Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda zcela postrádající jakýkoliv alespoň trochu zajímavý námět, myšlenku i pointu. Obsahově jde o přímočarou post-apokalyptickou naháněčku stylově mísící Terminátora a Cestu. To je vše. Naštěstí akce, vizuál i režie jsou velmi dobré, bez nich by Metalhead nestál vůbec za nic. P.S. Škoda Octavia koukám přežije i apokalypsu :) ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně nejhorší díl celého Black Mirror. Postrádá to jakýkoliv zvrat, ale hlavně to nemá žádnou pointu a to je něco, co obvykle od filmu/seriálu čekám. Možná by to trochu fungovalo jako část ustáleného světa, jak nějaké vedlejší epizodka s již dříve ustáleným světem. Takhle je to úplně o ničem a bylo mi to celé úplně ukradené. Samoúčelná černobílost neměla vůbec žádný význam, není ničím ospravedlněná a ani v nejmenším jsem ji neocenil. Hafan byl ale fajn a klidně bych si pořídil. ()

Reklama

pekarekoto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čítam kritiku. Ako sa Black Mirror začína opakovať. Ako sú témy podobné. Ako neprichádza s ničím novým. Potom nám Black Mirror naserviruje jeden z najosobitejších dielov, Metalhead, s monochromatickými farbami. Minimalistický, napínavý a mimoriadne kvalitne a umelecky natočený. Časť s domom do ktorého sa dostane robotický pes, šplechnutie farby, nôž rýpajúci do steny a záver so štartovaním auta... Znepokojivé husle. Celá tá beznádej, zúfalstvo, strach... Špičkový herecký výkon hlavnej postavy... Výsledok? 59%! Takmer samá kritika. Podla mna sa jedná o jeden z najlepších dielov seriálu vôbec. Proste top! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napätie z vyspelého zabijaka pomocou prepracovanej formálnej stránky (zaostrenie & zmatnenie kamery, dynamická akcia, to všetko umelecky čiernobielo) funguje na výbornú, aj keď hercom veríte, s hlavnou postavou sa dá stotožniť len vo vôli prežiť, nič viac neponúka, a preto až k plnému počtu ísť nemôžem. P.S. Škoda, že v tej krabici neboli psy. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplný odklon od konceptu Black Mirror, zde se jedná o typické post-apo. Náplní světa lidé a technologie, která je zde doslova smrtící. Představené postavy nezajímavé, 40 minut na jejich rozvoj je čas dostatečný, leč zde se více soustředilo na budování napětí, které fungovalo poměrně dobře, ale právě kvůli zmiňovaného aspektu neúplně. Černobílou stylizaci mám hodně rád, na posílení atmošky to fungovalo. Oktávka potěšila. Celkově ale lepší nadprůměr. 6/10. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Rozsypaná krabice bílých plyšových medvědů ve skladu odkazuje na epizodu Lovná zvěř (2013), kde podobnou hračku vlastnila Jemima (Imani Jackman). (hansel97)
  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)

Reklama

Reklama