizí z obrazovky. Ten týpek je vážně šílený, když dokáže za deseti minut (!) vyčistit celou čtyřpatrovou restauraci od bad guys. Skvělé rozmáchlé záběry a perfektní choreografie. Vážně škoda toho hrozného začátku, protože pak už je to minimálně na šest hvězd - tolik "chvatové" akce jsem ve filmu snad nikdy neviděl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na prvom diely som si čiastočne cenil to, že sa zbytočne nebabral s príbehom, naporcoval kopu svižnej akcie, ale ten úbohý príbeh aspoň fungoval. Toto pokračovanie sa v tomto smere vykašľalo úplne na všetko a už po piatich minútach náš hrdina zareve:" Kde sú moje slony!" a bif,baf, buf... Po chvíľke nasleduje to isté a túto smiešnu a otrepanú vetu začujete ešte niekoľko krát. V závere, kde náš superhrdina zmasakruje stovku (nepreháňam) protivníkov, má odrazu problém s jedinou ženou, ktorá má v ruke bič... Čo si má o tom myslieť divák? Postavy sú tak ploché, až je to trápne a celá tá výplň medzi akčnými scénami je strašne nudná. Bojové scény sú kvalitné, to treba pochváliť. Odporúčam všetkým, ktorí dokážu vypnuť mozog, alebo sa preniesť cez tú nudnú a trápnu výplň. Ja som to čiastočne dokázal. Film 50%. A kde sú moje slony!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí uncut verze jsem pouze seděl a kroutil hlavou. Tony Jaa je ďábel. V závěru filmu brutálně láme všechny možné kosti, přeřezává svaly a ukazuje, kdo vládne světu bojových umění. Kdyby Protector strávil méně času nudnými pasážemi, byl kratší a obsahoval jen akční scény, nebyl by důvod k námitkám. Bohužel tomu tak není. Tony Jaa se vydává po stopách svých dvou slonů a divák jen žasne, co dokáže tenhle mladý Thajec za věci, aby zachránil "unesená" zvířata. Ve filmu jsou celkem tři výjimečné akční scény. Jedna velmi dlouhá cesta Tonyho k bossovy přes celou restauraci (hotel?). Druhá je bitka postupně s třemi soupeři přes machrujícího capoeristu Lateefa až k wrestlingové postavě Nathana Jonese(snad se nepletu). Poslední třetí je závěr filmu, ve kterém i přes bodnutí do břicha vytahuje nejbrutálnější údery, poskakuje jako opice a aby toho nebylo málo vzpomene si na staré učení, které znehybní soupeře. Tyhle scény by mě stačili na 5*, ale zbytek to natolik kazí, že slabé 3 jsou více než dost. Já bych pro svého mazlíčka nedokázal udělat to, co Tony... :) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Na základu filmu byla vytvořena hra „Tony Jaa's Tom Yum Goong: The Game“. Bylo to poprvé, co se thajský film dočkal i herního zpracování. Stejně jako film i hru režíroval Prachya Pinkaew, dabingu hlavní postavy se ujal Tony Jaa, podle kterého byl vytvořen i její vzhled. (Raztubyl)
  • Bezestřihová hotelová bojová scéna má přes čtyři minuty. Povedla se až na šestý pokus, což je ke konci viditelné na Tonyho unaveném výrazu. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama