Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (114)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čirá genialita. A něco, čemu osobně říkám cukrkandlový horor, tj. fikce, kde se pod okázale pěknou fasádou skrývá zlověstně nepěkná podstata. Barevňoučká parodie Star Treku tu krásně kontrastuje s hororem o uvěznění skupiny postav na bizarním místě a hledajících únik a la Kostka, Díra, Vivárium, epizoda Útulek z Krajních mezí, nebo povídka Je to dobrý život od Jerome Bixbyho. Parádně zpracovaná vize toho, co si zatím inscenujeme jen v hlavě, ale jednou jistě půjde o technologií umožněnou běžnou virtuální zábavu - po návratu z otravné práce domů si vlézt do stylizované kopie našeho reálného světa, kde jste za boha a vše se řídí jen vašimi přáními. Tady bych měl jedinou připomínku a sice, že by podle mě bylo lepší, kdyby Daly nebyl zneuznalý programovací génius a spolušéf technologické firmy, ale obyčejný člověk, co maká někde u pásu, nebo se nudí v kanclu. Zručně napsaný děj střídající hrůzu se smíchem a cheesy se sexy a postavený na velmi lidsky a zábavně se chovajících postavách. Plus Jesse Plemons je výbornej záporák a do Cristin Milioti jsem se okamžitě zamiloval. Moje nejoblíbenější epizoda z celého Black Mirror. ()

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá epizóda, pointa zachytená brilantne. Avšak scifi znalci vedia, že iba DNA na skopírovanie osobnosti nestačí. Toto je veľký zásadný BIG FAIL tejto časti. Vedeli to už v seriáli SG-1. Kto sa to tu mihol, veľký pán šéf z Westworldu.. Ale ako aj poznamenali iní, drvivá časť deja sa odohráva v hre. Čo je aj logické, keď je cieľom ich únik z nej. Len ten je úplne zdecimovaný faktom, že vedomie a charakter len tak neskopírujete slinami z lízanky ani od tégliku kávy. Potom úplne stráca zmysel zápal protagonistov o svoje vyslobodenie. Stačilo by pritom iba poukázať, že keď sa pripojili do siete, systém ich naklonoval a bolo, len potom by pán šéf hry nepotreboval ani to DNA.. Napriek tomu dávam 4*. ()

Reklama

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série startuje skvěle. Z tohoto dílu jsem měl největší strach, přeci jenom, tématika Star Treku do BM úplně nesedí. Ale naštěstí to opravdu není Star Trek, není to vesmírné sci-fi, je to typické Černé Zrcadlo. Jediná odchylka je ta, že konec je trošičku šťastnější a odlehčenější, než je zvykem. Otázkou taky zůstává, co tím chtěli tvůrci říct. Pokud to bylo "Neserte nerdy", tak se jim to povedlo. Pokud to bylo "I umělá inteligence má pocity", tak se jim to taky povedlo. Pokud to bylo "Neviňte Kalouska za váš posraný život", tak se jim to taky asi povedlo. Protože z mého pohledu je dosti obtížné tady najít nějakého záporáka. Ano, na první pohled je záporák jasný, ale na druhou stranu, rozumím jeho motivaci. Každopádně to začíná skvěle, do příštích dílů by se ale mohli zbavit toho humoru, a trošičku přitvrdit, ten konec byl přeci jenom dosti slabý. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad s kópiami, ktoré bude trápiť nejaký vyšinutý mozog, tu v Black Mirror bol - epizódka White Christmas. Samozrejme tým pádom aj úvaha, či umelo vytvorené vedomia je vôbec humánne trápiť a v podstate si s nimi robiť, čo chceme. Ale aspoň to bolo spracované zaujímavým spôsobom. Jednoznačná kópia Star Treku s akýmsi pomrkávaním na Galaxy Quest. Som fanúšikom oboch. Takže ma táto epizódka celkom pobavila. Na druhej strane pozerať na magora, ktorý trápi iných, to už tu bolo a nemám náladu si to zopakovať. Ale musím uznať, že príbeh bol veľmi dobrý a je to rozhodne nadpriemerná časť. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno jsme v Black Mirror už tak nějak viděli, magory, kopírování lidí do systémů atd, ale tento díl to naprosto přebíjí zpracováním. Logicky to až tak dotažené není a je třeba na to koukat s nadhledem. Parodování StarTreku tomu krásně pomáhá. Ale jinak naprostá paráda. Jen v tomhle jednom dílu bylo víc napětí než ve všech Marvelovkách, DCčkách a a velkých blockbusterech za posledních 5 let dohromady. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • O 44:48, keď sa monštrum objaví na hrebeni, je počuť ukážku z filmu Vesmírna pechota (1997): "Všetci zomrieme!" (Arsenal83)
  • Callister Inc. je na 13. poschodí, čo je odkaz na film Trináste poschodie (1999), ktorý obsahuje aj simuláciu virtuálnej reality. (Arsenal83)

Reklama

Reklama