Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


DJ na odstřel (S04E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Hang the DJ

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank a Amy se potkali přes seznamovací program, který každému vztahu přidělí datum expirace. Teď ale začínají pochybovat o logice celého systému. (Netflix)

Recenze (103)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně se na to kouká, to jo, akorát že veškerý zásluhy jdou za slečnou Džordžínou, a ne za příběhem. Ten mi naopak přijde snad nejslabší ze všech dosavadních epizod. Sice je fajn ten optimismus na konci, ale síla námětu žádná a pointa překvapující asi jako že včera byl pátek a dneska je sobota. Spousta z nás takhle prožila střední i vysokou a žádná extra věda v tom teda nebyla... ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

John Shelby v Matrixe, alebo teda keď už zistíte, že Vám systém nevyhovuje, nebojte sa mu vzoprieť, preliezť pomyselnú bariéru zaužívaných vychodených chodníkov a stereotypov, aby ste prekonali realitu, pretože sa môže stať, že Vás to oslobodí a nebude Vás tam čakať žiadny agent Smith. Randenie môže byť naozaj zábavné a fajn, rovnako ako môže byť čistým omylom a utrpením a celá časť je v podstate o tomto. Ako nám prekĺznu cez prsty tí praví a ako sa potom  zahadzujeme s niekým, čo je z núdze cnosť. A neviem si predstaviť, že by som sa v tomto riadil nejakým systémom, kde by mi na určitú dobu život strpčovala riadna pizda.  V tomto zmysle to bolo zaujímavé sledovať rovnako ako útrpné, lebo si poviete, že by ste v takejto hovadine nechceli existovať ani hodinu. Rebélia by bola u mňa asi na dennom poriadku. Aj keď by sa určite našiel niekto, komu by to vyhovovalo. Koniec bol vlastne celkom fajn, úplne som pred týmto pozretím zabudol, ako to dopadlo, tak som sa iba zasmial, ale v tomto to bola akási kombinácia White Christmas a San Junipero. Viac netreba prezrádzať. Herci fajn, dej trochu natiahnutý, tématikou srandovný a trochu to pripomínalo pozerať sa na trhanie zubu, ale vcelku slušná kvalitka. Georgina Campbell je neskutočná kočka a Joe Cole bude u mňa vždy hlavne John Shelby, ale páčil sa mi, ako tu hral ujetého a roztekaného týpka. Do dokonalosti tomu niečo chýbalo. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* Další z těch úsměvnějších dílů Černého zrcadla a tady si přijdou na chuť mnozí chlípníci. Autoři se tu snažili ukázat vizi, kdy naše seznamování bude řídit Systém. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh, nápad, obsazení, ale nejlepší na tom je, že vás konec příšerně vyděsí a rozveselí zároveň. SPOILER Láska, která si najde cestu, ald zároveň obrovský paradox. Celou dobu to vypadá, že to nedopadne vůbec dobře a ti dva spolu neskončí, nakonec to dopadne dobře, jenže člověk si zároveň uvědomí, že v té aplikaci / jiné realitě jim systém chladně určoval partnery a neměli na výběr, ale pak se dostanou zpět do reálného světa a najdou se díky aplikaci, které předali zodpovědnost za hledání. Vlastně si ani nejsem jistý, jak ten přechod proběhl. No, každopádně to bylo skvělý. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se zdá, že po ohlasech na třetí sérii, kdy bylo téměř unisono velebeno San Junipero (k čemuž jsem se rád přidal), se Charlie Brooker rozhodl, že optimisticky laděná epizoda musí být i v sezóně čtvrté. Proti tomu rámcově nic nemám, ale proti San Juniperu je Hang the DJ o třídu slabším příspěvkem. Nápad relativně fajn, ale celé je to spíš taková lehká zábava, než že by to člověkem jakkoli emočně pohnulo. Závěrečné rozuzlení příjemné, ale pro mě osobně nepřekvapující. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • V poslední scéně a při závěrečných titulcích můžeme slyšet skladbu „Panic“ od skupiny The Smiths (v refrénu se zpívá „Hang the DJ“, což je původní název epizody). (ChandlerBing)

Reklama

Reklama