Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

castor 

všechny recenze uživatele

Milé a nutno podotknou přímočaré vyprávění o jednom novomanželském páru, který po líbánkách strávených v luxusním hotelu okusí realitu všedních dnů v maličkatém bytě posledního patra činžovního domu s nefunkčním topením a dírou ve světlíku. Duo konzervativní právník Redford – temperamentní živel Fonda k sobě skvěle pasuje, jen je škoda, že tvůrci neudrželi nastavenou laťku po celou délku. Druhá polovina už trochu dře, dialogy nejsou tak svěží a úderné a nakonec se z toho všeho vyklopí poměrně běžná romance. Přesto pořád lepší než většina současných situačních komedií.. Komediální specialista Gene Saks v plné síle, škoda, že toho nenatočil víc!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tohle poslouchat nebudu!" - "Ale teď nemúžeš jít spát. Teď se hádame.“ Bosé nohy v parku som prvý raz videl v roku 2007 a potom až o 9 rokov neskôr... a stále to bola pecka. A možno ešte väčšia! Toto Redfordovi sadlo. Bodaj by nie, veď v tom hral ešte keď to bolo "len" divadelnou hrou. Famózna a neuveriteľná je však i Jane Fonda a chémia medzi nimi je blesková a geniálna. vydarili sa i nezabudnuteľné vedľajšie postavičky v čele s chudákom telefonistom, ktorý si fakt vytrpel. Scenár, hoci umiestnený len na pár nutných miest, je okrem pôvabných postáv a rozkošných situácií nabúchaný neskutočným množstvom hlášok ("Proč bych měl chodit já? byt je na mý jméno.") a dialógov ("Začínám pochybovat, že se vubec dokážeš bavit." - "Proč? Protože nosím v zimě rukavice?!"). ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Trable s prvním bydlením a prvním manželstvím v perfektní konverzačce Redforda s Fondovou. Zábavná, svižná, chytrá, ani na okamžik nenudící komedie, kde to v břitkých dialozích skvěle jiskří, hlášky a sarkasmus mají slušnou kadenci a přitom je to stále milé, místy až roztomilé. Co do humoru přitom ústřední dvojici zdatně sekunduje skvělá Mildred Natwick jako matka a Charles Boyer jako svérázný soused. Další důkaz, že dobře napsaný scénář nepotřebuje rekvizit než čtyři stěny a telefon, aby publiku nabídl skvělý zážitek. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Aneb můj dům, můj hrad:) A že je tento hrad hodně vysoko. Excelentní, milá, dokonale přirozená komedie. Od začátku do konce nabitá úžasnými scénami, dialogy a vtipem. Robert Redford s hlasem Pavla Soukupa byl k popukání. Úvodní scéna, kdy musí Robert vystoupat s kufry do schodů, je zničující:) Z tohoto filmu mám podobný dojem jako z Apartmá v hotelu Plaza. Kvalitativně jsou pro mě na stejné úrovni. Fenomenální komedie, při které jsem se nesčetněkrát nasmála a obdivovala příběh, herce, zpracování, a přesto jsem nebyla schopna hodnotit plným počtem. "Spálil se nám sporák." - "Proboha, co se stalo?" - "Nic, jen jsme ho zapnuli." :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Paule, víš, jak se zahřívají Eskymáci?" "Jdou spát do hotelu." Komedie Neila Simona mají většinou realistický půdorys a na něm je postavená cvokárna. Tak je to i v případě jeho nejslavnějšího opusu. Novomanželé Bratterovi se ubytují v bytě, který se má stát romantickým hnízdečkem lásky, dokud nevyjde najevo, že se nachází v pátém patře bez výtahu, ve stropě je díra jako pěst, nefunguje topení a dům je plný magorů, pobíhajících volně bez dozoru. Manželství prochází zkouškou ohněm... A my tu máme jásavě barevnou komedii s nádhernými dialogy (Fondová: "Paule, pojďme udělat něco vzrušujícího a bláznivého." Redford: "Vrátím se dřív z práce a navzájem se potapetujeme."), řádícími herci a řadou překvapení. Třeba když dorazila Mildred Natwicková v roli upjaté matky, čekal jsem obvyklou etudu na téma "konzervativní tchyně se naváží do zetě", ale její vedlejší zápletka směřuje úplně jinam a pro Mildred a Charlese Boyera jsou to nejkrásnější role, v jakých jsem je dosud viděl. A tak je to se vším. 100 % ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Film bol natočený v New Yorku, USA. (Arsenal83)
  • Mildred Natwick (Ethel Banksová) a Herb Edelman (Harry Pepper) se objevili ve stejných rolích i v divadelní verzi Bosých nohou v parku (v letech 1963-67). (D3VIL)
  • V roku 2002 bol film na 96. mieste v rebríčku „100 najväčších melodrám všetkých čias“ Amerického filmového inštitútu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama