Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý agent CIA Jonathan Cold (Steven Seagal) se záhadně objevuje v hledáčku zpravodajské služby poté, co vysvobodil z vězení nebezpečného obchodníka se zbraněmi a chystá se pomoci skupině teroristů, kteří chtějí získat jadernou zbraň a použít ji při útoku na USA. Všichni si mysleli, že je Cold mrtvý, tak proč se tak najednou vynořil? A jak může být teroristům užitečný? CIA má celé spiknutí pod kontrolou až do chvíle, kdy ji teroristé oklamou a celá země je rázem bezbranná. Ve strhujícím závěru závisí bezpečí milionů lidí na tom, jestli se podaří najít odpověď na neřešitelnou otázku Na čí straně vlastně stojí Cold? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

No tak ako každá Seagalovka, ktorú som videl aj táto ma úplne dostala, nechápem prečo sú Seagalove filmy skoro všetky tak nízko hodnotené, ja som hotový keď sa mi dostane do rúk nejaká jeho vec vždy sa teším kedy to konečne zapnem síce je prawda že niekedy sú jeho filmy až moc sci-fi ale ja to už nevnímam proste Seagalova tvorba je moja srdcovka vždy si na jeho veciach pekne sgustnem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslel som, že si mŕtvy.“ – „Diabol ma nechcel. Bál sa ma.“ Ak vedľa seba postavíte Čierny úsvit a Prepadnutie 2: Temné územie, uvedomíte si spätne, aká obrovská nespravodlivosť je, že Prepadnutie 2 nikdy nezískalo Oscara za najlepší film. V Čiernom úsvite Steven Seagal hrá, prekvapivo, experta, ktorý sa ničoho nebojí a ktorý je v podstate neporaziteľný. Problém je v tom, že počas nakrúcania Čierneho úsvitu mal Steven (ktorý ho zároveň aj produkoval) 53 rokov. U niektorých akčných hviezd to bol vek, kedy boli na vrchole svojich fyzických síl, zdravím Arnolda, ale Seagal v tom čase už bol značne, hm, neforemný a tak v akčných scénach tohto filmu takmer nevystupuje. Občas drží pištoľ a strieľa z nej, ale jeho bravúrne chvaty z Nica alebo Prepadnutia v Pacifiku by čakal len šialenec. Tu už všetku akciu obstaral kaskadér, ktorý sa naňho nepodobá, je o pár desiatok kíl chudší a má iný typ chôdze. Samotný scenár ani komentovať nebudem, až taký blázon fakt nie som. Mimochodom, sequel dva roky starého Cudzinca. Steven asi chcel svoju vlastnú Mission: Impossible. Čo myslíte, podarilo sa? ()

Reklama

helloween93 odpad!

všechny recenze uživatele

V rámci Seagalovy tvorby sice jde o film z doby, kdy točil sračky, ale aspoň ještě v Americe, teď točí pořád stejné sračky, ale výhradně už jen v Bulharsku nebo Rumunsku. Proč hodnotím odpadem? Protože jde o nudný “špionážní” thriller, kde má Seagal dva krátké souboje (ve skladu a na schodech) a v obou případech jde vidět, že tvůrci vybrali nevěrohodného dubléra, ve zbytku filmu buď Seagal pronáší moudra a rádoby vtipné hlášky nebo zrovna hází atomovku z vrtulníku do moře. Plutonium se z přísně střeženého objektu pašuje v termosce na kafe a radikální teroristy hrají studenti z divadelního kroužku. Plusové body tak jsou pouze za honičku a za výskyt a zničení BMW E21 a E28. Nejhorší na tom všem je, že mi zítra čeká další Seagalovka. Málem bych zapomněl na dvd cover, kde je vyobrazen kop, kterému se žádný ze soubojů ani na hony nepřiblížil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hele, jako když si někdo troufne v akčních scénách Seagala nahradit dublérem, který je o třicet kilo lehčí než on, vůbec mu není podobný a střihač to ještě sestříhá tak, že to hlasitě volá a vykřikuje, že sledujete dva naprosto odlišné lidi, tak to si, sakra alespoň jedno zhlédnutí zaslouží, ne? Úplně blbé to není, to Steven zvládá i horší kraviny. Takový klasický pozdně noční televizní akčňák plný scén, u nichž budete přemýšlet, jestli si dělají srandu (agenti dělající naprosto školácké chyby), ale koukat se na to dá. Už jsem to viděl dvakrát. 2.5* ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Film samotnej je tuctový akční film s tuctovým dějem, kterých je tuny a tuny, Seagalovy filmy se točí furt kolem toho samýho, bývalej agent....a dál už to každý zná. Bylo by to i na tři hvězdičky, ale aby mistr bojových umění prakticky ve filmu nic nepředvedl a bojové scény byly natočeny účelně tak, aby nebyly vidět detaily ,aby se náhodou Seagal nemusel zabývat nějakou složitější bojovou choreografií, nebo se náhodou nezapotil, tak to ať jdou s tímto do prdele. Od čeho tam ten Seagal je??? Lidi chtějí vidět jeho techniku, přehledný chvaty a souboje, ne film, kde Seagal nic nepředvede nebo to za něj milostivě dělá dablér a film těží jen z toho, že se tam objeví jeho osoba v hlavní roli. Není to tím že by na to neměl, ale asi je zatěžko se tím víc zabývat. Každý kritizuje Zabijáka, ale tam je aspoň něco vidět, např schopná bitka v baru. Seagal už na bojové umění zřejmě zanevřel a kdoví zda se tomu ještě vůbec věnuje alespoň rekreačně, podle všeho už je to pro něj minulost, jinak by v těch filmech něco předváděl a pracoval by na choreografii bojových scén. Takový mistr a nepředvede už jedinej detailní chvat. Je prostě poznat, že ho ty filmy ani netankujou a točí to jen pro obživu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Steven Seagal (Jonathan Cold) sa nezúčastnil na natáčaní žiadnej bojovej scény, bol nahradený dvojníkom. (beso74)
  • Na začátku, když je záběr na obrněný transportér, má rumunskou poznávací značku. O pár chvil později, když přijíždí k bance, má tentýž transportér holandskou poznávačku. (Musak)
  • Film bol natočený za 30 dní, pričom Steven Seagal (Jonathan Cold) sa zúčastnil len 12. (beso74)

Reklama

Reklama