Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Děsný, až na první povídku nedává žádná vůbec smysl, naprosto otřesná kamera.Nechápu, proč musejí tvůrci za každou cenu používát ty kamerové mrdky, které srčí, blikají a neustále vás serou, to je strašně rušivý moment.Jen první povídka byla fajn, jenže v ní bylo taky hovno vidět.Směsice debilních povídek, které nedávájí žádný smysl a mě nadáváte, že náš horor nemá smysl ani pointu (ste idioti prostě), v našem filmu pointa je, tady byste jí nenašli ani teleskopem.Hrozně iritující záležitost a jen díky pár dobrým scénám, nepošlu tuhle zbytečnost netalentovaných diletantů do úplné prdele.35%. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na to šel na rozdíl od některých od lesa a s vědomím, že se chystám na další nalezené-záběry výplod, jsem si strčil do prdele pružinu z Hyundaie, abych v nepravidelné frekvenci vibroval na gauči a trochu se dorovnalo to nervní klepání rukou amatérských kameramanů. Nebylo mi to nic platné, protože kamerová gymnastika byla tentokrát na samé hranici lidských i technických možností, takže jsem měl občas pocit, že se dívám z bubnu pračky s programem nastaveným na extra zadělané trenky. Stejně jsem se nějakého překvapení nedočkal a velmi rád bych nasrat na ruce krejčímu, co sešil trailer s takovým mistrovstvím, že vyzrazuje ty nejvíc nejstrašidelnější momenty z celého filmu. Jako pozitivum beru, že jednotlivé příběhy mají kolem čtvrthodiny, takže jsem se nestačil znudit do bezvědomí a ano, přiznávám, jednou jsem se lekl, až jsem vykuckal polovinu biokultury z jogurtu, protože jsem opravdu nečekal, že ten duch, který zrovna proběhl kolem dveří, poběží zase zpátky. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Se nedivím, že to toho borce v baráku utrápilo k smrti. Otřesnější found footage jsem snad ještě neviděl. Obsahově se tam dá najít pár zajímavých povídek (druhá, čtvrtá a pátá), formou jsou ale všechny naprosto debilní, protože obraz se třese, šumí, zrní, klepe se nebo je pro změnu totálně rozmazaný. Prostě úplná krása se na to dívat. Pár lidí to tu nazvalo jako poctu found footage, já bych to nazval jako totální průser a krok vedle co se found footage žánru týče. Hvězdičku dávám především za ty dvě poslední povídky, ty byly alespoň napínavý, když už nic. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

No tak na posrání to není a na halelujá taky ne, prostě další z řady "nalezených nahrávek" , kterýmu však i přes možná až moc vytřepanou kameru nechybí docela slušná porce napětí i brutality. VHS asi nebude aspirantem na horor roku, ale fandu tohohle žánru nemůže urazit, má svý zaměnitelný kouzlo a komu to vadí, tak toho pešek nebo mrtvej dědek bouchne.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Videokazeta, ktorú som požičal sa navždy stratila - aj s osobou, ktorej bola určená. Film na ktorom mi záležalo zachytila kazeta len obrazovo, zo zvuku ostali len absurdné chrchotavé škreky. Pri spomaľovaní rýchlosti nahraných seriálov sa v pozadí objavili záhadné slová do mozgu vpaľovaných reklám. Osobné VHS spomienky evokoval film, ktorý napriek zblblému jackassovskému úvodu priniesol hádam to najzaujímavejšie z novších hororov. Jednotlivé príbehy sú v podstate len prehliadkou mestských mýtov (domy, kde straší, lesné zákutia plné záhadných zločinov, dovolenkové horory v moteloch...). Podstatné sa skrýva v ich doladení a ozvláštnení (okrem konkrétneho spracovania príbehu samotného sa to týka aj niektorých zámerne ťažšie postrehnuteľných detailov ). Práve tento posun spolu so zvolenou formou prezerania nájdeného obrazového materiálu a prepojením príbehov "spiacim divákom vo fotelke" patrí k najväčším plusom. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama