Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekaně intenzivní meditace nad smyslem života, nešťastnou láskou a krizí existencionalismu v interiérech nočního supermarketu. To vše vedeno v duchu „oslavy lidského těla a mysli" ála nesmrtelné umění renesančních mistrů, dotaženo do extrémů lehce kýčovitým vedením děje a podtrženo desítkami vtipných narážek na ať už současnou či minulou pop-kulturu. Za tohle bych v kině peníze určitě vrátit nechtěl. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Sean Ellis zhmotnil v příběhu svou fascinaci samotným sledováním a přenesl jí i do formy filmu. Zatraceně dobře koncepčně vychytaný film, který se může opírat i o výborné kamerové hrátky, jejímž vrcholem jsou přechody mezi jednotlivými scénami. Už dlouho jsem neviděl takhle chytrý romantický film, který je zároveň i zábavný a otevřený. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Som nadšený a Seana Ellisa zodpovedného za produkciu, scenár aj réžiu budem asi sledovať pozornejšie. Som nadšený v podstate jednoduchým ale nesmierne inteligentným scenárom, ktorý síce mixuje staré známe ingrediencie, ale robí to s nesmiernou ľahkosťou, originalitou a humorom. Ellis ako režisér prejavil dávku silného estetického cítenia a niektoré finesy boli nádherné...Jeden z tých malých skromných filmov, ktoré vedia prekvapiť, rozosmiať a rozcítiť. Jeden z tých filmov, ktoré nie sú dokonalé, ale ktoré sa vedia stať "srdcovou záležitosťou"..Bravo! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek čekal na svoji příležitost na HDD opravdu dlouho. Výzva jeho zhlédnutí razantně uspíšila. Musím rozhodně pochválit velmi příjemný a vtipný začátek, po kterém bohužel následoval takový poměrně nezáživný další průběh. Nejvíce mě okouzlily všechny bezduché výplně. Kung fu skoro mistrem počínaje a fotbalovým kláním konče. Ta pomalu se táhnoucí romantická linie mě úplně na zadek neposadila. Já viděl pouze pár netradičních až uměleckých prvků v poměrně vágním příběhu. Nedám více než dvě malinké hvězdičky. Kromě několika příjemných fórků mě snímek výrazně, ba dokonce ani nevýrazně nenadchl. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky mat.ilda. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a zvláštní film. Ben se rozejde s dívkou, začne pracovat v supermarketu. Dokáže zastavit čas a tak zákaznice vždy svléká a maluje je. Do toho se pak zamiluje do jedné dívky. Jako první polovina filmu je o ničem, to jen Ben kecá o tom, jak je na tom špatně a blá blá blá. Druhá polovina už je velmi slušná, jsou tam fakt vtipné momenty. Ať už to svlékání zákaznic, firemní fotbálek, blbiny v supermarketu, párty u šéfa. Jsem rád, že jsem na tento film narazil a mohl jej shlédnout, myslím, že takovýto film ještě nikdo nenatočil, je svým způsobem jedinečný. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Představitelka dospělé Natálie Janine-May Tinsley je skutečnou profesí striptérka. Autoři hledali ženu podobnou představitelce malé Natálie Nelly Lyster-Smith, která byla obsazena jako první. Režisér Sean Ellis uvedl, že to byl náročný úkol a bylo zapotřebí projít mnoho striptýzových barů. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Sean Ellis napsal scénář za sedm dní. Natáčet se začalo o šest týdnů později, kdy byli k dispozici všichni účastníci natáčení krátkometrážního snímku, který je základem filmu. (HellFire)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)

Reklama

Reklama