Reklama

Reklama

Divoch

  • Česko Krásné divošky (více)

Obsahy(1)

Catherine DeneuveováYves Montand ve francouzské komedii plné hádek a honiček... Nelly má těsně před svatbou. Její nastávající je žárlivý ohnivý Ital, který si myslí, že manželka je jeho majetek. A tak Nelly utíká před manželstvím, příbuznými, zkrátka za svobodou. Na útěku se ještě zastaví u svého bývalého přítele, aby jí vrátil dluh. Ten se však k ničemu nemá, a tak mu Nelly ukradne drahocenný obraz. V patách má žárlivého milence a okradeného přítele. Na svém útěku potká muže, který nechce nic víc než jen pěstovat svou zeleninu a v klidu žít na svém ostrově… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Hlavní síla Catherine Deneuve je ve smyslnosti její chladné krásy. Film DIVOCH mě v tom utvrdil. Připitomělá impulzivní blondýna, kterou zde hraje, bere herečce její přirozený šarm a staví jí do obyčejného průměru. Nelogicky vystavěný charakter této postavy probouzí v člověku spíše odpor než sympatie. Její nevyzrálé chování často nepůsobí vtipně, ale spíš trapně. Romantická komedie, která je spíš bláznivou taškařicí, se nakonec dočká romantiky spíš tak nějak z donucení. Divím se, že se hvězdy jako Deneuve a Montand nechali vlákat do tak slabého scénáře. Nakonec dávám 3 hvězdy. Několik scén bylo dobrých. 54% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Především v první polovině velmi zábavná, vtipná a příjemná komedie, kdy se dva zcela odlišní lidé oťukávají, stále se setkávají, aby nakonec zakotvili na opuštěném ostrově. Jenže pak příjde zcela nesmyslná a v duchu romantické komedie zcela nepochopitelná zápletka, která už vtipná ani romantická vůbec není. Velká škoda promarněné šance. Hudba: Michel Legrand ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ty woe, Yvesi, vždyť ty jsi chytrej kluk, ty divochu, ty woe! Tak jak jsi moh´ jít do takový bažiny, draku? Italský typ komedie, obsazený francouzsky (Yves Montand je co do hereckého naturelu totiž čistokrevný Francouz), no neklape to. I pro Catherine Deneuve pořádný skok stranou, ledová kráska v divočině nemá co dělat, protože se se už na začátku začne rozpouštět jak kostka ledu, nedokonalý mejkap, rozcuch a dokonce zmuchlané šaty… to je skoro jako by Belmondo hrál líného Honzu. Divocha jsem viděla dvakrát a nelíbí se mi čím dál víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Krásný venezuelský ostrov posloužil jako exotická kulisa pro typický příběh. Na chlapa se přilepí ženská v maléru, ten jí má zpočátku naháku a tak milá ženuška použije své největší zbraně. Chlap samozřejmě nezklame a svodům podlehne a od té doby se chová jak pako. Prostě klasická osnova pro ženy "udělej chlapovi jednou dobře a doživotně si s ním budeš moc dělat co chceš" funguje lépe, než kdyby na nás ženský používaly zbraně hromadného ničení. Dá se téhle osnově bránit, ale zvládaj to jenom mistři oboru, jako třeba já. No, ehmm, abych tady nemachroval já bych taky samozřejmě kráse Catherine Deneuve podlehnul a jak ochotně, ale pak bych jí zase měl naháku abych jí mohl podlehnout znova. Film Divoch jsem taky zvládnul, ale zdivočelej jsem z toho teda nebyl a o podlehnutí nemůže být ani řeč. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl francouzský snímek a musím říct, že se mi to líbilo, jelikož jsem se dobře bavil. No, prostě příjemná oddechovka.  Koukat na herecké duo Catherine Deneuve a Yves Montand je k nezaplacení a především na mladou krásnou Catherine Deneuve. Výborné filmové hlášky a skvělá doprovodná hudba. V dnešní filmech je to jinak, hudba řve na plný obrátky a dialogy nejsou slyšet. Ano,  to je dnešní nový trend. Pokud můžu přirovnat nějakému jinému filmu. Určitě by to byla šest dní, sedm nocí. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama