Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko o jedné vendetě, která mi připomněla Vránu. Škoda že není nikterak vysvětleno jak se vůbec Charlie Sheen zhmotňuje. Zkrátka mozek nedostane u tohoto filmu šanci ani na okamžik. Film samozřejmě nepůsobí nikterak originálně. Lepší automobilové honičky jsme již viděli a herci jsou místy dost prkení. Černý přízrak spíše ale připomene osmdesátkový nenáročný styl. Nadhodnotím, ale nenudil jsem se. PS: Navíc má film dosti příjemný soundtrack. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková klasika, která má stále ve svém vyznění něco do sebe. Je to takový sci-fi thriller o pomstě a jedná se o námět dle klasického snímku z roku 1977 ´The Car´ , kde je navíc vložena i romance. Teen filmy v této době frčeli hlavně v hororovém žánru a toto není výjimkou, avšak není to zcela tlačeno do krajnosti právě toho hororu. Výborná kamera a vizuální efekty podtrhují jednoduchý scénář, čímž se jedná o přijatelný snímek, kde se dobře blýsknul Charlie Sheen. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fast & Fatuous. Charlie s ještě zachovalou nosní sliznicí, silniční závody nabušených kár, velké exploze, hořící auta kutálející se ze srázů, holky v plavkách i bez, vypalovačky z 80´ (schválně hádejte, jestli dojde i na Rebel Yell od Billyho Idola), záhrobní přízrak se zdravotními pomůckami od mladého Forresta Gumpa a zajímavé popření faktu, že ve vesnici bývá jen jeden vesnický idiot. Tady z nich vytvořili celý silniční gang.. Potěšily maličkosti jako letmá návštěva pohřebiště letadel v arizonském Tucsonu či zlověstná syntezátorová hudba, kdykoliv se otevřel vystřelovací nůž. Přiznávám, mám pro tato obskurní sci-fi béčka slabost (viz. Silversteinovo The Car z roku 1977), slepě toleruji jejich nepříliš sofistikované scénáře, ale čeho je moc, toho je příliš. Místy mi připadalo, že to točil pankáč Skank, poté co si cvakl ze svého kanystru s brzdovou kapalinou.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. Film, který si vůbec nepamatuju, jen si sotva vybavuji nějakého vyhastrošeného pankáče, drsného jako dětský koberec z IKEA a Charlieho Sheena, který byl ten "gůdgej", co v noci dělá moderního Zora Křtitele. Rychlá auta, láska, dobro proti zlu, benzín proti alkoholu, ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš film pro puberťáky. Ale když vypnete mozek, tak se to dá brát jako taková nenáročná podívaná s několika spíš podprůměrnýma honičkama a přehrávajícími herci, z nichž značná část vypadá a mluví jako chovanci z Jedličkova ústavu. Těžko říct, kde takový xichty filmaři vyhrabali. Pak tu máme několik romantických scének, při kterých divák může na chvilku zahlédnout i kozy Sherilyn Fenn (ta je mimochodem fakt dost dobrá, což je ve filmech z 80. let docela vzácnost vidět pěknou holku) a snad za zmínku stojí ještě Randy Quaid, který hraje místního šerifa. Pokud jste to neviděli, o nic jste nepřišli. Když na to náhodou někde narazíte, tak doporučuju sledovat to jedině v případě, že je vám míň než 15 nebo jste pod vlivem alkoholu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Johnny Depp chodil v čase natáčania filmu s herečkou Sherilyn Fenn a preto ju počas natáčania doprevádzal, a býval s ňou v hoteli pre filmový štáb. (beso74)
  • Film bol natočený za 27 dní. (beso74)
  • Film je věnován asistentovi kamery Bruci Ingramovi, který zahynul při natáčení automobilové honičky. (Fenk)

Reklama

Reklama