Reklama

Reklama

Šestnáctiletá matka

(TV film)
  • Česko Matkou v šestnácti (více)

Obsahy(1)

Nedávno rozvedená Terry Jeffriesová s šestnáctiletou dcerou Jacey a dvanáctiletou Macy se právě přestěhovala do jiného města, aby s děvčaty a tříměsíčním synem Charliem začala nový život. Zatímco na ní leží tíha celé domácnosti, včetně veškeré péče o malého Charlieho, Jacey se jen pomalu sžívá s novým školním prostředím. Ačkoli je uznávaná studetka a nadaná sportovkyně, straní se ostatních. Důvěrnou přítelkyni si najde pouze v bezdětné školní poradkyni Donně Cooperové, která s manželem Bobem doufá, že se jim konečně poštěstí mít dítě. Když se Donna snaží pochopit chování své oblíbené studentky, odkryje překvapující tajemství. Tříměsíční Charlie není Jaceyin mladší bratr, ale ve skutečnosti její syn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý spĺňa všetky televízne kritéria priemernej snímky, ale zároveň má aj poučný charakter. Neuveril som správaniu teens voči hlavnej hrdinke a postavám vzorných a bezúhonných učiteľov. Avšak poukazovanie na problémy skorého sexuálneho života sú kvalitne nakrútené a určite spôsobia minimálne zamyslenie sa nad týmto poslednou dobou častým javom. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Náhoda tomu chtěla, abych jednoho pátečního večera přepínal programy, hledajíc kulisu ke studiu a natrefil na něco, co záměr studovat změnilo na hodinu a půl civění na obrazovku a sepsání jedné osobně nepříliš jednoduché právní rady... Ale to je vedlejší. Hlavní je, že jsem byl svědkem výborných hereckých výkonů hlavních představitelek všech věkových kategorií prezentovaných takovou formou, která především při rozmluvách mladé učitelky či poradkyně se studenty zdařile navozovala dojem dokumentárního stylu a přibližovala tak celý film i s jeho nepříliš pozitivní atmosférou realitě tak jako málokterý výchovný snímek. Smekám před tehdy osmnáctiletou Danielle Panabaker, podobně jako kdysi před Scarlett Johanssonovou a jejím výkonem v Zaříkávači Koní. Podobně se klaním i Jane Krakowski, které to mimochodem sekne daleko víc než v Ally a taky svůj part sehrává daleko lépe než v Kelleyovské zábavce. Kontrast některých scén je zdrcující a slova výchova, zodpovědnost a mateřská láska získávají nové rozměry. Otázkou pak je, co má znamenat ten konec??? Pokazil bych tím potenciálním divákům zážitek z filmu, takže teď a tady jedině snad to, že Šestnáctiletá Matka nemůže jít výš než na 80%. A i když to nikoho ze zúčastněných nezajímá a nikdy se o tom nedozví, díky za to, co jste vytvořili. ()

Reklama

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavej film. Na jednu stranu bych mohl říct, co je mi do toho, že se nějaká fuchtle neumí bezpečně vyspat s nějakym týpkem. Takovejch filmů už tady bylo dost. Tady to hrajou hodně na city a hodně se tam mele o tom, že by se sex neměl v mládí provozovat. Je to takový v dnešní době dost hloupý téma, když 13ti letý holky si to dávaj jak nic. Protože ty holky jsou natolik hloupý, že je nějakej takovej film, ať už je sebelepší nemůže oslovit, protože kdyby byly chytrý, tak to ve 13ti nedělaj, že jo. Ale tady to bylo dobře udělaný. Ta péče a starání, když už to teda přišlo na svět to děcko. No, ten film hraje hodně na city. Ale nakonec proč ne. 75% ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Tohle je "jenom" televizní film?!? Wow. Smekám před všemi dámami, které v něm hrály, protože tohle byl fakt výkon. Z Danielle Panabaker (teprve osmnáctileté) mě doslova mrazí, velmi věrohodně dokázala stvárnit všechny polohy svojí postavy. Překvapila mě i Jane Krakowski, kterou jsem snad nikdy ve větší roli, hodné zapamatování, neviděla, ale tady si reputaci dost zvedla. Bod i pro Clare Stone v roli mladší sestry. I když měla jen minimum prostoru, charakter téhle postavy je jasný a dokáže upoutat. Pátou hvězdu bohužel nemůžu dát kvůli závěru filmu, který mi přišel nepatřičný, patetický a narušil celou linii jinak perfektního dramatu. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Bylo to natočené dřív než Juno, takže nikdo z tvůrců neopisoval a přitom to bylo tak podobné. Ptám se jaktože? Bylo to brané o dost vážněji, ale nedivme se, tohle není sranda a taky ta démonická matka, kdyby byla o něco radostnější a pozitivnější, možná by to i jinak dopadlo, ale tady bylo od začátku jasné, jak to skončí. Ale jinak se na to opravdu dívat dalo. Bylo to tak naučné, že by to možná měli promítat ve školách a to nikoliv středních, ale základních. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama