Reklama

Reklama

Život na jiné planetě

(TV film)
  • Česko Neznámá planeta (více)

Obsahy(1)

Výprava Discovery na Darwin IV, planetu vzdálenou sedm světelných let, kde žijí živí tvorové v prostředí, jež je nemožné si představit, ale z vědeckého hlediska je reálné. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, poutavé a možná i zbytečně krátké - na jen těžko představitelné kreatury, obývající pláně a "moře" na Darwin IV, bych se vydržela dívat určitě déle než tu hodinu a půl. Wayne Barlowe je geniální stvůra. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Spekulativní dokument zachycující budoucí let k nejbližší obyvatelné planetě mimo sluneční soustavu, její průzkum a život na ní. Filmu velice uškodil formát pořadů na Discovery, tj. každé tři minuty reklama, a mezitím nechutně rozbité vyprávění bez šance na spád. A ještě doražené vstupy lidí, kterých by stačila čtvrtina či desetina, a které ponížily diváky na prvňáčky. Mě osobně neuspokojila ani dost neodvážná fantazie u mimozemského života. Skoro vše je až moc dvounohé, antropomorfní, terramorfní, zaškatulkovatelné, zvířata splácaná z částí pozemských tvorů... autoři scifi jako zejména S. Lem mysleli dále a odvážněji už v 50. letech (a to, bohužel, nikterak nepřeháním). Škoda dobrého nápadu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vizuálne zaujímavý a dokonale fiktívny výlet na planétu plnú fantazijných bytostí, ktoré podľa vedátorov môžu existovať a v tejto modernej rozprávke im prisudzujú komplex fyzikálnych i osobnostných vlastností, ktoré môžu byť vnímané ako veľmi odlišné od toho, čo na Zemi poznáme, alebo len ako popustenie uzdy fantázie a vymyslenia "iných" dinosaurov a pravekých zvierat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fanouškům sci-fi nezbývá než spokojeně vrnět blahem a sledovat úžasně fantazijní cestu na planetu obývanou tvory, s jejichž ztvárněním si na Discovery někdo pořádně vyhrál. Velice zajímavý fiktivní dokument. Škoda, že nevznikl jako několikadílný seriál, klidně by z něho mohl být nástupce Putování s dinosaury. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tentýž případ, jako Divoká budoucnost. Odlišné je období, prostředí a hlavně míra fanatazie, která zde překročila hranici tolerance. Chápu, že v případě mimozemské formy života mohou být všechny bizarní představy jaksi na místě, ale čeho je moc, toho je příliš. Během sledování se mě zmocňoval pocit, že vše co vidím, jsou jen poskládané šoty z nočních můr, kterými trpí retardovaní šimpanzi. Snahu o racionální vědecký základ jsem postarádal. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

tendle film mi připomíná dominika haška,,,,dominik hašek v jednom reprezentačním zápase zalehnul puk, tak ze byl celej v bráně a ven mu koukal jenom jeden prst,,,přesto se hašan vyplazil z brány a rozhodčímu tvrdil, že ten puk ležel celou dobu pod jeho malíčkem... hokejová pravidla mu samozřejmě dala za pravdu......prostě amerika zase vymyslela totální slátaninu...Pierre de Lespinois viděl něco doma v kuchyni a snaží se to aplikovat světelný roky daleko ve vesmíru... kekonci už se z toho stával jakýsi Návrat jediho & chlápek na kolečkovým křesle a tak sem to radši vyp... jestli vopravdu chcete slyšet fajnovej příběh místo takovýhle fantasmagorie, nechte mi tu telefonní číslo a budu vám vyprávět votom, jak sem jednou zabil ledního medvěda tučňákem ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Vysoce se mi líbila dějová linie na Darwin IV., kde mi jenom vadily vstupy vědců. Kdyby tam nebyly vecpány, bylo by to lepší. A pak je tu ještě problém, že animátoři mohli odvést větší práci, a taky mohlo být z děje ubráno 50 minut. :) ✔ ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, ale i obmedzené a za súčasných technológií nerealizovateľné. Zaujímavé, že sa točia/animujú podobné dokumenty, keď na svete sa eśte nachádzajú nezmapované a nepoznané končiny. Ľudstvu vypadá, že je naša Zem malá a špinavá, tak hľadá miesta kde by sa mohol utiecť aspoň vo svojej fantázii. Tu však mozog naráža na obrovskú prekážku. A to, že každá fantázia vychádza zo zažitých a odsledovaných poznatkov. Preto sa nám aj tu budú producírovať klasické postavičky s hlavou, trupom, chvostom a nohami. Jediné čo mozog pustí je zmena tvaru a veľkosti. Chápem, že vymyslieť nového živočicha adaptovaného na podmienky nezrovnateľné so Zemou je ako vysvetľovať slepému farby. Dokonca ani taký vizionár ako George sa musí pohybovať v pozemských inštanciách. Druhá vec, ktorá už zo začiatku bije do očí je prezentovaná technológia. Už len samotné posielanie informácií laserom je nezrealizovateľné. Ale v tomto type "možného" mockdokumentu je možné všetko, tak prečo nie? ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Fiktivna misia na fiktivnu planetu Darwin IV za pomoci fiktivneho vesmirneho Titanicu...za ucelom oboznamenia sa s fiktivnym nepoznanym zivotom...podkladana poznatkami skutocnych vedcov NASA.Pre vesmirneho fajnsmekra povinnost, pre bezneho smrtelnika moznost. Mne trochu vadila slabucka animacia, ktora na rok 2005, by mohla uz viac menej byt fotorealisticka...a tak isto casomiera, kedze je to v style dokumentiku, tak by si zasluzila par cisel ubrat,nazdar ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument pro milovníky sci-fi filmů, tak nějak bych si představoval výpravný vědeckofantastický film o objevování nových planet a života na něm bez mezigalaktických hyperskoků, světelných mečů a nesmrtelných komiksových hrdinů něco na způsob BSTD 2 s animací Avatara. Prostě trochu reálné sci-fi, kterých se moc netočí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který přináší jisté poznatky na bázi, co by bylo, kdyby jsme se vypravili na jinou planetu s existujícím životem. Obrovským plusem je objektivita i jistá příběhová linie, které se tento film drží. Nevýhodou, kvůli které nakonec tu čtvrtou hvězdu neudělím je místy značná zdlouhavost, jenž to celé (alespoň z mého pohledu), potápí. 70% ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Predigitalizovaná a fantaskne osídlená planeta Darwin IV pôsobí až trošku smiešne, no fakty s ktorými prichádzajú jednotlivý prispievatelia túto skutočnosť vynahrádzajú. A tak zimomriavkovosť nenavodzujú ani tak vizuálne do oči bijúce "orgie", ako skôr uveriteľný zo slov plynúci úžasný pocit, že možno nie sme vo vesmíre sami. Príjemné posedenie po nedeľnom obede.... ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavě zpracováno. Jak by to vypadalo, kdyby ve vzdálené budoucnosti lidé vyslali misi několika průzkumných sond na cizí obydlenou planetu? Jak by taková mise probíhala a s jakými živočichy by se tam mohly sondy setkat?. Komentáře odborníků vcelku nedůležité, ale příběh samotné mise na planetě je velmi zajímavý. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Osobně mě úplně nezaujalo, přesto dávám solidní tři hvězdy za snahu přinés tjiný pohled než jen představy o zelených mužíčcích. ()

Elyon 

všechny recenze uživatele

Jo, jo a ještě jednou JO! Tenhle dokument je jedním z nejzajímavějších, nejlepších a nejhezčích dokumentů, který jsem za posledních pár měsíců viděla. Prostředí Darwina IV je úžasné, nejvíc mě dostalo "želatinové" moře a Hřbetní hájek. Jinak IKE a Davinci (nebo spíš Leo) mi přišly jako úžasně roztomilý průzkumníci, škoda že dopadly tak jak dopadly. A závěr byl krásný a smutný, na jednu stranu ti tvorové byly důležitým objevem celé výpravy, ale na druhou stranu mi bylo líto těch dvou průzkumníků. ()

Skendl 

všechny recenze uživatele

Věřím, že nejsme ve vesmíru sami, ale tenhle dokument je příliš teoretický a spekulativní. Nicméně grafické znázornění je fakt skvělé. Škoda, že se takové průzkumné mise nejspíš nedožiju :( ()

Mišísek 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé, zkoumá to nový svět, ale nepochopila jsem moc, proč je to dokument, když je to úplné sci-fi. V každém případě zajímavá podívaná. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nudně natočený dokument o světě, který neexistuje a nedokázali mě ani přesvědčit o možnosti jeho existence. Tvorové mi příjdou tak ujetě nepravděpodobní, že jako komedie to špatné nebylo. Tvůrci společně s pány vědci, co se na tom podíleli by se měli inspirovat ve sci-fi literatuře, kde se dá najít spousta lepších světů, které vypadají pravděpodobněji. Navíc stupidní americký Discovery formát, kde je každou chvíli reklama a po reklamě v dokumentu nesmyslně opakují několik minut to o čem už mluvili, kdyby náhodou došel k televizi čerstvý divák, to je fakt síla. Při desátém zopakování stejné věci už začínám mít pocit, že si tvůrci o divákovi myslí, že je malé děcko nebo dement. Oni Amíci asi tak trochu dementi budou, protože tento televizní formát je u nich naprostý standard. ()

Reklama

Reklama