Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Staří kamarádi z vysoké školy Danny a Carl se potkávají ve virtuální realitě své oblíbené počítačové hry. Z nočních dýchánků se ovšem vyklube něco nečekaného. (Netflix)

Recenze (92)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tak už mě ku**a polib, chlape!“ Pro začátek 5. sezóny ne zase tolik těžké drama, i když námět má originální a neotřelý. Dal by se popsat rčením „kamarád, taky rád“. Aneb když dochází k podvádění s kamarádem stejného pohlaví, který se ovšem vydává za neexistující ženskou postavu. Bizár? Ani ne. Kdo je zvyklý na extrémní ohýbání mysli, jaké má Black Mirror normálně ve zvyku, si trochu oddychne. Já si teda nemohu neodpustit poznámku, co je to kurňa za bojovku, ve které lze i... no, provádět úplně jiné věci v rozporu s tím pro jakou cílovku by měla být primárně určena? Ale dobrá, jde o systém představený v minulých sezónách, chápu zhruba princip, přijímám a díl považuju za přinejmenším fajnový. Těším se, co bude následovat v dalších! ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technologie i námět jsou stejné jako v předchozích dílech, změnil se akorát úhel pohledu. Playtest upozorňoval na odtržení od reality, USS Callister se zaměřil na psychologii hráče, no a Striking Vipers zkoumá vliv videoherní virtuální reality na partnerské vztahy. Zpracování i průběh děje nijak nepřekvapí, navíc má zápletka velkou logickou díru - v reálu by sex ve virtuální bojovce byl asi vypnutý, ne? I dnes přece např. v Mortal Kombatu sex není dostupný. Největší síla tkví v předložených otázkách: Je to nevěra? Je to ekvivalent pornografie? Existuje něco jako "virtuální sexualita"? Atd... ()

Reklama

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem uveriť, že som opäť prekvapený tým čo si pre nás tento seriál tentokrát pripravil. Skutočne bola 1.časť ukončená dajme tomu šťastne a nikto pri nej nemusel umrieť ani nemuselo byť nikomu ublížené ? Skvelý herec v hlavnej roli pridal môjmu celkovému dojmu. Rozhodne nepodporujem myšlienku, že všetko na čom táto časť stavia je akýsi vzťah medzi dvomi mužmi. Myšlienka je skvelá a koniec opäť prekvapivý. Po prvej epizóde sa nemôžem sťažovať. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvaja černošský priatelia, muži zažijú svoj najlepší sex v živote vo virtuálnej realite vo videohre a nevedia prísť nato, či sú homoklády. Nech je ako chce, politická korektnosť Hollywood ničí a ja k takýmto sračkám o tom, ako sa klátia dvaja kakaovníci aj keď jeden z nich je svojim spôsobom žena, o tom ako zoofilmý černoch kláti ľadového medveďa nebudem určite tolerantný. Už vôbec nie keď v tejto nacisticko-rasistickej epizóde nevystupuje ani jeden beloch muž (áno, mihnú sa dvaja kuchári). Dve vykradnuté epizódy (betatest,USS Callister) doplnené LGBT zápletkou nie sú odpad vďaka hudbe a úcte k sérii Tekken a Soul Calibur. A ak náhodou čsfd raz niekomu udelí titul za homofóba roka, budem nato pyšný. Nech žije rodina a zdravý rozum. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hviezda za casting a nič viac. Vidno, že je to čiskokrvný Netflix, namiesto toho, aby sa pustil do niečoho odvážnejšieho a dotiahol to do konca, tak sa vrhne na súčasnú stupídnu LGBT agitku a všetci mu to žerú. Už začínam mať dosť toho znásilňovania aj súčasného aj minulého sveta. Aby sme sa rozumeli. Nemám nič proti LGBT, sú to ľudia, nech si žijú svoje životy, ale pchať ich do každej riti nasilu, to už mi lezie krkom. Tu sa môžeme síce oprieť o to, že je tu blízka budúcnosť, takže v nej to pravdepodobné môže byť, ale keď pchajú svoje pokrútené gender indeály aj LGBT ideály aj do počinov, ktoré sa odohrávajú v minulosti, tak jediné, čo dokážu, tak je, že pokrútia vnímanie minulosti všetkým mladším generáciám, pretože nech si o mne myslí kvôli môjmu možno zastaranému názoru kto chce čo chce, tak určite nie je normálne, že v historických počinoch v Európe zastávali afroameričani vysoké pozície, mali nejaké veľké práva a vôbec, že boli nejako moc rozšírení, dokonca skoro jedna k jednej s "belšou" populáciou. To sú bulšity, ktoré dnes vyzerajú v TV moderne a zaujímavo, ale skresľujú pohľad na to, ako to naozaj bolo. Môžete namietať, že sám neviem, ako to bolo, ale je o tom zachovaných nekonečno kníh a zápisov, aby to človek mohol zistiť. Netlix modifikuje minulosť preto, aby lepšie vyzeral pred menšinami a tak ju ničí a rozmazáva. A žiaľ národ, ktorý nepozná svoju minulosť, nemá budúcnosť, to je staré známe úslovie. Ale srať na to, odbočil som až príliš. Čakal som na Falcona dlho predlho a zbytočne. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V této epizodě se opět objevují malá kulatá zařízení, která si postavy umísťují na spánky, aby vstoupili do virtuální reality. Podobná technologie byla použita již v epizodách USS Callister (2017), Černé muzeum (2017) a Krokodýl (2017) například ke hraní her, svědecké výpovědi či extrakci vzpomínek. (hansel97)
  • Hra, kterou dostane Danny (Anthony Mackie) jako dárek, je vyráběna společností TCKR. Jedná se o stejnou společnost, která stála za lékařským objevem umožňujícím cítit pacientovu bolest v epizodě Černé muzeum (2017). Stejná firma také vymyslela systém pro komatózní pacienty, který se používá v epizodě San Junipero (2016), kde se zkratka propašovala i do názvu baru, ve kterém se dvě hlavní postavy pohybovaly – Tucker's (bez samohlásek TCKR). Firma se objevila také v epizodě Zkušební verze (2016), kde je zmíněna na obalu časopisu. (hansel97)
  • Podobný styl domů a oblečení naznačuje, že se epizoda odehrává na stejném místě a ve stejném čase jako epizoda Pád střemhlav (2016). (hansel97)

Reklama

Reklama