Reklama

Reklama

VOD (1)

Na prašném úseku dálnice narazí turistka na muzeum, které vystavuje vzácné kriminální artefakty – a zneklidňující hlavní atrakci. (Netflix)

Recenze (89)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia Black Mirror vždy ponúkali chronologické a v podstate priamočiare príbehy, zato s dokonalými zvratmi, aby na konci tejto série prišli s kazetovým sledom voľne, a v poslednom prípade pevne, previazaných troch príbehov. Všetky sú, ako sme si už zvykli, minimálne zaujímavé a dokazujú kreativitu tvorcov. Osobne som si lepšie skoncipované finále ani nevedel predstaviť, ako s múzeom nazvaným symbolicky čiernym, odkazmi na predchádzajúce diely a (konečne) odlišnou dramaturgiou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyť nepodareného konca tak jedna z najšpičkovejších častí seriálu vôbec. Ponúka veľa otázok a zaujímavých zvratov. Len taký malý postreh: odkúsili by ste z jablka po černochovi? A po osadníkovi? Malá rasistická vsuvka, ktorú som si uvedomil len ja, ale samotná epizóda sa otočí v pomerne nútený rasizmus, kde miešané páry sú úplnou samozrejmosťou, hoci tvoria v USA len 8,4% no pre Netflix bežná vec. V každom prípade skvelý dojem z hororových pasáží, s predstavou o duši vlastnej ženy vo svojom tele ako nezvládnuteľné bremeno. Mieša sa tu veľa žánrov v utešený celok. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako speciál White Christmas, má Black Museum v sobě skryté 3 mini příběhy, které ale mají pak vliv na hlavní linku. Hlavně ta první s doktorem, který si vypěstoval závislost na bolesti je asi z nich nejlepší, ale kvalita je skoro vyrovnaná. Potěší plno muzejních exponátů, které slouží jako odkazy na minulé díly. Uvidímě, jestli ještě bude další série nebo ne. Původní objednávka Netflixu byla 12 dílů, které se rozdělily do 2 sérií. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři příběhy v jednom, aneb antologie v rámci antologie. Kurátor v muzeu kriminálních kuriozit (vystavené předměty jsou pomrknutím na některé předchozí epizody) provádí osamělou návštěvnici a vypráví příběhy spjaté s vystavenými předměty. Žánrový velemix, který kombinuje horor, komedii, smutné drama, revenge film, grotesku, romanťárnu a já nevím co ještě. Jako nebudu lhát, úplně soudržný dojem jsem z toho neměl. Jednotlivé příběhy jsou nicméně dobré, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Boužel je imho taky všechny spojuje to, že by byly ještě lepší, kdyby každému z nich byla vyhrazena plocha samostatné epizody. Takhle je to takové hrc prc, s postavami se nedá pořádně seznámit, což zabraňuje možnosti skutečného diváckého prožitku těch smutných / děsivých osudů. A minimálně při prvním a druhém příběhu mě ten odlehčený voiceover vypravěče vyloženě vytrhával z děje. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto o ničem. Díl co si pleská z thrilleru do komedie jak se mu jen zlíbí, což kromě zmateného diváka vytvoří i slátaninu největšího kalibru. Black Mirror už prostě není tím čím bývalo. Většina dílů čtvrté série jsou jen povídky o idiotech, co dělaj idiotský věci a tento finální díl to jen potvrzuje. Silně pochybuji, že další série bude lepší. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Nish (Letitia Wright) odkazuje na epizódu Nenávist národa (2016) svojim citátom: „(...) práve sa posunuli k ďalšiemu vírusovému justičnému omylu, na ktorý môžu zavesiť hashtag.“ (Arsenal83)
  • Jediná epizóda, ktorá bola posúdená Britskou radou pre filmovú klasifikáciu ako epizóda od 18 rokov, a to kvôli scéne sebapoškodzovania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama