Reklama

Reklama

Derren Brown: Magie a manipulace mysli

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Trick of the Mind
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 18x24 min

Režie:

Stefan Stuckert

Kamera:

Jono Smith

Účinkují:

Derren Brown, Matt Lucas
(další profese)

Obsahy(1)

Derren dokáže užásné věci s lildskou myslí, dokáže uhádnout co se vám honí hlavou, na co myslíte, dokáže s člověkem manipulovat a dokáže číst lidem myšlenky. Svými kousky udivuje tisíce diváku. Na začátku každé epizody čeká na diváka test. (MsWampir)

Recenze (71)

jaffarski 

všechny recenze uživatele

Ako nikdy nezabudne podotknúť Derren, všetky jeho šou sú kombináciou mágie, sugescie, psychológie, zavádzania a šoumenstva. Práve vďaka proklamovanému zavádzaniu uvádza občas do rozpakov nielen širokú, ale aj odbornú verejnosť. Príkladmo, Derren predvádza trik s doslovným naučením textu hrubej knihy za 20 minút. Je to trik starší než samotný Derren, ten sa však rozhodol všetkých zmiasť a svoju schopnosť pripísal tzv. fotočítaniu. Na druhej strane, neraz veľmi presne vysvetlí, ako trik prebehol. Metodiku väčšiny Derrenových trikov poznám. Z toho môžem usúdiť, že Derren je nielen majstrom fachu, ale volí aj skvelý spôsob, ako svoje umenie odprezentovať. Väčšinu trikov síce za neho už dávno vymysleli iní, Derren ich však rafinovane vylepšil. Jeho prínos je však nespochybniteľný v oblasti trikov založených na princípoch hypnózy a neuro-lingvistického programovania. Už len za toto si zaslúži solídnych 5*. Update: všetky hodnotenia, ktoré podozrievajú Derrenove kúsky za kamerový trik či kolaboráciu s hercami, sú bezcenné a vznikli z omylu zapríčineného nevedomosťou. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Derren Brown je pozoruhodná osobnost, kolik lidí na světě dokáže tak efektivně pracovat s pamětí a dokonale zná řeč lidského těla a jěště ke všemu to vše dokáže bleskurychle analyzovat. Tohle nejsou žádná kouzla, ale tvrdá realita. Jistě, některé jeho kousky jsou stěží uvěřitelné racionálně uvažujícím lidem, kteří jej odosuzují, ale je to jen televizní show a je jen na divákovi, jak to vše bude vnímat. ()

Reklama

Lavi 

všechny recenze uživatele

No já nevim, ale jestli mám hodnotit kvalitu díla, tak nic moc. Nebudu se vyjadřovat k schopnostem pána černokněžníka, panč jsem neměl tu čest potkat a neznám ho. Pěkné, že se triky občas snaží vysvětlit, to ta jedna hvězdička. Taky přiznávám, že jsem toho neviděl moc a rozhodně už z toho nic neuvidím, takže mi ani vlastně nenáleží to moc komentovat. Ale musím to ze sebe vypsat. Co mě dokáže nakrknout (nevim jestli to je dabingem), je omezená slovní zásoba lidí, které okouzlil. "Geniální, neuvěřitelné, jak to dělá?" Asi jako hrané výlevy emocí v pořadech MTV či jiných show. To mi pak kazí zážitek ze sebenápaditějšího pořadu. Asi jsem moc omezený... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tie 4* sú za to, že som sa bavil. :-) No ale inak ? Preboha snáď len neuveríte tomu, že nejaký chlapík dokáže nás ostatných prinútiť robiť veci, ktoré sú iracionálne a dokonca prečíta Vaše myšlienky. Veď toto už skúšal aj legendárny HANUSSEN. No ale ak veríte na duchov, "mimoušov" či veštkyňu TEODORU :-) tak potom je BROWN Váš boh. Ja tiež, verím v Boha ale nemá meno D. Brown. :-) Každopádne ak raz tento chlapík navštívi aj moju haciendu, rád si jeho schopnosti overím :-) to viete TOMÁŠ je TOMÁŠ. (21.7.2006) ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Derren Brown má charisma. A umí ho prodávat - to na něm žeru. Není kouzelník ani mág, jen využívá různé prostředky, aby oklamal lidi a ti mu to věřili. Vše je poznat na originálním zvuku - tehdy některé vnucování myšlenek až bije do očí. Zpočátku velice zajímavý pořad, který však časem jde do extrémů, kterým se už člověku věři nechce. Už ho to nefascinuje. Nebýt tohoto faktu, tak dávám klidně i 5. A vlastně jak bylo řečeno v The Prestige: "Lidé chtějí být klamáni" ()

Galerie (3)

Zajímavosti (11)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama