Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký má film obsazení a jaký potenciál v námětu dopadl výsledek relativně špatně. Film se jakoby neuměl rozhodnout co bude - jestli drama a nebo komedie. Na drama je to slabé a na komedii zase málo vtipné. Je to prostě obyčejný romantický film a ani té tam moc nebylo. V podstatě kromě poslední půlhodinky, kdy se to rozjelo a udále se pár hlášek, tak film jen tak plynul a nic se pořádně nedělo. Na druhou stranu to nenudilo a celkem to plynulo a poslední půlka byla super. Je to takových slabších 60%. Mohlo to být super drama a nebo docela dobrá komedie, takhle je to jen film. Ne špatný, ale ani ne vyjimečný.Howgh! ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie o tom, jak se na vánoční svátky sjede domů celá rodina, včetně nově příchozí Sarah Jessica Parkera, která na co šáhne, to udělá špatně. A tak si na pomoc zavolá sestru, což se neukáže být jako úplně dobrá volba, ale nakonec všechno dobře dopadne. Jak jinak :-) Diane Keaton nijak nevybočuje ze svého průměru a tradiční role, což se však nedá říct o Sarah, která je dokonalá, úplně jiná než v Sexu ve městě a hrozně jí ta role sekne - role nevítaného člena, stydlivé nóbl slečny z města, která se chová jako slon v porcelánu. Tak kvůli ní stojí za to se na film podívat, jinak nic nového pod sluncem. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film jsme neviděla sice přímo na Vánoce, ale až o měsíc později, ale i tak mi to připomnělo to, co bych chtěla jednou pořádně zažít...Takovýto veliký několikapatrový dům, kde Vánocemi maximálně žijou a nic jiného v tu dobu pro ně prostě není. Všude veliké množství výzdoby, vytopené pokoje, sníh za okny, zatopeno v krbu a plno lidí pohromadě, kteří jsou jakkoliv propojeni, ale hlavně že jsou pospolu...Tenhle film mi tuhle atmosféru dává a hlavně se mi tu líbí pro mě již několik let stylová Diana Keaton a ty její sukně až do vedlejší místnosti a do sklepa a Rachel McAdams, která i po třicítce budet taková prdlá :) Sarah Jessica Parker se svou upjatostí a "neschopností" mi byla neskutečně nesympatická a sama nevím jak bych reagovala kdyby mi přibyla a na svátky ještě jedna osoba v podobě její hodně sympatické sestry :) Zápletka - no, nevím, zdali by se udělalo takhle rychle to rozhodnutí, kor když už si někoho táhnete k sobě na Vánoce a představit jí celé rodině, tak je to už veliké,ne? Takže to mi přišlo hodně přehnané, ale závěr byl moc pěkný :) Ať už je chvíli, kdy všichni skončí v kuchyně a sklouznou se po zemi a nebo v podobě závěrečného zdobení stromečku a pohledu na zeď s krásnou fotkou :) ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Ke komedii to má opravdu daleko…Za co byla S.J.P. nominovaná na Zlatý Globus je mi záhadou. Suprová rodina ve mně vyvolávala rozpaky při okázalé vánoční večeři s trapným projevem Meredith, když na něj ještě trapněji reagovala.Copak ta skvělá, uvolněná a životem protřelá matka (ano Diane Keaton stojí za zmínku, spolu s mou oblíbenou Claire Danes, která se ale dvakrát neblýskla, nebylo taky kvůli čemu) by opravdu reagovala na poznámky „holky“ svého syna takovýmto způsobem?? Asi by byla opravdu veledokonalá (přitom jaksi přirozenější…), kdyby milou Meredith vzala kolem ramen a řekla jí – milá zlatá, zatím nevíš, jaké to je mít dítě, svou rodinu, ale určitě se jednou toho štěstí dočkáš a pak pochopíš, že jediné, co si matka s otcem svých ratolestí přejí je, aby byly zdravé a šťastné, nic víc, nic míň, všechno ostatní je nadstavba, kterou není třeba řešit, protože ji stejně nevyřešíme, tečka. Náhlá citová vzplanutí odpovídající klasickému Hollywoodu…co ve finále měl film vlastně být, netuším. Celkově nic moc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ultimatívne "feel-bad-movie", jedna z najhorších vianočných komédií i drám a tak zle napísaný film, že ostáva rozum stáť. Bez hlbších spoilerov možno povedať, že vyústenie a zvraty v závere sú také debilné, až sú choré - ako toto niekto mohol myslieť vážne a dostať na to prachy a tých hercov, jednoducho nemám slov... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama