Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pre tento starší film som sa rozhodol preto, aby som si doplnil moju filmotéku s Jasonom Stathamom. A stálo to zato, pretože Chris Evans, Jessica Biel a Jason Statham vytvorili drámu o osude dvoch mužov, ktorým nevyšli vzťahy s milovanými ženami tak podarene, že na to tak skoro nezabudnem. Všetko tu klapalo ako hodinky, prelínanie deja, dramatické okamihy (vyostrenie situácie, keď nazlostení Bateman vyšplechne do Sydovej tváre svoju tragédiu, že je impotent, atď.), vtipné prejavy (dialóg, keď Syd hovorí o priateľke, že má chlapa s 26,5 cm vtákom a Bateman mu odpovie nemohla to zaokrúhliť smerom nadol, atď.). Nechýbala ani malá osviežujúca akčná scéna s v ktorej Bateman (Jason Statham) rozdal zopár trefných úderov. Bolo tam mnoho dobrých hlášok a aj skutočne dobre vykreslených situácií z partnerského života muža a ženy. A nemôžem zabudnúť na pokus s ryžou ako dôkaz o "existencii boha". 90 % ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

"This story was fucking awesome, mate - you gotta remember that or I'll fucking spank your smelly ass, you fucking cunt" Co víc říct? :) Snad jen, že Jason Statham umí zahrát i chlápky...kteří (hmmm, to bych spoiloval, tak to řeknu jinak) nespí s bouchačkou. Jo a pokud chcete, aby vám potraviny vydržely déle, tak jim každou noc nezapomeňte říct jak jsou nádherné a jak moc je milujete. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a rychle utíkající konverzačka na záchodě jedné rozlučkové párty. Podle pořadí herců na této stránce jsem se bál, že tam vypiplaná kráska Biel bude nejvíc, naštěstí se tak nestalo a když se objeví ke konci, ani mi nevadila. Asi protože si mě předtím film získal skvělým Evansem a Stathamem, který je zatraceně cool i když zrovna neběhá po kamióneh. Na WC rozeberou hodně ujetých i vážnějších témat, ze kterých mi vadily jen ty "boží". No a některé ty flashbacky/vysvětlovačky z paměti také jen tak nevymizí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ty paruky, myslel jsem si, že to bude nějaké retro z 80.-90. let. Bohužel to ale byly tak špatné paruky. Statham a Evans a nebude to akční, ale konverzačka? To jsem nečekal. A docela se to povedlo. Není to trapnej ukecanej film s romantickou linkou pro ženské, ale čistě pro problémy z pohledu chlapů. Udržovat v zájmu nás má hlavně to, že se tam hned od začátku sjíždí koks a pořád jsem očekával nějakou akci. Ta tam sice byla (menší bitka), ale jinak ne. Vadilo to? Ne. Pravda, vlasatej Statham - to je docela neobvyklej pohled. Ale jeho dialogy o nejtvrdším sadomasu a (im)potenci, to bylo asi to nejzábavnější, nejsmutenější a zároveň nejujetější z celého filmu (a nikdy bych netipoval, že by takovou roli někdy mohl hrát - a mohl). Chrise Evanse jsem už někde myslím viděl jako týpka, co se sjíždí drogama, ale docela mi to k němu sedí. Jen ta paruka ne. Jinak celé mi to přijde jak přepis nějaké divadelní hry. A bacha na ten zavádějící název - není to jméno města, ale holky. Jo a ještě musm zmínit kvalitní soundtrack, který mají na svědomí hlavně The Crystal Method. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ne, není to Historka z podsvětí, ale je to svým dialogem celkem podobné. CITÁT - Ještě se vídáš s London?......... To jen pro začátek, aby bylo jasno, že London je sice město, ale tady je to dívka. Jason Statham, sex, drogy, a Rock"n"Roll. Jo a taky smysluplné dialogy. CITÁT - Ono to je o slovech!!!......... Víte co to je koprofílie a infaltalismus? Tak opatrně s jídlem a pitím okolo 29 minuty. CITÁT - Přibarvená romantická verze......... Sid (Chris Evans) je idiot, Bateman (Jason Statham) je mecenáš a není dealer a London (Jessica Biel) je mrcha a nebo možná chuděrka - to je na vás. CITÁT - Není důvod se rozčilovat........ Konec je zvláštní a vlastně mě nepřekvapil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama