Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa špičkové a strhujúce. A hoci ten dôvod toho celého nakoniec nebol až taký šokujúci a hoci v závere som rozmýšľal, či som tú pointu celkom chytil, tak táto zmes digitálnej diktatúry, ktorej sme sa dobrovoľne podrobili, a thrillerovej vložky vynikajúco zafungovala. Človek ako ustavičný čumil do svietiacej skrinky, čo má stále po ruke, to už vlastne ani žiadna apokalyptická vízia nie je, my tú dobu už žijeme. A niektorí aj do rokliny spadli za krásne selfíčko. Žiaľ, šlo už o predsmrtné foto vhodné nominácie na Darwinovu cenu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Únosy už boli natočené lepšie, aj vďaka tomu, že medzi únoscom a obeťou dokázali vytvárať nejaký hlbší vzťah, ktorý tu chýba. Téma sociálnych sietí bola využitá lepšie aj v tomto seriáli, v tejto epizóde divák celý čas čaká, ako sa dá táto téma trefne spojiť s únosom, no celé to pôsobí umelo. Natočené je to výborne, aj keď vďaka statickému deju sa nedočkáme nejakej kultovej scény. Epizóda stojí prevažne na hercoch, z ktorých vyniká Andrew Scott. Logike dáva facku nemožnosť pohnutia sa ostreľovača k lepšej pozícii na cieľ v otvorenom poli. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Bohužel naprosto standardní vyjednavačský thriller, kde asi měla ohromit přehlídka všech ďábelských funkcí, kterými sociální sítě disponují, ale výsledkem byla jen protahovaná hra s čekáním na pointu. Konec dobrej, Andrew Scott výbornej, a tu písničku v originále miluju, ale víc jak 6* dát nemůžu. Málem jsem u toho usnul, krucinál! ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl páté série naznačuje, že celá řada bude poněkud skromnější, co se týče ulítlých sci-fi nápadů. V druhém díle vlastně není už sci-fi skoro nic. O to může být pro někoho hrozivější situace, do které se postavy dostanou. Ano, je to v podstatě reálné, ale ne, není to tak podmanivé, jako bývá u Black Mirror zvykem. 7/10 ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zase jsem v rozporu s těmi nevděčnými ohlasy o jakémsi propadu seriálu. Sice Smithereens nenabízí žádný konkrétní sci-fi prvek, ale více než futuristicky spíše až moc aktuálně nahlíží na další problém, který je tu s námi a bude dnes a denně. A ono poučení z “přemodernizovanosti” světa je největším tahounem celého Black Mirror již od National Anthem. Kdo jste taky čuměl s hubou dokořán na přeměnu Tophera Grace?! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této budoucí epizody „Smithereen“, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)
  • Prosklená vila se nenachází poblíž Utahu a dokonce ani ve Spojených Státech, ale ve Španělsku v poušti Gorafe spadající do provincie Granada. A právě zde se nejen fanoušci seriálu mohou ubytovat za necelé 4 tisíce korun na noc. (Duoscop)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama