Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

petaspur 

všechny recenze uživatele

London opustila Syda. Není se čemu divit, protože Syd je pouze afektovaný zfetovaný hezounek přesvědčený o tom, že spapal veškerou moudrost světa. Taky přitom všechny (hlavně London) neustále uráží a velmi nepříjemným způsobem na ni žárlí. Syd se však půl roku po rozchodu vetře na rozlučkový večírek s London a ona mu (mezi neustálým otravným mluvením šňupající mládeže) dá (proooč?) druhou šanci. Kdyby v této blbosti nehrál impotentní Jason Staham (používající evidentně účinný prostředek pro růst vlasů), tak bych to ani nedokoukal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Aby film s podobným námětem fungoval, musí se v něm objevovat charismatické postavy, kvalitní herci a scénář musí obsahovat nadstandardní dialogy. Bohužel ani jeden z těchhle zásadních požadavků není splněn - postavy jsou naprosto ploché, Jessica Biel byla, je a s největší pravděpodobností také zůstane pouhou fyzickou ozdobou filmů a nějakého výrazného hereckého projevu není schopná, no a dialogy jsou většinou takové to prázdné tlachání o ničem, pardon o mejdanech a o tom, kdo s kým, místy to má dokonce charakter plků ze známého komiksu Hana a Hana. Nutno přiznat, že se tam objevují půvabní mladí lidé obého pohlaví a film na druhou stranu není ani vyloženě odbytý. Celkový dojem: 40 %. Pokud tohle je životní styl a problémy průměrného mladého Američana, pak si tu hospodářskou krizi skutečně zasloužili a měla by trvat hodně dlouho - než dospějí. A to bude klopotná cesta... V některých momentech je film opravdu povrchní - kde berou hrdinové prachy na svůj životní styl, když např. barová servírka vyšňupá předlouhé lajny kokainu, který rozhodně nepatří ani v Americe k levné droze, je trochu záhadou... ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Celé dohromady je to tak trochu nesmysl, ale rozfázováno do jdnotlivých scén v pohodě filmek...Celý film se odehrává na záchodě na akci, kde je snad 100 lidí, ale je obsazen jen čtyřmi aktéry, které nikdo neruší. Celou dobu nechtějí aby na nich někdo něco poznal a po několika gramech koksu opravdu nikdo nic nepozná, stejně diskutabilní jsou i některé dialogy. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ty paruky, myslel jsem si, že to bude nějaké retro z 80.-90. let. Bohužel to ale byly tak špatné paruky. Statham a Evans a nebude to akční, ale konverzačka? To jsem nečekal. A docela se to povedlo. Není to trapnej ukecanej film s romantickou linkou pro ženské, ale čistě pro problémy z pohledu chlapů. Udržovat v zájmu nás má hlavně to, že se tam hned od začátku sjíždí koks a pořád jsem očekával nějakou akci. Ta tam sice byla (menší bitka), ale jinak ne. Vadilo to? Ne. Pravda, vlasatej Statham - to je docela neobvyklej pohled. Ale jeho dialogy o nejtvrdším sadomasu a (im)potenci, to bylo asi to nejzábavnější, nejsmutenější a zároveň nejujetější z celého filmu (a nikdy bych netipoval, že by takovou roli někdy mohl hrát - a mohl). Chrise Evanse jsem už někde myslím viděl jako týpka, co se sjíždí drogama, ale docela mi to k němu sedí. Jen ta paruka ne. Jinak celé mi to přijde jak přepis nějaké divadelní hry. A bacha na ten zavádějící název - není to jméno města, ale holky. Jo a ještě musm zmínit kvalitní soundtrack, který mají na svědomí hlavně The Crystal Method. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Jak může být v popisu, že to je dráždivý film? Po 30 minutách máte jejich nadávek plný kecky a Stathamův monolog tomu jen nasadil korunu. Pak se jen v duchu modlíte, kdy s tím přestanou a začnou chvilku mluvit slušně. Upřímně, nedočkáte se toho. Určitě to má i svoje příznivce a já právě přepisuji komentář, protože jsem až na několikátý pokus prohlédla smysl. Je to dokonalý pohled na živoucí trosku, kterou z "normálního" dospělého muže udělala jediná žena a slepá láska k ní. Syd nepředstavoval sice ukázku typického a normálního přítele, ale přesto si nezasloužil, aby s ním tohle udělala jedna žena, která s ním nejednala fér. Chyby a špatnosti se dají hledat na obou stranách. Postava London je jednoduše hezká svinská mrcha, jenž se v minulosti snažila manipulovat s mužskou tvrdohlavou vůlí někam, kam nepatřil. Mrcha s neschopností diskutovat o problému či přijmout jiný názor. Jen (s)prostý smutný příběh toho, jak se dokáže někdo chovat k druhému jako ke kusu hadru či neviditelné osobě postrádající ducha a city. Tohle je příklad toho, jak to může skončit. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama