Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nemocnici došlo k závažné události, která je nezávisle vyšetřována lékařem z jiné nemocnice. Z retrospektivních útržků se pomalu skládá celá mozaika děje. Houseův tým řešil případ středoškolského profesora, který při běhání zkolaboval. Profesor učil chemii a toho dne se mu ve škole nepovedl pokus, který skončil výbuchem. Postupně se u pacienta začaly projevovat i psychotické příznaky, které vyvrcholily napadením ošetřujících lékařů, při němž byl vážně zraněn Chase. Vyšetřování má zjistit viníka a potrestat ho. Pokud bude viníkem House, znamená to pro něj návrat do vězení. (TV Nova)

(více)

Recenze (3)

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • House (Hugh Laurie) hovorí: "Ak má Parková (Charlyne Yi) pravdu, vrhne sa na nás celé kukučie hniezdo." Odkazuje na „Prelet nad kukučím hniezdom“, román z roku 1962 (sfilmovaný v roku 1975), v ktorom vystupuje zločinec, ktorý predstiera šialenstvo, aby sa vyhol tvrdej práci vo väzení. (Pat.Ko)
  • Jedna z posledných epizód, ktoré režíroval Greg Yaitanes, ktorý režíroval najviac epizód tohto seriálu. (Pat.Ko)
  • Hoci stvárnenie Hugha Laurieho (House) amerického doktora bolo autentické, tí diváci, ktorí nepoznajú jeho pôvod, boli prekvapení, keď zistili, že je v skutočnosti Angličan. Herca Davida Andersa (ktorý v tejto epizóde stvárňuje pacienta) však možno považovať za Laurieho „americký ekvivalent“, pretože je často obsadzovaný do úloh Angličanov, vďaka čomu mnohí veria, že herec je Brit. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno