Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Dostať hneď za svoju prvotinu Oscara (za najlepší kraťas) a ešte aj nomináciu na BAFTA (za to isté), tomu sa vraví vyletieť k hviezdam. A získať k tomu ako hlavnú postavu Brendana Gleesona, no klobúk dole (je vtipné sledovať jeho scénu so svojim vlastným synom Domhnall Gleesonom - debutujúceho, vtedy ešte neznámeho herca, dnes už žiariacieho na filmovom nebi). Six shooter má svoje čaro, ale ako celok mi prišiel trošku vykonštruovaný. Navyše kvôli krátkosti času sa nekonalo nejaké hlbšie spojenie s postavami. Ako štart fajn, všetci vieme, že obidva ďalšie celovečerné McDonaghove filmy boli špičkové. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Osobité režisérovo pojetí je zde znát každým coulem a každou minutou snímku, bohužel je to stále levnější práce a krátký formát autorovi škodí, protože delší děj by více rozvinul postavy a děj by nemusel nutně působit jako vykonstruovaná hra tvářící se jako příběh. Jakkoliv je to však strojené, stále je to hra, která dokáže šokovat, překvapit, pobavit a tím vším se táhne ona milovaná McDonaghova cynickost a toho si na filmu cením. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Sprostý kecy náctiletých spratků nepovažuji za humorné a nepomůže ani to, že se to celé nalakuje tzv. na černo. Snažím se i pochopit, že se někdo popadá za břicho při historce o vybuchlé krávě - ostatně švandu z "hovínka" mají už předškoláci, a ne všichni holt dojdou na střední. Nicméně objevovat v podobných kecech filosofická životní moudra je natolik smutné, že mne zdejší komentáře spolu se zjištěním, že autor je údajně současným nejhranějším dramatikem po Shakespearovi, uvrhly do hluboké deprese. Uznávám, Brendan Gleeson hraje skvěle a má fakt blbej den :), stejně blbej den má nakonec i pan králík (o jeho herectví raději mluvit nebudu), a díky těmhle dvěma smutným hrdinům je to jedna*. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Dnes som volal s mamou. Pred 3 týždňami som jej povedal že ju na mojej svadbe nechcem. Ona mi však dnes vraví komu každému povedala že už má nevestu a že aká škoda že nemohla na tú slávu prísť aj ona pretože malá chrípku. Jednoducho mi ľudia máme tendenciu si veci prikrášľovať. A inak to nie je ani s hlavnou postavou 6 Shooter. Každého sa snaží vidieť lepším ako v skutočnosti. A nakoniec na to doplatí chudák David. Alebo to bol Zemeckisov Roger? A čo keď už Alica nenájde tu svoju noru? ()

HenryTom 

všechny recenze uživatele

atypický příběh o jednom zkurverveném dni se "šťastným" koncem.McDonaghův smysl pro humor se mi líbí. Doporučuji jeho debut na poli celovečerním a to snímek V Bruggách. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám černý humor jak se patří. Martin McDonagh je drak a těším se co dalšího natočí. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě naprosto minulo...Bylo to všechno možné, jen né komedie. Kdyby aspoň nějaké poselství když už..ale kde nic, tu nic..Jen řetězec morbidních událostí, kterým něco chybělo, aby se to mohlo nazývat černý humor. V Bruggách skvělé, ale Six Shooter? Zdá se, že člověk může natočit cokoli (nechci říkat sebevětší hovadinu) a vždy se někdo najde, kdo to kupodivu náležitě ocení. Myslím, že získání Oskara za toto dílko muselo překvapit i samotného McDonagha... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

hodně krátký film, na to nejsem moc zvyklá, ale bylo to docela fajn, konec docela nečekaný, dějově sice hodně jednoduchý, ale mělo to svůj smysl, jako rychlý film, kdy nemáme moc čas sledovat delší film, je tohle akorát na shlédnutí. ()

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Kratší předchůdce filmu In Bruges. Drsnej černohumornej styl, v kterém brutalita není samoúčelná, ale má své přesné místo. Děj je hodně vykonstruovaný, ale tak propracovaně a všechno do sebe tak hezky zapadne, že mu to nelze vyčítat. Stručné a přímé, žádná vata. Přirozeně znějící a přitom promyšlené dialogy v krásné irské angličtině. Výrazné postavy, které vypadají průměrně a obyčejně a zároveň jsou tak životné a charismatické. ****-***** ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jeden Gleeson, druhý Gleeson a skvělé dialogy. Nakonec mě to i bavilo, ale necítím z toho nějaký nádech osobitého projevu McDonagha, ba naopak velkou inspiraci jinými velikány filmotvorby, z nichž kraluje Tarantino. 65% ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Rozpoloženie človeka, ktorému sa všetko zosipalo na hlavu až v takom množstve, že si ju chce prevetrať kusom olova musí McDonagha veľmi fascinovať, keď o ňom natočil oba svoje filmy... A aký je Six Shooter? Drsnejší, brutálnejší, cynikejší a nekorektnejší ako celovečerák In Brugges... A taktiež ako film lepšie fungujúci... Avšak na mňa je to už priveľmi silný koncetrát ... Preto to nižšie hodnotenie... (▼) ()

AARONN 

všechny recenze uživatele

Extrémně vydařený snímek. Extrémně černý humor (surfařka po vagónech je velmi dobrý důkaz) a extrémně ukecaný sociopat, který má velmi špatnou mušku. No není to k pos***í? 95%!! ()

Yossarrian 

všechny recenze uživatele

Bez poselství, bez obsahu. Je vidět, že k získání oskara stačí bezobsažná ostentativně morbidní slátanina...stačí, když je dobře zahraná. ()

Reklama

Reklama