Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tonymu Jaa ukradnou slona a odvezou do Sydney. Tony Jaa si tam pro něj dojde a zmlátí půlku obyvatel. A zmlátí je tak neuvěřitelně hustym způsobem, že jsem fakt čuměl s otevřenou hubou. Ale chvála nepatří jen Tonymu, protože např. capoerista Lateef nebo obr Nathan Jones jsou taky megahustý. Scénář je sice úplně debilní, ale koho to sere že? Troufám si i tvrdit, že Prachya Pinkaew je dobrej režisér, jelikož ty nesmysly mezi bitkama kočíruje docela důstojným způsobem. Po shlédnutí mi nezbývá než konstatovat: "Don't stop Tony, I want more!" ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neber Thajci jeho slona, jinak ti nakope prdel - to je morální poselství tohoto filmu. Ale vážně - před desíti až patnácti lety bych z artistických výkonů Tonyho Jaa byl na vrcholu blaha, teď mi náladu kazily "detaily" typu nezajímavého scénáře a pod. Nejvíc se mi líbila scéna, kdy bez jediného střihu hrdina projde několik pater a zrube všechny kolem sebe. Celkově poměrně chutná jednohubka, ale Jaa si zaslouží lepší film. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

WARNING, BRAIN DAMAGE EMINENT! Že Tony Jaa natáčí ty nejlobotomičtější filmy je všeobecně známé, přesto mě fascinující stupidita Tom yum goong dokázala překvapit... ale proč by to mělo vadit, v kině bych u toho sice nepochybně zemřel, ale doma naštěstí existuje rychloposuv a když přeskočím všechny ty momenty ve který vidlácký hlavní hrdina víc mluví než kope, tak je z toho rázem epesní přehlídka toho nejlepšího co mohou bojová umění nabídnout. Choreografie a hlavně střih se od (slavného a zoufale nadhodnocovaného) Ong Baku výrazně zlepšily a Tony předvádí takové divadlo až oči vylézají z důlků a diváci se samovolně pokouší prokopnout všechny dřevěné desky v dosahu - ať už je to při několikaminutovém bezstřihovém vymlácení velké několikapatrové restaurace, hyperefektním měření sil ve vodou zatopeném chrámu, či či u finální série naturalistických lámaček. Jen v závěru už začíná krutá demence filmu prosakovat i do akčních scén a je těžké se ubránit slzám od smíchu. Pohled na Tonyho jak zmateně běhá po Sydney, sem tam s "někým" "něco" dělá (nikdo neví proč a nikdo asi raději ani vědět nechce) a při tom freneticky stále dokola volá: "Kde mám slona?! Kde mám slona?!" - to zkrátka bolí. Na bránici, i na obou hemisférách. 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak je to pro mě druhý film s Tony Jaa, který jsem nyní shlédnul. Sakra, dám snad všechny jeho filmy, začínají mě pekelně bavit. Bojové umění ovládá Tony Jaa opravdu bravurně, to co předvádí v tomto filmu je neuvěřitelné. Taková choreografie se jen tak často nevidí. Předchozí film, který jsem viděl: Ong bak (2003) se mi též líbil, ale 1/3 tam byla nezáživnější, nějaké nelogičnosti, ale soubojů tam bylo dost - 82% -4*. Zde bylo teda o dost víc soubojů, respektive několik dlouhých, soubojových linií, kdy Tony bojuje s velkém množství protivníků. Má to neuvěřitelně dobré nápady, nedá se to nějak popsat: výskok do vzduchu, podlezení zábradlí, výskok a dvěma nohama eliminace protivníka, no prostě je toho víc. Takže jak to shrnout. Rozhodně adrenalinový, soubojový film, který mý prostý příběh a je založen většinou na velkolpeých soubojů. Úvod je vydařený, hned ze začátku, úvodní asi desetiminutovka mě zabaví. Pak dojde k únosu dvou slonů. Tahle myšlenka, že Thajci nenechají dopustit, aby bylo ublíženo slonům se mi líbila, vůbec mi to nepřišlo nějak praštěný. Thajci mají svoje způsoby života atd. Takže hned zhruba v 15 minutě jde Tony na věc a už to lítá a začíná akce od začátku do konce. Akce ? No, přestřelek je málo, ale to nevadí. Z Tonyho strany dostáváme velmi slušnou nadílku bojových kousků. Takže 1/3 filmu je taková seznamovací, ale už je vše hezky rozjeté. Takže 2/2 filmu je výrazně akčnější či nejakčnější, protože film jako celek je sám o sobě velmi akční. Zápory ? Jediným záporem bylo pro mě velmi velké a místy mírně chaotické řetězen postav. Postav zde bylo dost, gangy proti gangům, do toho policajti, někteří na záporné straně - takže nějaké nelogičnosti bych tu našel, ale to je asi ejdniný zápor, který sice není nějak velký, ale zase ne malý + 2 menší nelogičnosti, které jsem nepochopil ve filmu, ale to je celé k záporům. Vůbec to na filmu neubere, takže mám jasno, že si to těch 5* rozhodně a ještě jednou rozhodně zaslouží. Hudba je celkem dobrá, hodí se do každé scény. Herecké obsazení je také dobré, všichni nějakým způsobem zaujmou - uvěřitelní jsou atd. Úplné finále je opravdu monstrózní. Jiný název snad ani nedokážu zvolit. Scéna, kdy Tony sebere kosti z vystaveného slona a začne mlátit velmi udělané týpky - to jsem nechápal. Jeden udělaný protivník mi přippomněl trochu Steva Austina, až na to, že tenhle byl tak 4x udělanější a větší. :-) No jako úplný konec se povedl. Takže nemám co vytknout. Akční bojává scéná střídá další akční bojovou scénu. Je zde snad více soubojů než v Zátahu, na který nedám dopustit. Jak říkám, zde byl problém to chaotické řetězení postav, ale dokázal jsem se přes to velmi snadně přenést. Takže všem fanouškům akčního žánru a hlavně těm, kteří mají rádi bitky či bojové umění tohle sednout určitě musí. Minimálně na ty 4*. :-) No, nedá se to dále okecávat, kdo uvidí, uvěří, že je to fakt pecka. Celkově hodnotím na rozhodně zasloužených 94% = ***** ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • "Tom yum goong" (originální název filmu) je název velice populárního thajského jídla. Tím je kyselá polévka s garnátem. (HellFire)
  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama