Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika (M. Kudláčková) je veselá, živá holčička s velkým osobním kouzlem, jemuž jen málokdo dokáže odolat. Milovnice zvířat, nadaná výřečností, s níž dokáže každou svou nezbednost svést na staršího bratra, má doma i ve škole „zelenou“. V jejím příběhu, který plyne lehce a v humorné poloze, dochází pojednou k dramatickému zlomu. To ve chvíli, kdy Veronika uteče v noci z domova, aby se setkala s neznámým mužem (K. Augusta), který jí slíbil malé štěně… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice coby asi dvanáctileté děcko jsem tehdy na výletě v Praze viděl, jak natáčejí krádež psa před samoobsluhou na Pohořelci, tudíž mám k tomuto televiznímu filmu zvláštní vztah, ale celkově se mi moc nelíbil tehdy a nelíbí ani dnes Kudláčková hraje svou stále stejnou uječenou nánu, a tady je nána ještě větší, až je člověku líto toho jejího bráchy, který to za ni vždycky uhladí. Proto nechápu katarzi - sice se nakonec holce naštěstí nic nestalo, ale vzala si z toho skutečně ponaučení, nebo bude pořád blbnout? (Jinak ten úvod se zvířaty mi přišel jako opajcnutý z tehdy populárních Durrelových knížek). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Upištěný hlas M. Kudláčkové mi už po chvíli leze na nervy, zvláště když její roli projde prakticky cokoli, zatímco její bratr je stále z něčeho obviňován. Ostatně, některé momenty z tohoto pohledu jsou docela nelogické. Závěr pak částečně napravuje reputaci dramatem, ale opravdu jen částečně, protože zase takové drama to není a protože to, co se nepovedlo během celých šedesáti minut, pět posledních minut vážně nespraví. Dejme tomu, že by ještě ušel scénář a trošičku i hudba, ale děj je po chvíli trochu opakovaný a tím pádem začíná být nudný. Je to film, který má po právu nízké hodnocení a měl by jít ještě níž, k čemuž mu dopomáhám dvěma hvězdami. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda mi více lezla na nervy ta malá nebo ten její brácha. Asi oba stejně. I když je to film o zvířatech, kteréžto mám rád, celkově se dle mého soudu nepovedl. Je určen sice dětem, ale mám pocit, že je to nijak bavit nebude. Varovný podtext byl sice použit dobře, ale celkově se mně to dobré nezdá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Představte si, že je rok 1980 a všichni úchylní soudruzi jsou spočítaní, jen jeden pedofilní soudruh jim jaksi přebývá. Libuše Koutná s ním natočí tv film a boř tím tabu, že v socialistické zemi nemůže vzniknout počin na háklivé téma. Ačkoliv má tento televizní film už svůj věk, jeho téma je stále varovné. Veronika bezmezně miluje snad všechna zvířata na světě, a i když její rodina její často až ochranitelské aktivity toleruje, jen její brácha občas proti tomu vyjede, tak ani v nejmenším netuší, jak na svou lásku ke zvířatům může doplatit. Neznámý muž s milým vystupováním jí slíbí štěňátko, ale ona pod svojí naivitou nevidí jeho nekalý úmysl ji zneužít. Film nemá formu depresivního pojetí, nýbrž formu rodinného filmu s řadou úsměvných scén. Tahounem je kdysi populární Míša Kudláčková, která brilantně a uvěřitelně zvládla všechny herecké polohy. Velmi důstojným protihráčem jí byl úchylný Karel Augusta. Společné scény s nimi byly asi tím nejsilnějším a jen je škoda, že jich nebylo víc. Přesto je i přes stáří tohoto povedeného televizního filmu téma pedofilů snad ještě aktuálnější než v době svého vzniku. Zkušená Libuše Koutná zvolila k tomuto nepříjemnému tématu dobrý přístup za přispění vynikajícího hereckého obsazení. 80% ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl jiné filmové dětské lásky, než přidrzlou Kudláčkovou. Ale film se mi tehdy (i teď po letech) celkem líbil. Ale uz kdyz jsem film viděl tenkrát jako dítě mě zaujala nejvíc líbivá hudební složka. Někdy mi Skoumalova chytlavá a hravá hudba připomíná, třeba jako v tomto případě, hudbu Vladimira Cosmy k francouzským komediím. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se odehrává převážně v Praze-Braníku, v ulici Skaláků. (sator)
  • Ačkoli zde hraje Karel Augusta zločince a Michaela Kudláčková poškozenou dívku, v seriálu My všichni školou povinní (od r. 1984) spolu hrají role otce a dcery. (M.B)
  • Debut dětské hvězdy Michaeli Kudláčkové. (M.B)

Reklama

Reklama