Reklama

Reklama

Captain Kronos: Vampire Hunter

  • USA Captain Kronos: Vampire Hunter (více)
Trailer

Bývalý kapitán Kronos chystá odvetu proti upírům za to, že mu unesli manželku a dítě. Pomsta bude sladká. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temná postava vyhledává osamělé dívky, které se vydaly do sousední vesnice, vrací se z dostaveníčka s milým nebo se jen tak procházejí po lese. Smrtící polibek, krvavá ústa a místo dívky klesá k zemi mrtvá stařena. Jedině kapitán Kronos se může postavit démonovi ze záhrobí! S odstupem času se mi tahle hammerovka líbí ještě více. Temná hudba, výtvarná kamera, podříznutá hrdla, přejetí kočárem, probodnutí, rudé stříkance, šerosvitná erotika a tajemné sídlo. K tomu skvělá práce s obrazem - průhledy kamery skrze zkroucené stromy, pomalé nájezdy v kostele, smysl pro detail, vyvážená kompozice, barevný kontrast. Atmosferické, napínavé. Připouštím však, že osloven bude spíše žánrový divák. Samozřejmě kdo touží po rychlé akci a klipovém střihu současných filmů, měl by zvolit něco úplně jiného.... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Solidní horor, který od upírské tématiky vnáší plno nových a docela originálních motivů, které dosti oživují příběh, který by byl jinak docela obyčejný. Upíři chodí i ve dne (stejně tak jako v trilogii o rodině Karnensteinů, která je v tomto snímku jednou zmíněna), kůl do srdce jim neublíží, jsou vidět v zrcadle a kříž vás před nimi ochrání pouze pokud jste silně věřící. Ten trik s těma žábama byl docela zábavnej. Hlavní hrdina je sympaťák a hlavní hrdinka je nepopsatelná. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

No jo, i upíři podléhají evoluci, takže tihle jsou opravdu vyspělejší, a už jim nevadí ani denní světlo, ani kříže a zázračné škapulíře. Ale to tenhle příběh lepším nedělá. Hrdina je tak hrdinský, že to občas přehrává do nechtěné sebeparodie. Ani pěkné exteriéry a občas působivá tísnivá atmosféra, ani nějaké ty pokusy o inovaci žánru nezachrání tento tuctový příběh. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiny Hammer. Misto gentlemanů v letech je v hlavni roli svalnaty blondak, ohanejicí se mecem jako Blade. Zustaly ale nastesti povedene interiery a typicka atmosfera, bez ktere si uz produkci slavneho britskeho studia nedokazu predstavit. Film sice v dobe sveho vzniku moc uspechu nepobral, ale dnes je milym zpestrenim a prijemnou oddychovkou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hammer mlel v roce 1974 z posledního a tak se pokoušel o inovace jak se dalo. Místo klasických upírů tu máme nový druh, který vysává mládí, místo vědce, profesora nebo kněze proti nim stojí bojovník s mečem. Ovšem jinak je vše při starém, takže se většinu filmu nic moc neděje, vraždy jsou mimo záběr a závěrečné odhalení dost mimo mísu. Jo a šermířské souboje nestojí za nic a ve filmu jsou přesně dvakrát, to jen kdyby někdo jak já naivně čekal Blada verzi 1974. Ale jinak se na to koukat dalo slušně - klasická výprava, pěkné dívky, sympatičtí hrdinové a pár zajímavých nápadů (zakopané žáby). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • Lady Durward (Wanda Ventham) se prohlásí za potomka rodiny Karnstein, což je narážka na Karnsteinskou trilogii filmů (Krvežízniví milenci – 1970, Lust for a Vampire – 1971, Dcery zla – 1971), která je propojená skrze rod Karnsteinů ve Štýrsku. Z toho důvodu se někdy uvažuje, že tento film původně plánovaný jako neuskutečněná série měl být přemostěním mezi touto nevzniklou sérií a původní trilogií, jelikož za tvorbou všech stálo studio Hammmer Film Productions. Není bez zajímavosti, že i v původním světě Warhammer Fantasy Battles (1983–2015) od Games Workshop byl nejvýznamnější říšský upírský rod také „von Carstein“. (Tarmenel)
  • Původně se mělo jednat o první ze série filmů. Vzhledem k nízkým tržbám filmu však bylo od dalších pokračování upuštěno. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno