Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno co k tomu říct. tenhle film mi byl už dlouhou dobu vytrvale doporučován a já se mu pořád z nějakých záhadných důvodů vyhejbal. No dneska nad ránem jsem to dal a jako nemusel jsem se jít po zhlédnutí osprchovat, to zase ne, ale je to solidní nálož. Tvůrci tu evidentně vsadili na známou poučku, že nejděsivější je to co není vidět a z takto prostým konceptem to funguje víc než obstojně. jenom bych to tak o 20 minut zkrátil, protože ke konci tomu začne lehce docházet dech, ale i tak jsem rád, že jsem se k tomu konečně dostal.75% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Snímky podle skutečných událostí mám ráda. Je to způsobeno asi tím, že nedokážu dost dobře rozlišit, co je natočeno podle těchto událostí a co už je výmysl filmařů. Film byl natočen podle událostí, ke kterým mělo dojít v říjnu roku 1976 v Los Angeles. Scény s neviditelným tyranem jsou velmi dobře natočené, i když ho vlastně vůbec nevidíme, sledujeme jen jeho projevy a to je hodně děsivé. Nedostala jsem žádnou odpověď nebo vysvětlení, proč se tak dělo nebo co k tomu vedlo. Myslím, že film ani nic takového divákovi předkládat nechce. Zaměřil se prostě na život jedné ženy, kterou něco terorizovalo. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý horor, který mohl být klidně o třičtvrtě hodiny kratší. Nadržený duch, který si vybral Carlu jako svoji sexuální otrokyni se jen tak snadno odbít nenechá, takže má Carla co dělat, aby se ho zbavila. Hudba při těchto hrátkách nebyla úplně to pravé, ale jak se neustále opakovala při střetnutích, tak si na to člověk musí nějak zvyknout. Mám z toho rozporuplné dojmy. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto šílený, ani ne tak svým zpracováním, jako tím, že je točený podle skutečné události. Co je horšího, než bezmoc? Co je horšího, než nedůvěra ostatních? Co je horšího, než vědomí, že nikdo nemá možnost vám pomoct? Dusný a strhující horor s pěkně temnou atmosférou. Film, který nic neskrývá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce na čisté 4 hviezdy, ale kvôli obsahovej stránke a výbornému výkonu hlavnej hrdinky som sa rozhodol výnimočne prilepšiť. Dejová linka nie je najhoršia, je vystavaná veľmi dobre a pútavo, na druhú stranu však by možno prospela kratšia stopáž, dve hodiny bolo skutočne veľa. Najväčšou slabinou sú úbohé triky, ktoré boli naozaj aj s ohľadom na dobu natočenia, výrazne podpriemerné. Film je vraj podľa skutočnej udalosti. V tom prípade nie je Carle čo závidieť, mať sexuchtivého ducha doma v niekde v podkroví teda nie je bohviečo :). 70/100 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Podobný prípad sa mal skutočne odohrať v roku 1974. O takých zážitkoch hovorí žena menom Doris Bither z Kalifornie. (joske88)
  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)
  • Syn skutečné Carly Moran popisoval, jak byla jeho matka při jednom z útoků odhozena a uhodila se do hlavy. Když se pokusil zakročit, byl taktéž odhozen a zlomil si ruku. Během natáčení této scény si David Labiosa hrající Billyho přivodil stejné zranění. (HellFire)

Reklama

Reklama