Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Waldo je modrý medvěd z dětské vzdělávací televizní show, která děti učí poznávat svět prostřednictvím rozhovorů s politiky a důležitými lidmi. Doopravdy je však Waldo anarchistická animovaná postava v satirické noční komediální show, která - když se jí podaří nalákat někoho do studia - chrlí ze sebe sérii vtipných narážek, sarkasmu a dětinské jedovatosti. V zákulisí za Waldem stojí a jeho ústy mluví neúspěšný komik Jamie Salter. Waldův úspěch kontrastuje s Jamieho nepříliš šťastným osobním životem. Když se televizní stanice rozhodne dát Waldovi vlastní pořad, produkční společnost přijde s nápadem, že by Waldo mohl kandidovat proti jedné ze svých obětí, konzervativci Liamu Monroeovi, jenž byl vybrán, aby vyhrál v doplňovacích volbách. Jamie má ze světa politiky obavy, ale nakonec se nechá od Jacka Napiera, šéfa produkční společnosti přesvědčit. Během předvolební kampaně se Jamie seznámí a zamiluje do kandidátky liberálů Gwendolyn Harrisové, jež je ve své straně vycházející hvězdou. Když Gwendolyn vycouvá, poté co ji před Jamiem varuje manažer její kampaně, má Jamie problém ovládnout své pohrdání kariérními politiky. Waldo, nezávislý na nedůvěřivé veřejnosti, si přestává brát servítky. Může tenhle modrý medvěd skutečně vyhrát volby? Nebo se hraje o něco většího? (HBO Europe)

(více)

Recenze (83)

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fajn, že tento seriál trochu odbočil zo svojej komfortnej zóny a ponúkol divákovi aj niečo čo sa zdalo byť až do určitého momentu ako vtipná epizóda. Aj napriek tomu, že sa zdá byť táto epizóda zábavná, tak v sebe má myšlienku nad ktorou by sa dnešná spoločnosť mohla zamyslieť. Pre mňa veľmi príjemné oživenie. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, koho si tahle epizoda bere na mušku víc, jestli většinu politiků, kteří snahou vyhrát a měnit principy a názory za pochodu voliče znechutili, nebo znechucené voliče, kteří volby neberou zodpovědně a tím přispívají k moci těch, kteří mění názory a principy za pochodu. Dětinský humor a urážky animované postavičky zkrátka v lidech dokázaly vyvolat představu, že nabízejí nějakou alternativu. Co se příliš nepovedlo, tak to je samotný konec. Tvůrci Černého zrcadla samozřejmě rozvádějí negativa moderní společnosti do absurdních rozměrů, ale kéž by u takhle důležitého tématu zafinišovali přece jenom uvěřitelněji. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně to není plných pět hvězdiček, ale v žádném případě to není tak strašné, jak většina uživatelů hodnotila. Paradoxně The Waldo Moment je pro mě jedna z nejlepších epizod, námět je skvělý a ve finále bych byla schopná uvěřit tomu, že i něco takového by se mohlo v dnešní době stát. Jen ten závěr mi teda přišel trochu odfláklý, a hlavně ta závěrečná scéna mě přišla už trochu přes čáru, vynucené dramatické konce mě nikdy nebraly ... Čtyři a půl hvězdičky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně tohle čekám od epizody britského seriálu o hrozbách, souvisejících s technologiemi. Velmi trefný obraz toho, jak snadno jsou lidé manipulovatelní pomocí médií a sociálních sítí. Oproti předchozí epizodě je to chytré, účinkují tam solidní herci a má to přesah. Kdyby byl závěr ostřeji vypointovaný, klidně bych dal full. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Waldo možno neponúkne až taký "mindfuck", ako tomu hovorí dnešná mladá generácia ako predchádzajúce epizódy, ale nepochybne v sebe zahŕňa dôležitý odkaz. Ovplyvniť mladú generáciu nedokáže iba modrý medveď, ktorý nedokáže nič iné iba nadávať na politikov, to dokážu aj idioti s vrecami na hlavách zo Zomgi. A rovnako ako za Waldom aj za nimi stojí niekto v pozadí. Waldo mal aplikáciu, Zomgi má tričká. Dúfajme, že samotný záver epizódy, vytvorenie policajného štátu nečaká v budúcnosti aj generáciu, ktorá teraz zobe z ruky idiotom, lebo Zomgi... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Z hľadiska robotiky je waldo zariadenie, ktoré umožňuje ovládať stroj alebo počítačový obraz pomocou ručne ovládaného zariadenia, ako je napríklad to, ktoré sa používa na ovládanie medveďa Walda. Tento výraz pochádza z rovnomennej novely od Roberta A. Heinleina, v ktorej hlavná postava pre seba stavia pokročilé robotické ruky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama