Reklama

Reklama

Derren Brown: Magie a manipulace mysli

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Trick of the Mind
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 18x24 min

Režie:

Stefan Stuckert

Kamera:

Jono Smith

Účinkují:

Derren Brown, Matt Lucas
(další profese)

Obsahy(1)

Derren dokáže užásné věci s lildskou myslí, dokáže uhádnout co se vám honí hlavou, na co myslíte, dokáže s člověkem manipulovat a dokáže číst lidem myšlenky. Svými kousky udivuje tisíce diváku. Na začátku každé epizody čeká na diváka test. (MsWampir)

Diskuze

drkva

drkva (hodnocení, recenze)

Nedávno vyšla stejnojmenná kniha, v níž Derren Brown naznačuje, o čem ty jeho šarády jsou. Doporučuji především těm, co zde dští jako síru slovo "odpad!" Tenhle seriál vyžaduji nejen jistou elementární inteligenci, ale také slušnou porci smyslu pro humor a nadhled...

renekem

renekem (hodnocení, recenze)

Je obdivuhodné, co dokáže tento démonický kouzelník. Něco takového jsem ještě neviděl.

Lennka

Lennka (hodnocení, recenze)

Deren Brown je člověk, co zna možnosti a slabiny naší psychycké stranky a celá serie je spíše ukázkou, jak moc nedokonalá je. Hlavním ukolem je si uvědomit, jak jednoduché je s nami manipulovat a vnutit nám cizí myšlenky. Zábavně poučnou formou dobře podaný složitý svět psychologie.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Já mít ty jeho manipulačně rozpoznávací schopnosti tak s tím nelezu na veřejnost a budu to využívat na drobné podvody. Já rozeznám akorát tak cigána od doktora....

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

To je fakt, David Copperfield to má aspoň s efektama a dobrou hudbou.

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Není to samozřejmě podvodník. Ale zase si nemyslim, že by podobné schopnosti šly nějak výrazně využít i v běžném životě "ve svůj prospěch". Nezakládají se snad ty jeho kousky dost na tom, že člověk jedná instinktivně a nechá obraz vyplynout v mysli atd. ? Soustředěný člověk, který má všechno promyšlené, se těžko nechá v praxi oklamat něčím takovým, pokud jde o víc než o tu show, třeba o prachy.

Phat K

Phat K (hodnocení, recenze)

Derren Brown mě moc nevzal, přijde mi to moc umělý... Street Magic Davida Blainea - to je jiná káva!

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Moc neřeším, jestli je Derren Brown Ježíš nebo Antikrist, jeho kousky jsou fajn, ale po nějakých šesti dílech mě to docela nudí, v podstatě neustále opakuje stále stejná schémata: s někým konverzuje, aby mu na závěr ukázal zapečetěnou obálku s řečenými informacemi, popřípadě odvádí pozornost od jedné věci, čehož využívá k věci jiné atp. . Jinými slovy, není to moc velká šou alá Copperfield, nicméně podvodníky jsem vždycky sledoval rád. :)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

monolog: Já jsem čet, cos napsal, neboj :) Já jen, žes to tak napsal... charisma je taky kouzlo osobnosti a... No protě kdyby se vedle mě postavil Adolf Hitler a Derren Brown, tak bych šel na pivo spíš s Brownem... Hádám.

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

Ditechi : já vím, schopnost unudit k smrti má spousta lidí, třeba všichni politici, většina učitelů, všichni vysokoškolští profesoři a každej šéf. ale ti se mě tím nesnaží nudit v televizi. no, jelikož jsem se tě dotkl, omlouvám se za to. ale urážet si můžu, cokoliv chci, a tím víc, když mě to nezajímá a považuju to za nudnej blábol. tak se chová každej, stačí se podívat na hodnocení některých telenovel, Rodinných pout a jiných polívkových seriálů.

Nin : Co se týká Hitlera, nemyslím, že to byl sympaťák (ale osobně jsem ho fakt neznal, umřel chvilku před mým narozením) a taky jsem to nikde nenapsal ani neřekl, takže příště čti co člověk píše. ale charisma, schopnost strhnout a manipulovat davama měl nepopiratelnou a obrovskou.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Nj, Hitler takovej sympaťák oproti Derrenovi Brownovi, jak mi to jen mohlo uniknout :))

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

máš pravdu, urazil jsem Hitlera. Hitler měl přeci jen větší charisma.
a pokud chceš, tak ti ho teda... :D

Reklama

Reklama