Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná televizní hříčka, která k možnostem zneužití technologií, přidává i rýpnutí do vlastních řad. Kdyby to někdo bral velmi vážně, mohl by to považovat skoro jako výsměch streamáků směrem ke všem, kteří automaticky odsouhlasí vše nad tlačítkem souhlasím, přijímám. Cituji veskvělou Salmu kurva Hayek...odstavec osm ať si vylíže prdel!...já tyhle sračky nečtu, jsem dyslektická nadaná herečka s pochybnou angličtinou....co uděláte, aby to zmizelo ze všech počítačů světa?! Její výstup u právníka byl geniální. A zbytek taky. Tvůrci se utrhli ze řetězu a moc, moc mě pobavili. K velké spokojenosti by to stačilo i bez toho překvápka v závěru, které některým divákům zamotalo hlavu, ale vlastně bylo přesně v duchu Black Mirror. 4 a čtvrt *  Když ale vidím to nízké hodnocení, zaokrouhlím nahoru. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší Streamberry není jen libovolnou fiktivní streamovací službou, je to naprosto nezaměnitelná variace přímo na Netflix, kde má Černé zrcadlo už od třetí série svůj domov. Charlie Brooker tady naťukává cynické využití negativních emocí jakožto marketingově atraktivnějších, žhavé téma používání umělé inteligence v kinematografii (jeden z bodů sporu v aktuálních hollywoodských stávkách) i kritiku nejen Netflixu jakožto média, jež netvoří umění, ale pouze produkuje obsah, nenáročný produkt sloužící jako kulisa. Brooker tak kouše ruku, která ho krmí, ale to kousnutí je jaksi bezzubé, spíš jen pro formu, ne tak aby někoho skutečně urazil. Nechtěně tak připomíná závěr jedné z nejlepších epizod seriálu, Fifteen Million Merits z první řady, kde se hlavní hrdina vzepře systému v živém přenosu, načež mu onen systém nabídne šanci jej kritizovat i nadále, a to přímo ve vlastním pořadu. A on to přijme. Tehdy měl Brookerův projev ostrou hranu, teď už tvůrce spíš jen pobírá merity od „Streamberry“. Jinak samotná epizoda hezky pracuje s vnořenými úrovněmi skutečnosti a fikce a v závěru nabídne i jeden povedený zvrat. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda jako na houpačce, které škodí fakt, že se objevuje až v šesté sérii. Většina z fanoušků seriálu totiž pojme podezření už mnohem dříve než by bylo záhodno, protože obsahově jde pořád o jedno a to samé. Díky tomu Joan spadne v závěru do epizodického a poměrně nezajímavého průměru (v rámci Black Mirror). Přitom měla tak třetinu až polovinu stopáže solidní nájezd na perfektní psychologickou šílenost, kterou preventivně nebudu rozebírat dál, protože by to byl až moc velký SPOILER. Edit: Zpětně mi dochází, jak moc stupidní a nelogické to celé je. Hraje se víceméně jen na efekt, ale v mnoha úrovních racionality to prostě od poloviny nedává vůbec smysl. ()

Moor8 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Jako čekal bych, že na otvírací díl série po takové době si připraví něco pořádného a ne tohle. Dále mohou být spoilery. V první řadě je to extrémně woke. Drtivou většinu tvoří ženy, jsou tam transky, smíšení páry, samej černej. To je tak extrémní, že to snižuje uvěřitelnost prostředí. Kdyby to byla aspoň kritika téhle společnosti, ale ono ne. Pak je to scénáristicky mizerné. Joan není hrozná. Neudělá nic špatného. Jako jo, dá si pusu se svým bývalým, ale nakonec se stejně rozhodne správně a být věrná svému současnému. A to, že jí nechutná jak vaří? Ale jí to a je k němu ohleduplná. Naprosto extrémní reakce na blbosti. Pak když hledají ten počítač, tak zcela náhodou vyslechnou, kde přesně je. To ten scénář psal někdo večer před termínem odevzdání ne? I ta myšlenka je taková divná a závěr nedává smysl. A za rozmlácení počítače za miliony dostanou domácí vězení. WTF?! Jedna hvězda za výstřih Salmy. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan vůbec není hrozná, hrozná je televizní budoucnoust. Doma jsme sice přemýšleli, proč okamžitě nevypla/nezahodila mobil, televizi, nezrušila předplatné. Mohlo to rtedy být propracovanější, ale na druhou stranu je BM od začátku nízkonákladovka a to zrcadlo Netflixu, jak tu opakují ostatní, je opravdu dobrý. CCA 71%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Série „Sea of Tranquility“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu Národní hymna (2011), ve které je poprvé zmíněna v souvislosti s umělcem přes speciální efekty, který na oceňovaném seriálu pracoval a měl také pomoct premiérovi splnit podmínky únosce skrze falešné video. Seriál je zmíněn ještě v několika epizodách. Konkrétně v epizodě Pád střemhlav (2016), kdy Lacie (Bryce Dallas Howard) cestuje v autobuse plném cosplayerových fanoušků, kteří jedou právě na Sea of Tranquility Con. V epizodě Smithereens (2019) na obrazovce v lobby lze spatřit hashtag #SeaofTranquilityReboot. A konečně v epizodě Rachel, Jack a Ashley Too (2019) lze během zpravodaje v televizi spatřit oznámení, že se série opravdu dočká rebootu. (jirikzaboj)
  • Animovaný titul „Rowdy and Peanut“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na interaktivní film od Netflixu s názvem Cat Burglar (2022). Objevují se zde postavy Rowdy a Peanut a scénář měl na svědomí také Charlie Brooker. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno